Н У Х Т

Педагогічна практика аспірантів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування

28 березня 2024

Педагогічна практика аспірантів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування

У рамках педагогічної практики здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» Іван Глущенко та Олег Ченцов провели лабораторні заняття з дисципліни «Системи автоматизованого проєктування» для здобувачів групи ХМ-2-4, що навчаються за спеціальністю 142 «Енергетичне машинобудування», та здобувачів збірної групи ОХ-1-3М, які навчаються за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування». Заняття були проведені під керівництвом керівника педагогічної практики аспірантів, доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Івана Миколіва та лектора дисципліни «Системи автоматизованого проєктування», старшого викладача цієї ж кафедри Андрія Слюсенка.

Під час заняття Іван Глущенко висвітлив принципи побудови рамних конструкцій на основі технології Bosch Rexroth Assembly Technology та навів приклади використання таких конструкцій у технологічному обладнанні. У середовищі програми Autodesk Inventor Professional він продемонстрував прийоми роботи з основними конструктивними елементами, принципи редагування геометричних параметрів профілю та методику створення рамної конструкції з використанням технології Bosch Rexroth Assembly Technology.

Натомість Олег Ченцов розповів про принципи та особливості виготовлення деталей з листового металу. На багатьох прикладах продемонстрував функціонал програми Autodesk Inventor Professional для створення 3D-моделей деталей із листового металу, показав як створювати розгортки та кресленики таких деталей, звернув увагу на особливості моделювання.

Викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, які були долучені до занять, високо оцінили проведену аспірантами роботу.

Опублікований: 28-03-2024
Читайте також:
Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка працювала у нашому університеті 11-12 квітня. Це наукове свято ще раз нагадало про славні наукові і освітні традиції НУХТ, про роль творчої молоді у ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 12 квітня 2019

Блискучі захисти молодших спеціалістів

У відокремленому структурному підрозділі «Смілянський технологічний фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбувся захист кваліфікаційних робіт студентами спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів». Здобувачі старанно попрацювали над своїми проєктами, уміло ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучі захисти молодших спеціалістів 22 червня 2021

Форми атестації здобувачів у 2022 році визначить ректор університету

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підписав наказ, який дозволяє керівникам закладів вищої освіти самостійно визначати форми атестації здобувачів у 2022 році. Крім того, для випускників ЗВО 2022 року загальна кількість кредитів ЄКТС, передбачена на практичну підготовку, може бути меншою, ніж визначена відповідним стандартом мінімальна к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Форми атестації здобувачів у 2022 році визначить ректор університету 23 березня 2022

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

13 березня студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції отримали унікальну можливість відвідати бізнес-тренінг «Від соціального інтелекту до емоційної сили. Емоційний інтелект як ключ до успіху», який провела HR-менеджер компанії «Штайнер-Україна» Ірина Соболевська. «Штайнер-Україна» – інжинірингова компанія, що представляє інтер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 березня 2019