Н У Х Т

Про перспективи співпраці з німецькою Службою Старших Експертів (SES) дізналися в університеті

13 лютого 2020

Про перспективи співпраці з німецькою Службою Старших Експертів (SES) дізналися в університеті

13 лютого до університету завітали представники німецької Служби Старших Експертів (SES), щоб познайомити наш колектив із можливостями залучення німецьких фахівців в якості експертів-консультантів.

Гості зустрілися з ректором університету Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком, а також поспілкувалися з директорами навчально-наукових інститутів, деканами факультетів, завідувачами кафедр, викладачами.

Ґрунтовну презентацію Служби представив координатор проєкту SES в Україні Олексій Назаренко. Від нього учасники зустрічі дізналися, що SES – це фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва, провідна громадська організація Німеччини, яка об’єднує фахівців і керівних працівників, що надають консультативні послуги на громадських засадах. Починаючи з 1983 року, ця некомерційна організація пропонує допомогу в самих різних галузях по всьому світу, переважно в країнах, що розвиваються, і країнах із перехідною економікою, а також у самій Німеччині. Фахівці Служби здійснюють експертне оцінювання, допомагають у формування стратегії розвитку, пошуку ринків збуту, залученні інвестицій, вдосконаленні технологій, виробництв, менеджменту підприємств, навчають кадри тощо. База експертів SES наразі нараховує понад 12,5 тисяч фахівців у різних галузях.

Головна відмінна риса експертів SES – їх багаторічний досвід. Експерти безоплатно передають свої знання та підвищують кваліфікацію колег по професії. Вони компетентні у понад 50 галузях економіки, крім того, мають високу соціальну відповідальність, готові пристосовуватися до місцевих умов, добре знають по кілька іноземних мов.

Послуги SES розраховані, перш за все, на малі і середні підприємства, органи комунального управління, палати і економічні об’єднання, соціальні та медичні установи, а також організації, що працюють в сфері освіти і підвищення кваліфікації. Крім цього, SES успішно співпрацює з іншими міжнародними організаціями з розвитку.

У своїй роботі SES орієнтується на попит і потреби клієнта. Служба приймає заявку від замовника, перевіряє поставлені їм завдання і укладає окремі угоди з замовником і експертом. Діяльність експертів носить консультативний характер. Відповідальність за впровадження рекомендацій несе замовник. Одним із найважливіших умов роботи старших експертів є збереження прав третіх осіб на інтелектуальну власність.

Як наголосив фахівець, наразі наш університет є рекордсменом по кількості поданих заявок. На даний момент їх сім, і вони вразили експертів різноманітністю тематик і глибиною питань. Розпочинаючи співпрацю зі Службою Старших Експертів, наші кафедри планують залучати її експертів до читання лекцій і проведення практичних занять зі студентами, отримувати експертну допомогу у впровадженні дуальної освіти, оцінюванні освітньо-професійних програм, започаткуванні співпраці з німецьким бізнесом, комерціалізації наукових розробок.

Олексій Назаренко розповів як оформити заявку для запрошення експерта SES, про умови реалізації та фінансування проекту. Відповідаючи на питання наших викладачів, він навів конкретні приклади й підтвердив компетентність і великий міжнародний досвід експертів Служби.

Підсумовуючи зустріч, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко наголосив, що подібна співпраця відкриває нові можливості перед нашим колективом, який отримуватиме кваліфіковану допомогу у вирішенні дуже конкретних питань і викликів, сприятиме розвитку університету, підвищенню ефективності та зростанню компетентності наших викладачів і працівників, поширенню європейського досвіду та налагодженню міжнародних зв’язків.

Опублікований: 13-02-2020
Читайте також:
Директор Інституту стратегічних оцінок зустрівся зі студентами й викладачами Навчально-наукового інституту економіки і управління

14 листопада 2019 року в Студентському клубі відбулася зустріч директора Інституту стратегічних оцінок, академіка НААН України, доктора економічних наук, професора Павла Гайдуцького зі студентами Навчально-наукового інституту економіки і управління (ННІ ЕіУ). Зустріч була організована кафедрою міжнародної економіки за ініціативи завідувачки кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Директор Інституту стратегічних оцінок зустрівся зі студентами й викладачами Навчально-наукового інституту економіки і управління 15 листопада 2019

Ключ до успіху в сучасному конкурентоспроможному світі знайшли у Вінницькому коледжі НУХТ

Європа – це шлях в майбутнє, до нових горизонтів… Педагогічний та студентський колектив Вінницького коледжу НУХТ чітко усвідомлює правильність вибору цього курсу. Викладачі іноземної мови, працюючи над розвитком комунікативної компетенції студентів, доводять, що знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному конкурентоспроможному світі. До Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ключ до успіху в сучасному конкурентоспроможному світі знайшли у Вінницькому коледжі НУХТ 17 травня 2019

Постійно діюча книжкова виставка розпочала роботу у Науково-технічній бібліотеці університету

Друга світова війна, яка тривала з 1939 р. до 1945 р., стала найжорстокішим і найкривавішим воєнним конфліктом в історії людства. Для України друга світова війна – національна трагедія, адже наша країна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Загалом втрати України склали 8-10 млн. осіб. Внаслідок бойових дій постраждали понад 700 міст і містеч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійно діюча книжкова виставка розпочала роботу у Науково-технічній бібліотеці університету 16 січня 2019

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хімічний склад і технологічні властивості борошна сорго» аспірантки Юлії Приходько. Науковий керівник – професор, член-кореспондент НААН Віра Дробот. Сорго – хлібна, технічна, кормова рослина, зерно якої може слугувати сировиною для виробництва крохмалю, паток...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету 26 грудня 2017