Н У Х Т

Про інновації в технологіях модифікації жирів та одержання спеціальних жирів дізналися здобувачі

24 листопада 2022

Про інновації в технологіях модифікації жирів та одержання спеціальних жирів дізналися здобувачі

Гостьову лекцію для здобувачів-магістрантів освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових і косметичних продуктів» прочитала головна технологиня компанії «Дельта Вільмар» – одного з провідних підприємств олійно-жирової галузі України Світлана Кулініч.

Лекція була присвячена інноваціям у технологіях модифікації жирів, перероблення пальмової олії та одержання спеціальних жирів, у першу чергу, кондитерських.

На лекції були присутні також здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальностей «Харчові технології», «Хімічні технології та інженерія» та освітнього ступеня «Магістр», освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів», а також викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів.

Особливу увагу лекторка звернула на високі вимоги споживачів до якості харчових продуктів, у тому числі і харчових жирів, на нові нормативи, що обмежують вміст штучних трансізомерів ненасичених жирних кислот у харчових продуктах, а також на нові сполуки-контамінанти, виявлені у харчових жирах. Здобувачі дізналися також про обмеження щодо вмісту у харчових продуктах таких інтоксикантів як мінеральні олії/мінеральні вуглеводні.

Лекторка зупинилася на характеристиці інноваційних технологій модифікації жирів, які використовують на підприємстві для одержання харчових жирів із заданими властивостями, розвіяла існуючі міфи щодо шкідливості пальмової олії, розповіла про особливості і переваги кокосової олії, властивості модифікованих жирів.

Про зацікавленість присутніх свідчила велика кількість запитань здобувачів і викладачів.

Колектив кафедри вдячний своєму стейкхолдеру, компанії «Дельта Вільмар» за цікаву лекцію! 

Опублікований: 24-11-2022
Читайте також:
Дистанційні лабораторні роботи – цілком реальні!

Життя вносить свої корективи, але навчальний процес триває. Під час карантину студенти групи ЕК-3-3 виконують лабораторні роботи з дисципліни «Екологія харчових виробництв» у домашніх умовах. «Маркування харчових продуктів» – одна з перших виконаних робіт, у ході якої майбутні екологи навчилися давати оцінку відповідності маркування харчових проду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційні лабораторні роботи – цілком реальні! 14 травня 2020

Кафедра харчової хімії почала підготовку вступників до ЗНО з хімії

Минулого навчального року кафедра харчової хімії започаткувала новий освітній захід, який користувався високою зацікавленістю вступників і школярів. Низка хімічних лекторіїв, що містили дослідну частину, розпочалася взимку і дозволила учням підготуватися до олімпіади НУХТ з хімії для школярів та здачі ЗНО. Тому в цьому році, зважаючи на прохання вс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра харчової хімії почала підготовку вступників до ЗНО з хімії 30 вересня 2019

Розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ

25 серпня 2022 року розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ. Для цього до 30 серпня потрібно заповнити спеціальну форму на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ»: - вибрати із запропонованого переліку населений пункт, у якому або поблизу якого учасник планує перебувати в період спеціальної сесії т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ 26 серпня 2022

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських робіт здобувачів, що навчалися за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів». Варто відзначити що це перший захист здобувачів за цією програмою не лише в НУХТ, але й в Україні. Завдяки  роботі  Федерації органічного руху в Україні, яка п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів» 21 лютого 2020