Н У Х Т

Про потужності вітчизняних і зарубіжних закладів гостинності англійською мовою

21 грудня 2020

Про потужності вітчизняних і зарубіжних закладів гостинності англійською мовою

Сучасна індустрія туризму – одна з найприбутковіших і найперспективніших щодо темпів зростання галузей світового господарства у зв’язку з пандемією переживає непрості часи. Відтак, в’їзний і виїзний туризм впливає на економічний розвиток не лише на національному рівні, а й зумовлює зміни в розвитку певного регіону країни, видозмінюючи їх інфраструктуру, споживчий ринок, інші галузі підприємницької діяльності. Саме тому досить актуальним є дослідження й аналіз стану сучасного вітчизняного та зарубіжного туризму, зокрема окреслення основних засад і принципів його сталого розвитку.

Напередодні Новорічних свят і Різдва Христового на кафедрі іноземних мов професійного спрямування вже є доброю традицією обговорення із майбутніми фахівцями сфери обслуговування туристичних потужностей вітчизняних і зарубіжних закладів гостинності на основі інформації, зібраної для доповідей із англомовних джерел.

До виховного заходу професійно-орієнтованого характеру, під керівництвом доцентки кафедри Яни Окопної, долучилися здобувачі освіти групи ГС 2-4, які підготували змістовні доповіді з яскравими презентаціями за темою «Святкування Нового року та Різдва Хрестового за умов пандемії: туристичні потужності українських та зарубіжних закладів гостинності».

Під час обговорення англійською мовою студентами була розкрита актуальна проблематика, зокрема: закриття третини готелів в Іспанії на тлі пандемії COVID-19; відкриття у Швеції на віддаленому острові Хамнескар готеля, де туристам пропонують відчути себе доглядачами маяка; туристичний бум у Карпатах, який напередодні Новорічних свят спричинив потребу у збільшенні кількості закладів гостинності.

На прикладі вітчизняних готелів майбутні фахівці обговорили нові умови відпочинку в період пандемії COVID-19 та прийшли до висновків, що в умовах стрімких змін вітчизняний готельний ринок має усі шанси вистояти та зі збереженням національних звичаїв і традицій зустріти Новорічні свята.

Опублікований: 21-12-2020
Читайте також:
«Запакувати» пів року роботи у трихвилинний пітч: магістранти опановують курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами»

Протягом осіннього семестру студенти з усієї України, у т.ч. й здобувачі НУХТ зі спеціальності «Економіка» працювали над розробленням своїх стартапів. Креативили, перевіряли гіпотези, розбиралися з мільйоном табличок, а іноді проводили експерименти. Нині триває новий семестр, отже в університеті – новий сезон розроблення студентських стартапів. І ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Запакувати» пів року роботи у трихвилинний пітч: магістранти опановують курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами» 27 лютого 2023

Викладачі оновлюють інформативні та сенсорні навички на дегустації у відомого вітчизняного сомельє

Зовсім нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція засновника Асоціації сомельє України Дмитра Сидоренка, і ось нова зустріч, цього разу офлайн. Колектив кафедри побував на дегустації у фахівця, який представив нову лінійку «Вина Болгарії». Локацією для професійного спілкування став київський заклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі оновлюють інформативні та сенсорні навички на дегустації у відомого вітчизняного сомельє 10 травня 2024

Про роль мікроорганізмів здобувачам-екологам на відкритій лекції завідувача кафедри біотехнології і мікробіології

Нещодавно відбулася відкрита лекція завідувача кафедри біотехнології і мікробіології Віктора Стабнікова, яку відвідав практично увесь викладацький колектив кафедри. Заняття на тему «Роль мікроорганізмів у кругообігу речовин у природі» було проведене для здобувачів спеціальності101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія, охорона навколи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про роль мікроорганізмів здобувачам-екологам на відкритій лекції завідувача кафедри біотехнології і мікробіології 30 листопада 2021

Студенти зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах незалежно від спеціальності

Уже з цього навчального року тисячі студентів зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах, незалежно від спеціальності – у межах раніше початої співпраці МОН та ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP) запускають ініціативу зі створення у вишах підприємницьких клубів. Передбачається, що такі клуби розвиватимуть підприємницьку к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах незалежно від спеціальності 04 вересня 2018