Н У Х Т

Про перспективи співпраці з німецькою Службою Старших Експертів (SES) дізналися в університеті

13 лютого 2020

Про перспективи співпраці з німецькою Службою Старших Експертів (SES) дізналися в університеті

13 лютого до університету завітали представники німецької Служби Старших Експертів (SES), щоб познайомити наш колектив із можливостями залучення німецьких фахівців в якості експертів-консультантів.

Гості зустрілися з ректором університету Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком, а також поспілкувалися з директорами навчально-наукових інститутів, деканами факультетів, завідувачами кафедр, викладачами.

Ґрунтовну презентацію Служби представив координатор проєкту SES в Україні Олексій Назаренко. Від нього учасники зустрічі дізналися, що SES – це фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва, провідна громадська організація Німеччини, яка об’єднує фахівців і керівних працівників, що надають консультативні послуги на громадських засадах. Починаючи з 1983 року, ця некомерційна організація пропонує допомогу в самих різних галузях по всьому світу, переважно в країнах, що розвиваються, і країнах із перехідною економікою, а також у самій Німеччині. Фахівці Служби здійснюють експертне оцінювання, допомагають у формування стратегії розвитку, пошуку ринків збуту, залученні інвестицій, вдосконаленні технологій, виробництв, менеджменту підприємств, навчають кадри тощо. База експертів SES наразі нараховує понад 12,5 тисяч фахівців у різних галузях.

Головна відмінна риса експертів SES – їх багаторічний досвід. Експерти безоплатно передають свої знання та підвищують кваліфікацію колег по професії. Вони компетентні у понад 50 галузях економіки, крім того, мають високу соціальну відповідальність, готові пристосовуватися до місцевих умов, добре знають по кілька іноземних мов.

Послуги SES розраховані, перш за все, на малі і середні підприємства, органи комунального управління, палати і економічні об’єднання, соціальні та медичні установи, а також організації, що працюють в сфері освіти і підвищення кваліфікації. Крім цього, SES успішно співпрацює з іншими міжнародними організаціями з розвитку.

У своїй роботі SES орієнтується на попит і потреби клієнта. Служба приймає заявку від замовника, перевіряє поставлені їм завдання і укладає окремі угоди з замовником і експертом. Діяльність експертів носить консультативний характер. Відповідальність за впровадження рекомендацій несе замовник. Одним із найважливіших умов роботи старших експертів є збереження прав третіх осіб на інтелектуальну власність.

Як наголосив фахівець, наразі наш університет є рекордсменом по кількості поданих заявок. На даний момент їх сім, і вони вразили експертів різноманітністю тематик і глибиною питань. Розпочинаючи співпрацю зі Службою Старших Експертів, наші кафедри планують залучати її експертів до читання лекцій і проведення практичних занять зі студентами, отримувати експертну допомогу у впровадженні дуальної освіти, оцінюванні освітньо-професійних програм, започаткуванні співпраці з німецьким бізнесом, комерціалізації наукових розробок.

Олексій Назаренко розповів як оформити заявку для запрошення експерта SES, про умови реалізації та фінансування проекту. Відповідаючи на питання наших викладачів, він навів конкретні приклади й підтвердив компетентність і великий міжнародний досвід експертів Служби.

Підсумовуючи зустріч, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко наголосив, що подібна співпраця відкриває нові можливості перед нашим колективом, який отримуватиме кваліфіковану допомогу у вирішенні дуже конкретних питань і викликів, сприятиме розвитку університету, підвищенню ефективності та зростанню компетентності наших викладачів і працівників, поширенню європейського досвіду та налагодженню міжнародних зв’язків.

Опублікований: 13-02-2020
Читайте також:
Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі

Викладачка циклової комісії готельного обслуговування Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Тетяна Гарасим провела для здобувачів освіти майстер-клас із приготування безалкогольних коктейлів з елементами оформлення «Патріотичний коктейль». Сьогодні безалкогольні коктейлі є надзвичайно популярними напоями, їх часто н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі 07 жовтня 2022

Рекламісти готуються до захисту дипломів

На кафедрі маркетингу відбулася звітна конференція з переддипломної практики здобувачів спеціальності «Журналістика», освітньої програми «Реклама і зв’язки з громадськістю». Вони представили на розгляд комісії свої проєкти рекламних кампаній, над якими працювали під час практики. Матеріали, підготовані за цей час, стануть основою масштабного бакала...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекламісти готуються до захисту дипломів 26 травня 2021

У полі зору фахівців навчально-наукового комплексу НУХТ – безпечність харчових продуктів

Фахівці Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ провели для провідних спеціалістів ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат» виїзний навчально-консультаційний семінар «Практичні аспекти функціонування та актуалізації систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 22000:2018». У роботі семінару ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У полі зору фахівців навчально-наукового комплексу НУХТ – безпечність харчових продуктів 18 липня 2019

Своїми науковими наробками поділилися із зарубіжними колегами викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів

6 листопада 2020 року викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів узяли участь у 59-th Annual Science Conference of Ruse University New Industries, Digital Economy, Society – projections of the Future IIІ. – Silistra, Ruse, Razgrad, 2020, яка відбулась у форматі онлайн-конференції. Під час конференції викладачі мали можливість ознайом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своїми науковими наробками поділилися із зарубіжними колегами викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів 11 листопада 2020