Н У Х Т

Про перспективи співпраці з німецькою Службою Старших Експертів (SES) дізналися в університеті

13 february 2020

Про перспективи співпраці з німецькою Службою Старших Експертів (SES) дізналися в університеті

13 лютого до університету завітали представники німецької Служби Старших Експертів (SES), щоб познайомити наш колектив із можливостями залучення німецьких фахівців в якості експертів-консультантів.

Гості зустрілися з ректором університету Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком, а також поспілкувалися з директорами навчально-наукових інститутів, деканами факультетів, завідувачами кафедр, викладачами.

Ґрунтовну презентацію Служби представив координатор проєкту SES в Україні Олексій Назаренко. Від нього учасники зустрічі дізналися, що SES – це фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва, провідна громадська організація Німеччини, яка об’єднує фахівців і керівних працівників, що надають консультативні послуги на громадських засадах. Починаючи з 1983 року, ця некомерційна організація пропонує допомогу в самих різних галузях по всьому світу, переважно в країнах, що розвиваються, і країнах із перехідною економікою, а також у самій Німеччині. Фахівці Служби здійснюють експертне оцінювання, допомагають у формування стратегії розвитку, пошуку ринків збуту, залученні інвестицій, вдосконаленні технологій, виробництв, менеджменту підприємств, навчають кадри тощо. База експертів SES наразі нараховує понад 12,5 тисяч фахівців у різних галузях.

Головна відмінна риса експертів SES – їх багаторічний досвід. Експерти безоплатно передають свої знання та підвищують кваліфікацію колег по професії. Вони компетентні у понад 50 галузях економіки, крім того, мають високу соціальну відповідальність, готові пристосовуватися до місцевих умов, добре знають по кілька іноземних мов.

Послуги SES розраховані, перш за все, на малі і середні підприємства, органи комунального управління, палати і економічні об’єднання, соціальні та медичні установи, а також організації, що працюють в сфері освіти і підвищення кваліфікації. Крім цього, SES успішно співпрацює з іншими міжнародними організаціями з розвитку.

У своїй роботі SES орієнтується на попит і потреби клієнта. Служба приймає заявку від замовника, перевіряє поставлені їм завдання і укладає окремі угоди з замовником і експертом. Діяльність експертів носить консультативний характер. Відповідальність за впровадження рекомендацій несе замовник. Одним із найважливіших умов роботи старших експертів є збереження прав третіх осіб на інтелектуальну власність.

Як наголосив фахівець, наразі наш університет є рекордсменом по кількості поданих заявок. На даний момент їх сім, і вони вразили експертів різноманітністю тематик і глибиною питань. Розпочинаючи співпрацю зі Службою Старших Експертів, наші кафедри планують залучати її експертів до читання лекцій і проведення практичних занять зі студентами, отримувати експертну допомогу у впровадженні дуальної освіти, оцінюванні освітньо-професійних програм, започаткуванні співпраці з німецьким бізнесом, комерціалізації наукових розробок.

Олексій Назаренко розповів як оформити заявку для запрошення експерта SES, про умови реалізації та фінансування проекту. Відповідаючи на питання наших викладачів, він навів конкретні приклади й підтвердив компетентність і великий міжнародний досвід експертів Служби.

Підсумовуючи зустріч, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко наголосив, що подібна співпраця відкриває нові можливості перед нашим колективом, який отримуватиме кваліфіковану допомогу у вирішенні дуже конкретних питань і викликів, сприятиме розвитку університету, підвищенню ефективності та зростанню компетентності наших викладачів і працівників, поширенню європейського досвіду та налагодженню міжнародних зв’язків.

Published on: 13-02-2020
Read also:
Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів

Інноваційний розвиток харчової промисловості неможливий без висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців, здатних забезпечити потреби суспільства, ринку праці та держави в питаннях ефективного вирішення комплексних організаційно-технологічних, інженерно-технічних, організаційно-управлінських завдань у виробництві харчової продукції та суміжн...

READ YOURSELF

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів 03 june 2022

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

Студенти, викладачі та адміністрація університету завітали на семінар, на якому здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, які навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки», поділилися враженнями та здобутками від тижневого стажування у Фінляндії. Учасник...

READ YOURSELF

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки» 22 september 2022

Патріотичні аспекти стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи у Японії

Продовжується довготривале закордонне стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті (Японія). Наша викладачка долучилася до інтернаціонального семінару «The Russo-Ukrainian War: The Return of History», присвяченого дослідженню історичних подій минулого України в контексті ідентифікації укра...

READ YOURSELF

Патріотичні аспекти стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи у Японії 07 july 2023

На п’ять позицій вгору у світовому рейтингу представленості у веб-просторі!

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics). У ньому виші ранжуються за рівнем їх присутності в інтернеті. Результати цього дослідження публікують 20 років поспіль у січні та липні. Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками...

READ YOURSELF

На п’ять позицій вгору у світовому рейтингу представленості у веб-просторі! 08 august 2023