Н У Х Т

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

27 листопада 2018

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два відкритих практичних заняття.

Старший викладач Ольга Пушка провела заняття «Технологія кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів» для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства».

На заняття до колеги завітали доценти, старші викладачі та асистенти кафедри, заступники декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Заняття розпочалося вчасно із зазначенням теми, мети, плану та рекомендованої літератури, була перевірена присутність студентів, підготовка до заняття та здійснений поточний контроль знань (попередньо викладач акцентувала увагу присутніх на розподілі балів за окремими елементами заняття). Під час заняття студенти ознайомилися з методиками розрахунків маси відходів під час оброблення птиці, дичини та кролів, маси нетто та брутто та здійснили відповідні розрахунки з заданої кількості сировини. Старший викладач Ольга Пушка поспілкувалася з аудиторією про шляхи формування і удосконалення асортименту кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів.

Викладач системно та послідовно ознайомлювала студентів із навчальним матеріалом, підтримуючи зв’язок із лекційним курсом і теоретичним матеріалом інших дисциплін, ґрунтовно та зрозуміло відповідала на запитання студентів. Практичне заняття було проведене з використанням мультимедійної презентації та роздаткового матеріалу для полегшення розв’язування типових задач.

Старшому викладачу Ользі Пушці вдалося досягнути мети практичного заняття – студенти набули теоретичні знання і практичні навички з технології кулінарної продукції з птиці, пернатої дичини та кролів для закладів ресторанного господарства.

Колеги, присутні на відкритому практичному занятті, відзначили професійну компетентність і науково-методичний рівень викладання Ольги Пушки.

Відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Ресторанна справа» для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» провела старший викладач кафедри Олена Блощинська.

Тема заняття – «Характеристика та асортимент столового посуду». Викладач вільно володіла матеріалом і розпочала заняття із перевірки знань студентів, отриманих ними під час лекційних занять. З’ясувавши основі вимоги до сучасного столового посуду, що використовують у закладах ресторанного господарства, студенти були залученні до активної участі у доповідях та їх обговоренні. Заняття проходило у вигляді активної дискусії. Студенти висвітлили інформацію щодо сучасних відомих виробників столового посуду для закладів ресторанного господарства, класичного асортименту посуду, цікавих особливостей його вибору.

Викладач влучно доповнювала доповіді студентів і наводила приклади незвичайних і оригінальних видів посуду, що використовують у різних закладах ресторанного господарства.

Наприкінці заняття було здійснене оцінювання набутих знань у вигляді тестових завдань. Викладач також провела роботу над помилками зі студентами після написання тесту. Практичне заняття супроводжувалось якісними мультимедійними презентаціями. Заняття Олени Блощинської, на думку колег, заслуговує на позитивну оцінку, отож бажаємо їй успішного проходження конкурсу на заміщення вакантної посади старшого викладача кафедри і подальших професійних успіхів і досягнень.

Опублікований: 27-11-2018
Читайте також:
Презентація творчих здобутків педагогів навчально-наукового комплексу університету

У відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулася виставка-презентація творчих здобутків педагогів. Розпочали з цікавого заходу – кондитерського марафону з оздоблення пряників передноворічної тематики, у якому взяли участь викладачі та майстри виробничого навчання, кожний із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація творчих здобутків педагогів навчально-наукового комплексу університету 16 грудня 2021

Дні франкофонії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Наприкінці березня і на початку квітня в світі відзначаються Дні франкофонії. На жаль, в умовах тотального локдауну щорічний фестиваль «Французька весна в Києві» не проводиться уже другий рік, але доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування, викладачка французької мови Світлана Мусійчук разом із четвертокурсниками спеціальності «Туризм»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дні франкофонії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 13 квітня 2021

Студенти-фінансисти долучилися до наукового семінару фахівчині Дослідницького центру Банку Нідерландів

Студенти-фінансисти використали можливості zoom-платформи та взяли участь у зустрічі з Анною Самаріною, організованій Національним банком України. 12 березня 2021 року здобувачі другого та третього курсів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» за ініціативи доцентки Світлани Бойко відвідали відкритий науковий семінар співробітни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-фінансисти долучилися до наукового семінару фахівчині Дослідницького центру Банку Нідерландів 15 березня 2021

Уперше здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів проходять практику у Німеччині

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів продовжує розширювати зв’язки з іноземними профільними підприємствами харчової промисловості. На початку цього навчального року здобувачі кафедри розпочали практику на підприємстві ТОВ «Гіакоббе Паста ГмбХ» (м. Бітбург, Німеччина). Підприємство спеціалізується на виробництві широкого асорт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів проходять практику у Німеччині 14 вересня 2021