Н У Х Т

Про перспективи співпраці з німецькою Службою Старших Експертів (SES) дізналися в університеті

13 лютого 2020

Про перспективи співпраці з німецькою Службою Старших Експертів (SES) дізналися в університеті

13 лютого до університету завітали представники німецької Служби Старших Експертів (SES), щоб познайомити наш колектив із можливостями залучення німецьких фахівців в якості експертів-консультантів.

Гості зустрілися з ректором університету Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком, а також поспілкувалися з директорами навчально-наукових інститутів, деканами факультетів, завідувачами кафедр, викладачами.

Ґрунтовну презентацію Служби представив координатор проєкту SES в Україні Олексій Назаренко. Від нього учасники зустрічі дізналися, що SES – це фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва, провідна громадська організація Німеччини, яка об’єднує фахівців і керівних працівників, що надають консультативні послуги на громадських засадах. Починаючи з 1983 року, ця некомерційна організація пропонує допомогу в самих різних галузях по всьому світу, переважно в країнах, що розвиваються, і країнах із перехідною економікою, а також у самій Німеччині. Фахівці Служби здійснюють експертне оцінювання, допомагають у формування стратегії розвитку, пошуку ринків збуту, залученні інвестицій, вдосконаленні технологій, виробництв, менеджменту підприємств, навчають кадри тощо. База експертів SES наразі нараховує понад 12,5 тисяч фахівців у різних галузях.

Головна відмінна риса експертів SES – їх багаторічний досвід. Експерти безоплатно передають свої знання та підвищують кваліфікацію колег по професії. Вони компетентні у понад 50 галузях економіки, крім того, мають високу соціальну відповідальність, готові пристосовуватися до місцевих умов, добре знають по кілька іноземних мов.

Послуги SES розраховані, перш за все, на малі і середні підприємства, органи комунального управління, палати і економічні об’єднання, соціальні та медичні установи, а також організації, що працюють в сфері освіти і підвищення кваліфікації. Крім цього, SES успішно співпрацює з іншими міжнародними організаціями з розвитку.

У своїй роботі SES орієнтується на попит і потреби клієнта. Служба приймає заявку від замовника, перевіряє поставлені їм завдання і укладає окремі угоди з замовником і експертом. Діяльність експертів носить консультативний характер. Відповідальність за впровадження рекомендацій несе замовник. Одним із найважливіших умов роботи старших експертів є збереження прав третіх осіб на інтелектуальну власність.

Як наголосив фахівець, наразі наш університет є рекордсменом по кількості поданих заявок. На даний момент їх сім, і вони вразили експертів різноманітністю тематик і глибиною питань. Розпочинаючи співпрацю зі Службою Старших Експертів, наші кафедри планують залучати її експертів до читання лекцій і проведення практичних занять зі студентами, отримувати експертну допомогу у впровадженні дуальної освіти, оцінюванні освітньо-професійних програм, започаткуванні співпраці з німецьким бізнесом, комерціалізації наукових розробок.

Олексій Назаренко розповів як оформити заявку для запрошення експерта SES, про умови реалізації та фінансування проекту. Відповідаючи на питання наших викладачів, він навів конкретні приклади й підтвердив компетентність і великий міжнародний досвід експертів Служби.

Підсумовуючи зустріч, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко наголосив, що подібна співпраця відкриває нові можливості перед нашим колективом, який отримуватиме кваліфіковану допомогу у вирішенні дуже конкретних питань і викликів, сприятиме розвитку університету, підвищенню ефективності та зростанню компетентності наших викладачів і працівників, поширенню європейського досвіду та налагодженню міжнародних зв’язків.

Опублікований: 13-02-2020
Читайте також:
Успішний фініш бакалаврів заочної форми навчання

17 лютого 2021 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася важлива подія для 52 здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» заочної форми навчання – атестаційний екзамен. Перед початком екзамену тепло привітала здобувачів вищої освіти в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний фініш бакалаврів заочної форми навчання 19 лютого 2021

Випускник кафедри теплоенергетики та холодильної техніки прочитав гостьову лекцію

Інженер, випускник магістратури та просто добрий друг кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, директор ТОВ «КЕЛТЕ» Тарас Минко 7 грудня 2022 року прочитав гостьову лекцію «Особливості та реалії ринку проєктування фруктоовочесховищ в Україні». Лекція читалась для здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 142 «Енергет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник кафедри теплоенергетики та холодильної техніки прочитав гостьову лекцію 08 грудня 2022

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

Для студентів 3 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» було проведене виїзне лабораторне заняття у виробничих умовах на базі ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (м. Канів). Організацію заходу та супровід студентів здійснювали доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи 16 травня 2019

ТОПовими студентами відчули себе другокурсники-фінансисти у «ПриватБанку»

Студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» не тільки здобувають знання в рідному університеті, а й демонструють їх на практиці. Так, днями студенти другого курсу з куратором Ярославою Дячук завітали до «ПриватБанку». Студенти ознайомились із обов’язками та особливостями роботи різних спеціалістів установи, з банківськими пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ТОПовими студентами відчули себе другокурсники-фінансисти у «ПриватБанку» 28 жовтня 2019