На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий фаховий семінар здобувачки освітньо-наукового ступеня доктора філософії Анастасії Різник.
Анастасія Різник представила дисертаційну роботу «Удосконалення технології хліба з вівсяного толокна» (наукові керівники – професор, д.т.н. Віктор Доценко, професорка кафедри готельно-ресторанної справи, д.т.н. Тетяна Сильчук).
До засідання кафедри готельно-ресторанної справи долучилися провідні фахівці за тематикою роботи – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор, д.т.н. Володимир Ковбаса, професори кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова, Валерій Махинько, доцентка Олена Білик, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка, д.т.н. Олександра Нєміріч. Також були присутні наукові спільноти цих кафедр і кафедри готельно-ресторанної справи.
На семінарі були розглянуті питання: удосконалення технології безглютенового хліба з використанням вівсяного толокна та розширення асортименту хлібних виробів підвищеної біологічної цінності; доцільність використання нетрадиційної сировини, зокрема вівсяного толокна в технології хлібних виробів; вплив поліпшувачів і структуроутворювачів на перебіг технологічного процесу та якість хліба з вівсяного толокна; вплив рецептурних складових на в’язко-пластичні властивості тіста, фізико-хімічні та органолептичні показники хліба. Крім того, були проаналізовані питання розроблення рецептурного складу та технології аглютенового хліба.
Позитивні відгуки на представлену дисертаційну роботу дали рецензентки – доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Міхонік та Юлія Бондаренко.
Всі присутні на науковому семінарі одноголосно висловили думку, що представлена робота має наукову новизну, теоретичне та практичне значення і рекомендували роботу до захисту у разовій спеціалізованій вченій раді.
Колектив кафедри готельно-ресторанної справи побажав науковиці успішного захисту дисертаційної роботи та здобуття наукового ступеня доктора філософії.
Тримаємо науковий фронт!