Н У Х Т

Про застосування мікробіологічних методів для забезпечення якості лікарських засобів у рамках освітньої програми від «Галичфарм»

07 червня 2022

Про застосування мікробіологічних методів для забезпечення якості лікарських засобів у рамках освітньої програми від «Галичфарм»

АТ «Галичфарм» працює в галузі, що дбає про одну з найбільших людських цінностей – здоров'я та життя людини. Понад дві тисячі співробітників корпорації щодня роблять вагомий внесок у досягненні цієї гуманної мети. В основі філософії діяльності корпорації і взаємодії з кожною людиною та організацією лежить принцип «Ближче до людей». Керуючись цим принципом, сьогодні корпорація займає провідні позиції в українській фармацевтичній галузі і планомірно розширює свою присутність на ринках європейських країн.

Приємно відзначити, що одним із напрямків освітньої програми, що активно розвивається на підприємстві є проєкт «З досвідом у майбутнє», зорієнтований на здобувачів біотехнологічних і фармацевтичних спеціальностей. У межах цієї програми фахівці служби навчання та розвитку персоналу АТ «Галичфарм» за попередньо погодженим графіком проводять лекційні заняття для здобувачів вищої освіти з навчальних дисциплін, які стосуються різних аспектів діяльності фармацевтичних організацій.

Наші здобувачі-біотехнологи ІІІ курсу радо долучалися до лекцій про виробництво стерильних лікарських засобів та виготовлення лікарських засобів на основі рослинної сировини. Наступна зустріч була з начальницею біологічної лабораторії Юлією Сегін, яка привідкрила перед студентами завісу «святеє святих» фармацевтичного підприємства – лабораторії.

Фахівчиня докладно роз’яснила, що таке фармацевтична мікробіологія і яка її головна функція, хто такі мікробіологи і чим вони займаються на великих фармацевтичних підприємствах, а також розповіла про мікробіологічні критерії та методи, що використовують для забезпечення якості лікарських засобів і перспективи розвитку фармацевтичної мікробіології та її роль у сучасному вимірі.

Прослухавши ряд лекцій, здобувачі переконалися у важливості вивчення кожної дисципліни, адже вони разом із лекторами аналізували схеми виробництва, вдавалися до нюансів асептичних умов, і усвідомили, що отримані на парах в університеті знання, дозволяють їм розумітися на необхідності здійснення тих чи інших операцій.

Наші третьокурсники дуже вдячні спікерам за чудову атмосферу та професіоналізм і бажають успішного розвитку цьому проєкту у майбутньому. Також вони висловлюють подяку деканці факультету біотехнології та екологічного контролю, доцентці Наталії Грегірчак і завідувачу кафедри біотехнології і мікробіології, професору Віктору Стабнікову за надання можливості студентам-біотехнологам взяти участь у проєкті від провідних фахівців АТ «Галичфарм».

Опублікований: 07-06-2022
Читайте також:
Один день із життя сервісного відділу…

Лідер ринку лабораторного обладнання ТОВ «Хімлаборреактив» запросив наших студентів на свої виробничі потужності, де вони занурилися у роботу сервісного відділу. Роботу обладнання та його налагодження демонстрували наші ж магістранти, які успішно поєднують роботу у компанії та навчання в університеті за освітнтіми програмами «Інжиніринг харчових ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Один день із життя сервісного відділу… 27 березня 2024

Про інновації в технологіях модифікації жирів та одержання спеціальних жирів дізналися здобувачі

Гостьову лекцію для здобувачів-магістрантів освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових і косметичних продуктів» прочитала головна технологиня компанії «Дельта Вільмар» – одного з провідних підприємств олійно-жирової галузі України Світлана Кулініч. Лекція була присвячена інноваціям у технологіях модифікації жирів, перероблення пальмово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про інновації в технологіях модифікації жирів та одержання спеціальних жирів дізналися здобувачі 24 листопада 2022

З інноваційними рішеннями у зерновому господарстві знайомилися третьокурсники

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Євген Харченко організував для студентів третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідування Десятої міжнародної виставки інноваційних рішень у зерновому господарстві «Зернові технології». Ця виставка посідає головне місце серед спеціалізованих виставкових заходів Укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними рішеннями у зерновому господарстві знайомилися третьокурсники 26 лютого 2020

Тур найвизначнішими туристичними місцями

8 травня 2023 року на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся захід, присвячений розвитку туристичної галузі. Студенти групи ТУ-1-10 разом зі старшим викладачем кафедри Андрієм Пазяком обговорювали шляхи розвитку туризму і проблеми, пов’язані з цим. Здобувачки освіти Катерина Волинцева, Діана Нечипорук, Наталія Гінковська представи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тур найвизначнішими туристичними місцями 10 травня 2023