7 квітня відбулося засідання секції «Технологія зберігання і переробки зерна» в рамках 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішення проблем харчування людства у ХХІ столітті». На секції свої наукові здобутки представляли здобувачі різних освітніх ступенів: від уже досвідчених здобувачів освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» до здобувачів освітнього ступеня «бакалавр», які тільки розпочинають пошуки своїх цікавих наукових тем.
Коло наукових питань та інтересів наших молодих науковців доволі широке, але всі вони пов’язані з формуванням свідомого підходу до перероблення зерна для виробництва харчових і кормових продуктів, відповідно до нових технологій і тенденцій, які сприяють сталому розвитку.
Усі доповіді були цікавими та змістовними, а жваве обговорення кожної теми підкреслювало її актуальність.
Переможцями були визнані наступні доповідачі:
1 місце – Анна Мельник (група ТЗ-3-5) з доповіддю «Різновиди сухого корму для котів в Україні: класифікація, склад та особливості вибору»
2 місце – Михайло Кокоулін (група А-ТІ-1) з доповіддю «Дослідження впливу підвищеного вмісту атмосферного азоту на розвиток мікотоксин-продукуючих грибів» і Дмитро Сушков (група ТЗ-1-6М) з доповіддю «Програмні продукти для ефективного управління логістичними процесами на зернопереробних підприємствах»
3 місце – Ольга Косюк (група ТЗ-1-6М) з доповіддю «Вплив періодичності на індекс лущення пшениці» і Дмитро Галка (група А-ТІ-1) з доповіддю «Класифікація оптичних сепараторів зерна»
Вітаємо всіх учасників секції з успішними виступами та бажаємо подальших наукових звершень! Ваші дослідження є важливим внеском у вирішення актуальних проблем харчування людства!