Н У Х Т

Від зародження ідеї до реалізації проєкту: гостьове заняття від стейкхолдера

10 листопада 2022

Від зародження ідеї до реалізації проєкту: гостьове заняття від стейкхолдера

Уже стало доброю традицією залучення випускників кафедри біотехнології і мікробіології до проведення гостьових занять із магістрантами спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Нещодавно саме таке заняття на запрошення викладачки дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень» Оксани Скроцької було проведене випускницею кафедри 2018 року Олександрою Шкут.

Під час навчання на кафедрі Олександра пішла паралельно працювати у фармацевтичну компанію «Юрія-Фарм» і поєднувала навчання з роботою за спеціальністю. Спочатку працювала інженером-технологом наукового центру, а нині є провідним фахівцем з регуляторної експертизи медичних виробів фармацевтичної компанії «Юрія-Фарм». Саме особливостями своєї роботи і поділилась із магістрантами випускниця.

Здобувачі дізналися про особливості роботи відділу регуляторної експертизи медичних виробів ТОВ «Юрія-Фарм» та ознайомились із асортиментом продукції, яку випускає підприємство. Олександра розповіла, які нормативні документи використовуються на фармацевтичному підприємстві та пояснила, яким чином забезпечується процес з управління проєктуванням і розробленням медичних виробів. Розповіла, як відбувається процес верифікації проєктування та розроблення і який фахівець здійснює його реалізацію. Також здобувачі дізналися про особливості трансферу на виробництво. Адже з метою формування єдиного інформаційного простору між лабораторією, де відбувається розроблення медичного виробу, та виробництвом процес трансферу технології виготовлення та контролю медичного виробу є обов’язковим етапом. Велику увагу Олександра приділила особливостям валідації проєктування та розроблення і в доступній для здобувачів формі пояснила, яким чином реалізується цей процес на виробництві. Наголосивши при цьому, що верифікація проєкту не замінює його валідації.

Наостанок магістранти задали гості питання, які їх цікавили, і отримали на них відповіді. Колектив кафедри біотехнологій і мікробіології дуже вдячний Олександрі Шкут за цікаву, корисну та професійно подану інформацію й буде радий подальшим зустрічам! 

Опублікований: 10-11-2022
Читайте також:
Другокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій продовжують знайомство із підприємствами харчової галузі

Згідно з програмою проведення ознайомлювально-виробничої практики студентів 2-го курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій завідувач кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко і доцент Володимир Бахмач організували поїздку на ТОВ «Катеринопільський елеватор». Підприємство знах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій продовжують знайомство із підприємствами харчової галузі 28 січня 2019

Своїми пропозиціями щодо організації навчального процесу поділилися здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю

Думка студентів стосовно організації навчального процесу завжди є важливою для фахівців факультету біотехнології та екологічного контролю. Другий тиждень навчання на факультеті розпочався з анонімного опитування здобувачів. Після нелегкого семестру дистанційного навчання студенти змогли, нарешті сидячи в аудиторії, поділитися з представниками декан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своїми пропозиціями щодо організації навчального процесу поділилися здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю 09 вересня 2021

Захисти кваліфікаційних робіт магістрів розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Захисти в період карантину проходитимуть у ZOOM. Магістранти опрацювали великий сегмент наукової ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних робіт магістрів розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 лютого 2021

Атестаційний екзамен – успішний фініш здобувачів освітньо-професійної програми «Технології харчування»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся успішний атестаційний екзамен здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування». Здобувачі-технологи продемонстрували свої знання з профільних дисциплін і, незважаючи на онлайн-формат, підтверд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестаційний екзамен – успішний фініш здобувачів освітньо-професійної програми «Технології харчування» 21 червня 2022