Н У Х Т

Про потужності вітчизняних і зарубіжних закладів гостинності англійською мовою

21 грудня 2020

Про потужності вітчизняних і зарубіжних закладів гостинності англійською мовою

Сучасна індустрія туризму – одна з найприбутковіших і найперспективніших щодо темпів зростання галузей світового господарства у зв’язку з пандемією переживає непрості часи. Відтак, в’їзний і виїзний туризм впливає на економічний розвиток не лише на національному рівні, а й зумовлює зміни в розвитку певного регіону країни, видозмінюючи їх інфраструктуру, споживчий ринок, інші галузі підприємницької діяльності. Саме тому досить актуальним є дослідження й аналіз стану сучасного вітчизняного та зарубіжного туризму, зокрема окреслення основних засад і принципів його сталого розвитку.

Напередодні Новорічних свят і Різдва Христового на кафедрі іноземних мов професійного спрямування вже є доброю традицією обговорення із майбутніми фахівцями сфери обслуговування туристичних потужностей вітчизняних і зарубіжних закладів гостинності на основі інформації, зібраної для доповідей із англомовних джерел.

До виховного заходу професійно-орієнтованого характеру, під керівництвом доцентки кафедри Яни Окопної, долучилися здобувачі освіти групи ГС 2-4, які підготували змістовні доповіді з яскравими презентаціями за темою «Святкування Нового року та Різдва Хрестового за умов пандемії: туристичні потужності українських та зарубіжних закладів гостинності».

Під час обговорення англійською мовою студентами була розкрита актуальна проблематика, зокрема: закриття третини готелів в Іспанії на тлі пандемії COVID-19; відкриття у Швеції на віддаленому острові Хамнескар готеля, де туристам пропонують відчути себе доглядачами маяка; туристичний бум у Карпатах, який напередодні Новорічних свят спричинив потребу у збільшенні кількості закладів гостинності.

На прикладі вітчизняних готелів майбутні фахівці обговорили нові умови відпочинку в період пандемії COVID-19 та прийшли до висновків, що в умовах стрімких змін вітчизняний готельний ринок має усі шанси вистояти та зі збереженням національних звичаїв і традицій зустріти Новорічні свята.

Опублікований: 21-12-2020
Читайте також:
У двох навчальних підрозділах університету розпочалася виробнича практика бакалаврів

Практична підготовка здобувачів вищої освіти – один із важливих видів освітнього процесу і здійснюється з метою набуття ними виробничих навиків та прийняття самостійних рішень у реальних виробничих умовах. 31 травня 2021 року розпочалася практична підготовка здобувачів освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та Навчально-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У двох навчальних підрозділах університету розпочалася виробнича практика бакалаврів 31 травня 2021

Академічна доброчесність у наукових дослідженнях у фокусі уваги четвертокурсників освітньої програми «Технології харчування»

Здобувачі-бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування», разом із гарантом програми, професором Олегом Кузьміним і викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Академічна доброчесність в наукових дослідженнях», що відбувся за сприяння Полтавського державного аграрного університе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність у наукових дослідженнях у фокусі уваги четвертокурсників освітньої програми «Технології харчування» 29 квітня 2024

Актуалізацію освітніх програм обговорили на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

В університеті триває локальний моніторинг освітньо-професійних програм. 11 лютого колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка провів засідання кафедри, на якому обговорив три освітні програми та подальшу їх актуалізацію щодо підготовки фахівців у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуалізацію освітніх програм обговорили на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 15 лютого 2022

Про використання хмарних технологій в освіті дізнавалися викладачі кафедри фізики

Цікавий методичний семінар «ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» відбувся 26 жовтня на кафедрі фізики. Спікером заходу став запрошений завідувач кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту післядипломної освіти Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПН України, кандидат педа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про використання хмарних технологій в освіті дізнавалися викладачі кафедри фізики 28 жовтня 2020