Н У Х Т

Із можливостями участі у програмах мережі Eureka ознайомилися викладачі кафедри фізики та професійної безпеки

28 березня 2025

Із можливостями участі у програмах мережі Eureka ознайомилися викладачі кафедри фізики та професійної безпеки

Викладачі кафедри фізики та професійної безпеки завжди активно беруть участь у вебінарах, гостьових лекціях і наукових конференціях. Не став винятком і онлайн-вебінар для українських стейкхолдерів, що відбувся 26 березня 2025 року.

Цей захід був присвячений можливостям участі українських дослідників, інноваторів, представників наукової спільноти та підприємців у програмах мережі Eureka – найбільшої у світі платформи міжнародної співпраці у сфері досліджень, розробок та інновацій. Eureka підтримує наукові установи, університети, малі й середні підприємства, а також великі компанії, допомагаючи їм реалізовувати інноваційні дослідження та розробки у сфері цивільних технологій.

Під час вебінару були розглянуті питання: які програми мережі Eureka відкриті для українських учасників – Network Projects, Eurostars, Clusters та майбутні конкурси; як правильно підготувати та подати заявку; як отримати грантове фінансування на проєкт; як знайти міжнародних партнерів для спільних досліджень; приклади успішних українських проєктів, що вже отримали підтримку.

Із доповідями виступили представники секретаріату мережі Eureka, Міністерства освіти і науки України, а також національні координатори проєктів з Австрії, Німеччини та Туреччини.

Вебінар продемонстрував значні можливості для отримання грантового фінансування, пошуку міжнародних партнерів та реалізації перспективних проєктів, а активна співпраця з європейськими науковими установами та підприємствами сприятиме інтеграції України у світову інноваційну спільноту та розвитку сучасних технологій.

Участь у подібних заходах дозволяє викладачам кафедри фізики та професійної безпеки не лише розширювати наукові горизонти, а й сприятиме подальшій інтеграції університету в міжнародну дослідницьку спільноту. Отримані знання та контакти стануть у пригоді при роботі над інноваційними проєктами та у міжнародній співпраці.

Опублікований: 28-03-2025
Читайте також:
Лекторій професора Копенгагенського університету для наших викладачів

1 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції: професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Ольга Коваль, Ірина Корецька, Володимир Польовик, Ігор Устименко, Юлія Фурманова та асистентка Ганна Березова долучилися до міжнародного лекторію «Економічні наслідки для здоров’я, пов’язані з дотриманням данських ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій професора Копенгагенського університету для наших викладачів 04 жовтня 2021

Насичене, перше в 2021 році, планове засідання вченої ради університету

25 лютого 2021 року в дистанційному режимі відбулося перше в 2021 році засідання вченої ради університету. Розпочали традиційно – з привітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Першими розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань. До вченої ради надійшли клопота...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичене, перше в 2021 році, планове засідання вченої ради університету 25 лютого 2021

31 авторський документ з початку року отримали наші винахідники

З початку року було ухвалено 31 рішення про видачу патентів на винаходи і корисні моделі інноваторам нашого університету. 16 липня університет отримав патенти на корисні моделі «Спосіб виробництва зефіру» (авторки – Олена Кохан, Юлія Камбулова), «Спосіб виробництва макаронних виробів підвищеної біологічної цінності» (авторка – Світлана Бажай-Жежер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

31 авторський документ з початку року отримали наші винахідники 11 серпня 2025

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

4 червня 2021 року здобувачі групи ХЧ-3-13ск кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі своєю кураторкою, асистенткою кафедри Тетяною Роман відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки (International Forum Food Industry and Packaging, IFFIP) – головну подію пакувальної та харчової промисловості України. Вони ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 червня 2021