Н У Х Т

Лекція професора St. Lawrence College для здобувачів освіти і викладачів НУХТ

15 березня 2024

Лекція професора St. Lawrence College для здобувачів освіти і викладачів НУХТ

Сучасні тенденції у суспільстві вимагають підготовки кваліфікованих і креативних фахівців, здатних до ефективної діяльності в умовах зростаючої конкуренції. Розширення спектру методів навчання здобувачів є одним із пріоритетних завдань НУХТ, зокрема проведення гостьових лекцій з іноземними партнерами сприяє розвитку міжнародної співпраці та взаємодії, накопиченню практичних навичок та обміну досвідом усіх учасників освітнього процесу.

З урахуванням ключових аспектів інтернаціоналізації вищої освіти, в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між нашим університетом та St. Lawrence College (Канада) 12 березня 2024р. відбулася онлайн-лекція «Альтернативна енергетика: переваги та недоліки», яку прочитав професор з курсу альтернативної енергетики St. Lawrence College, керівник вітроенергетичної станції Артем Богачук.

Захід відбувся за ініціативи завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професора Василя Пасічного та гарантки освітньо-наукової програми, доцентки Оксани Топчій для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», «Технології зберігання, консервування та переробки молока» та освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». До лекції також долучилася наукова спільнота університету – начальниця відділу міжнародних зав’язків Ірина Воловик, професорка Олена Грек, доценти Ольга Чернюшок, Ігор Страшинський, Олександра Гащук, Олег Галенко, Оксана Москалюк, Алла Тимчук, асистенти Лариса Чубенко та Євгенія Шубіна.

Артем Богачук розповів про основні напрями діяльності у сфері ВЕС і зазначив, що вітроенергетика має багато переваг і вважається одним із ключових компонентів переходу до стійкого та екологічно чистого енергетичного майбутнього, оскільки їй характерні низькі експлуатаційні витрати, незалежність від палива, стабільність цін на електроенергію, створення робочих місць і розвиток місцевої економіки. Характерною прикметою сучасної енергетики України є рух у напрямку розвитку екологічно чистої енергетики на основі нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії.

Фахівець зазначив, що вітроенергетика має свої переваги та недоліки, і рішення, чи вона підходить для конкретного регіону або ситуації залежить від різних факторів, включаючи географію, економіку і соціальні чинники. Проте, світ дуже стрімко крокує до екологічно чистого майбутнього, де немає місця брудним видам палива, які суттєво змінюють клімат і руйнують навколишнє середовище.

Презентована тема викликала значний інтерес у присутніх і призвела до активного обговорення та багатьох запитань, що свідчить про розширення інтересу громадськості до сфери відновлювальних джерел енергії, зокрема таких як вітроенергія.

Наші здобувачі освіти й викладачі щиро вдячні Артему Богачуку за змістовну та пізнавальну лекцію, яка розширила знання у сфері передових технологій та ефективного використання ресурсів і допомогла не лише поглибити розуміння інновацій, але й розвинути soft skills навики, що є невід'ємною частиною професійного розвитку!

Опублікований: 15-03-2024
Читайте також:
Фестивальний менеджмент майбутні спеціалісти сфери туризму опановують з фахівцями-практиками

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася гостьова лекція «Фестивальний менеджмент», яку прочитала генеральна менеджерка проєкту «Білі ночі», party-мейкерка в Арт-заводі Платформаі і засновниця KACH Festival Management School Наталія Гусєва. Спікерка розповіла здобувачам освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» про те, навіщо потрібе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фестивальний менеджмент майбутні спеціалісти сфери туризму опановують з фахівцями-практиками 07 березня 2023

Майстер-класом від HR-професіонала відзначили День HR-менеджера наші здобувачі освіти

15 вересня, у День HR-менеджера, за ініціативи викладачів кафедри економіки праці та менеджменту для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» відбувся майстер-клас «Таємниці сучасного рекрутингу та онбордінгу персоналу компанії» від начальника відділу підбору та адаптації персоналу масових позицій Управління з розвитку бренду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класом від HR-професіонала відзначили День HR-менеджера наші здобувачі освіти 16 вересня 2021

Науково-технічна бібліотека університету знайомить користувачів із новими надходженнями літератури

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету, зважаючи на період відпусток і канікул, знайомлять користувачів із літературою, що надійшла до фондів бібліотеки у липні, використовуючи онлайн-технології. Зокрема, на сайті бібліотеки в розділі «Інформаційна діяльність» розміщений інформаційний бюлетень, який містить відомості про нові надходженн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека університету знайомить користувачів із новими надходженнями літератури 14 серпня 2018

Подорож у світ енергетичної безпеки: гостьова лекція для студентів-електриків про Держенергонагляд

Початок нового навчального року став особливим для студентів-електриків НУХТ, завдяки цікавій гостьовій онлайн-лекції, що відбулася 4 вересня 2023 року. Лекцію прочитав Анатолій Замулко, заступник голови Державної інспекції енергетичного нагляду України. На цьому надзвичайно важливому для майбутньої професії заході студенти дізналися про те, як фу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ енергетичної безпеки: гостьова лекція для студентів-електриків про Держенергонагляд 05 вересня 2023