Н У Х Т

Про застосування мікробіологічних методів для забезпечення якості лікарських засобів у рамках освітньої програми від «Галичфарм»

07 червня 2022

Про застосування мікробіологічних методів для забезпечення якості лікарських засобів у рамках освітньої програми від «Галичфарм»

АТ «Галичфарм» працює в галузі, що дбає про одну з найбільших людських цінностей – здоров'я та життя людини. Понад дві тисячі співробітників корпорації щодня роблять вагомий внесок у досягненні цієї гуманної мети. В основі філософії діяльності корпорації і взаємодії з кожною людиною та організацією лежить принцип «Ближче до людей». Керуючись цим принципом, сьогодні корпорація займає провідні позиції в українській фармацевтичній галузі і планомірно розширює свою присутність на ринках європейських країн.

Приємно відзначити, що одним із напрямків освітньої програми, що активно розвивається на підприємстві є проєкт «З досвідом у майбутнє», зорієнтований на здобувачів біотехнологічних і фармацевтичних спеціальностей. У межах цієї програми фахівці служби навчання та розвитку персоналу АТ «Галичфарм» за попередньо погодженим графіком проводять лекційні заняття для здобувачів вищої освіти з навчальних дисциплін, які стосуються різних аспектів діяльності фармацевтичних організацій.

Наші здобувачі-біотехнологи ІІІ курсу радо долучалися до лекцій про виробництво стерильних лікарських засобів та виготовлення лікарських засобів на основі рослинної сировини. Наступна зустріч була з начальницею біологічної лабораторії Юлією Сегін, яка привідкрила перед студентами завісу «святеє святих» фармацевтичного підприємства – лабораторії.

Фахівчиня докладно роз’яснила, що таке фармацевтична мікробіологія і яка її головна функція, хто такі мікробіологи і чим вони займаються на великих фармацевтичних підприємствах, а також розповіла про мікробіологічні критерії та методи, що використовують для забезпечення якості лікарських засобів і перспективи розвитку фармацевтичної мікробіології та її роль у сучасному вимірі.

Прослухавши ряд лекцій, здобувачі переконалися у важливості вивчення кожної дисципліни, адже вони разом із лекторами аналізували схеми виробництва, вдавалися до нюансів асептичних умов, і усвідомили, що отримані на парах в університеті знання, дозволяють їм розумітися на необхідності здійснення тих чи інших операцій.

Наші третьокурсники дуже вдячні спікерам за чудову атмосферу та професіоналізм і бажають успішного розвитку цьому проєкту у майбутньому. Також вони висловлюють подяку деканці факультету біотехнології та екологічного контролю, доцентці Наталії Грегірчак і завідувачу кафедри біотехнології і мікробіології, професору Віктору Стабнікову за надання можливості студентам-біотехнологам взяти участь у проєкті від провідних фахівців АТ «Галичфарм».

Опублікований: 07-06-2022
Читайте також:
Виклики сучасного світу – у центрі уваги викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко взяли участь у завершальній осінній події серії «П'ятниця з Cities4Cities», присвяченій темі гендерної рівності в контексті розвитку громад. Сities4Cities | United4Ukraine – партнерські ініціативи, які з 2024 року є частиною флагм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виклики сучасного світу – у центрі уваги викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 04 грудня 2024

Рівень бакалаврських дипломних проектів очима виробничників

В університеті тривають захисти дипломних проектів бакалаврів та кваліфікаційних робіт магістрів-заочників. Актуальність обраних тем і вірність запропонованих технічних і технологічних рішень випускники доводять прискіпливим екзаменаційним комісіям, у складі яких і знані науковці, і представники підприємств-потенційних роботодавців, які вже зараз «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рівень бакалаврських дипломних проектів очима виробничників 18 червня 2018

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

У вересні 2022 року за ініціативи ректора університету Олександра Шевченка та науковців Національної академії аграрних наук України, академіка Володимира Хареби, професорки Олени Хареби був підписаний Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти. Меморандум про співробітництво укладено між Інститутом овочівництва і баштанництва НААН в ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 26 вересня 2022

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» навчилися готувати шоколадні цукерки

Напередодні травневих свят асистентам кафедри готельно-ресторанної справи Олені Блощинській та Олексію Собіну разом зі студентами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» групи ГС-1-3 випала нагода стати учасниками майстер-класу з приготування шоколадних цукерок. У рамках майстер-класу, який відбувся в умовах закладу ресторанного господарства...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» навчилися готувати шоколадні цукерки 07 травня 2018