Н У Х Т

Про застосування мікробіологічних методів для забезпечення якості лікарських засобів у рамках освітньої програми від «Галичфарм»

07 червня 2022

Про застосування мікробіологічних методів для забезпечення якості лікарських засобів у рамках освітньої програми від «Галичфарм»

АТ «Галичфарм» працює в галузі, що дбає про одну з найбільших людських цінностей – здоров'я та життя людини. Понад дві тисячі співробітників корпорації щодня роблять вагомий внесок у досягненні цієї гуманної мети. В основі філософії діяльності корпорації і взаємодії з кожною людиною та організацією лежить принцип «Ближче до людей». Керуючись цим принципом, сьогодні корпорація займає провідні позиції в українській фармацевтичній галузі і планомірно розширює свою присутність на ринках європейських країн.

Приємно відзначити, що одним із напрямків освітньої програми, що активно розвивається на підприємстві є проєкт «З досвідом у майбутнє», зорієнтований на здобувачів біотехнологічних і фармацевтичних спеціальностей. У межах цієї програми фахівці служби навчання та розвитку персоналу АТ «Галичфарм» за попередньо погодженим графіком проводять лекційні заняття для здобувачів вищої освіти з навчальних дисциплін, які стосуються різних аспектів діяльності фармацевтичних організацій.

Наші здобувачі-біотехнологи ІІІ курсу радо долучалися до лекцій про виробництво стерильних лікарських засобів та виготовлення лікарських засобів на основі рослинної сировини. Наступна зустріч була з начальницею біологічної лабораторії Юлією Сегін, яка привідкрила перед студентами завісу «святеє святих» фармацевтичного підприємства – лабораторії.

Фахівчиня докладно роз’яснила, що таке фармацевтична мікробіологія і яка її головна функція, хто такі мікробіологи і чим вони займаються на великих фармацевтичних підприємствах, а також розповіла про мікробіологічні критерії та методи, що використовують для забезпечення якості лікарських засобів і перспективи розвитку фармацевтичної мікробіології та її роль у сучасному вимірі.

Прослухавши ряд лекцій, здобувачі переконалися у важливості вивчення кожної дисципліни, адже вони разом із лекторами аналізували схеми виробництва, вдавалися до нюансів асептичних умов, і усвідомили, що отримані на парах в університеті знання, дозволяють їм розумітися на необхідності здійснення тих чи інших операцій.

Наші третьокурсники дуже вдячні спікерам за чудову атмосферу та професіоналізм і бажають успішного розвитку цьому проєкту у майбутньому. Також вони висловлюють подяку деканці факультету біотехнології та екологічного контролю, доцентці Наталії Грегірчак і завідувачу кафедри біотехнології і мікробіології, професору Віктору Стабнікову за надання можливості студентам-біотехнологам взяти участь у проєкті від провідних фахівців АТ «Галичфарм».

Опублікований: 07-06-2022
Читайте також:
Презентація НУХТ у Пирятинському ліцеї

Відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри вищої математики імені проф. Можара В.І., доцент Володимир Листопад 11 квітня 2024 року завітав до Пирятинського ліцею, де поспілкувався із старшокласниками й познайомив їх з НУХТ, зокрема, з історією нашого закладу освіти, спеціальностями та освітніми програмами, особливостями вступу у 2024 році, у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація НУХТ у Пирятинському ліцеї 11 квітня 2024

Тематичний вечір «Мій рідний край у серці моєму»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся тематичний вечір «Мій рідний край у серці моєму». Студенти 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій підготували презентації про рідні міста і села, в яких народилися і проживають. Під час онлайн-зустрічі студенти представили підготовлені презентації, в яких ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний вечір «Мій рідний край у серці моєму» 29 червня 2022

Наша викладачка обрала кращі українські вина для французького музею

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько увійшла до дегустаційної комісії від галузі третього Всеукраїнського вибору офіційних вин амбасадорів, яка обирала найкраще вино України для міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Наша викладачка щороку запрош...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша викладачка обрала кращі українські вина для французького музею 05 вересня 2024