Н У Х Т

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

27 листопада 2018

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два відкритих практичних заняття.

Старший викладач Ольга Пушка провела заняття «Технологія кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів» для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства».

На заняття до колеги завітали доценти, старші викладачі та асистенти кафедри, заступники декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Заняття розпочалося вчасно із зазначенням теми, мети, плану та рекомендованої літератури, була перевірена присутність студентів, підготовка до заняття та здійснений поточний контроль знань (попередньо викладач акцентувала увагу присутніх на розподілі балів за окремими елементами заняття). Під час заняття студенти ознайомилися з методиками розрахунків маси відходів під час оброблення птиці, дичини та кролів, маси нетто та брутто та здійснили відповідні розрахунки з заданої кількості сировини. Старший викладач Ольга Пушка поспілкувалася з аудиторією про шляхи формування і удосконалення асортименту кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів.

Викладач системно та послідовно ознайомлювала студентів із навчальним матеріалом, підтримуючи зв’язок із лекційним курсом і теоретичним матеріалом інших дисциплін, ґрунтовно та зрозуміло відповідала на запитання студентів. Практичне заняття було проведене з використанням мультимедійної презентації та роздаткового матеріалу для полегшення розв’язування типових задач.

Старшому викладачу Ользі Пушці вдалося досягнути мети практичного заняття – студенти набули теоретичні знання і практичні навички з технології кулінарної продукції з птиці, пернатої дичини та кролів для закладів ресторанного господарства.

Колеги, присутні на відкритому практичному занятті, відзначили професійну компетентність і науково-методичний рівень викладання Ольги Пушки.

Відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Ресторанна справа» для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» провела старший викладач кафедри Олена Блощинська.

Тема заняття – «Характеристика та асортимент столового посуду». Викладач вільно володіла матеріалом і розпочала заняття із перевірки знань студентів, отриманих ними під час лекційних занять. З’ясувавши основі вимоги до сучасного столового посуду, що використовують у закладах ресторанного господарства, студенти були залученні до активної участі у доповідях та їх обговоренні. Заняття проходило у вигляді активної дискусії. Студенти висвітлили інформацію щодо сучасних відомих виробників столового посуду для закладів ресторанного господарства, класичного асортименту посуду, цікавих особливостей його вибору.

Викладач влучно доповнювала доповіді студентів і наводила приклади незвичайних і оригінальних видів посуду, що використовують у різних закладах ресторанного господарства.

Наприкінці заняття було здійснене оцінювання набутих знань у вигляді тестових завдань. Викладач також провела роботу над помилками зі студентами після написання тесту. Практичне заняття супроводжувалось якісними мультимедійними презентаціями. Заняття Олени Блощинської, на думку колег, заслуговує на позитивну оцінку, отож бажаємо їй успішного проходження конкурсу на заміщення вакантної посади старшого викладача кафедри і подальших професійних успіхів і досягнень.

Опублікований: 27-11-2018
Читайте також:
Менеджерки персоналу сертифіковані Prometheus із майстерності турботи для HR!

У жовтні 2025 року студентки освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу», другокурсниці Тетяна Кликова, Інна Остапець (група МП 2-8а) і третьокурсниці Юлія Сауткіна (група МП 3-8) та Таісія Лебединець (група МП 3-9а) взяли участь у навчанні на платформі Prometheus. У межах дисциплін «Клієнторієнтованість бізнесу», «Соціально-економічна без...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджерки персоналу сертифіковані Prometheus із майстерності турботи для HR! 15 жовтня 2025

Цукерки з благородною назвою вчилися робити першокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Більшість із нас обожнюють шоколад і вироби з нього. Першокурсники групи ХЧ-1.2 зі своїм куратором, асистентом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимиром Захаровим взяли участь у майстер-класі з виготовлення трюфельних цукерок, що відбувся в одному з найкрасивіших закладів України «Львівській майстерні шоколаду». Здобувачі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цукерки з благородною назвою вчилися робити першокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 16 жовтня 2020

Профорієнтаційний марафон осені розпочато

Зовсім скоро, 2-го жовтня, наш університет зустрічатиме майбутніх вступників, їх батьків і всіх охочих на традиційному заході онлайн-дні відкритих дверей. Саме в цей час на кафедрі біотехнології і мікробіології стартував осінній  профорієнтаційний марафон. Цього разу він розпочався із зустрічі з учнями крайнього курсу Першого Київського медичного к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний марафон осені розпочато 28 вересня 2021

До роботи цікавої наукової конференції долучилися викладачки кафедри гуманітарних дисциплін

4-5 березня 2021 р. фахівчині кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, Оксана Силка, Олена Пивоваренко, Ольга Коцюбанська взяли участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність», що проводилася в режимі онлайн Історичним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До роботи цікавої наукової конференції долучилися викладачки кафедри гуманітарних дисциплін 05 березня 2021