Н У Х Т

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

27 листопада 2018

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два відкритих практичних заняття.

Старший викладач Ольга Пушка провела заняття «Технологія кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів» для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства».

На заняття до колеги завітали доценти, старші викладачі та асистенти кафедри, заступники декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Заняття розпочалося вчасно із зазначенням теми, мети, плану та рекомендованої літератури, була перевірена присутність студентів, підготовка до заняття та здійснений поточний контроль знань (попередньо викладач акцентувала увагу присутніх на розподілі балів за окремими елементами заняття). Під час заняття студенти ознайомилися з методиками розрахунків маси відходів під час оброблення птиці, дичини та кролів, маси нетто та брутто та здійснили відповідні розрахунки з заданої кількості сировини. Старший викладач Ольга Пушка поспілкувалася з аудиторією про шляхи формування і удосконалення асортименту кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів.

Викладач системно та послідовно ознайомлювала студентів із навчальним матеріалом, підтримуючи зв’язок із лекційним курсом і теоретичним матеріалом інших дисциплін, ґрунтовно та зрозуміло відповідала на запитання студентів. Практичне заняття було проведене з використанням мультимедійної презентації та роздаткового матеріалу для полегшення розв’язування типових задач.

Старшому викладачу Ользі Пушці вдалося досягнути мети практичного заняття – студенти набули теоретичні знання і практичні навички з технології кулінарної продукції з птиці, пернатої дичини та кролів для закладів ресторанного господарства.

Колеги, присутні на відкритому практичному занятті, відзначили професійну компетентність і науково-методичний рівень викладання Ольги Пушки.

Відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Ресторанна справа» для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» провела старший викладач кафедри Олена Блощинська.

Тема заняття – «Характеристика та асортимент столового посуду». Викладач вільно володіла матеріалом і розпочала заняття із перевірки знань студентів, отриманих ними під час лекційних занять. З’ясувавши основі вимоги до сучасного столового посуду, що використовують у закладах ресторанного господарства, студенти були залученні до активної участі у доповідях та їх обговоренні. Заняття проходило у вигляді активної дискусії. Студенти висвітлили інформацію щодо сучасних відомих виробників столового посуду для закладів ресторанного господарства, класичного асортименту посуду, цікавих особливостей його вибору.

Викладач влучно доповнювала доповіді студентів і наводила приклади незвичайних і оригінальних видів посуду, що використовують у різних закладах ресторанного господарства.

Наприкінці заняття було здійснене оцінювання набутих знань у вигляді тестових завдань. Викладач також провела роботу над помилками зі студентами після написання тесту. Практичне заняття супроводжувалось якісними мультимедійними презентаціями. Заняття Олени Блощинської, на думку колег, заслуговує на позитивну оцінку, отож бажаємо їй успішного проходження конкурсу на заміщення вакантної посади старшого викладача кафедри і подальших професійних успіхів і досягнень.

Опублікований: 27-11-2018
Читайте також:
Інноваційним тематикам галузі присвячені дипломні проекти та кваліфікаційні роботи здобувачів кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів завершилися захисти здобувачів вищої освіти:– дипломних проєктів фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології», освітнього ступеня «Бакалавр», за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» заочної форми навчання;– магістерських робіт фахі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційним тематикам галузі присвячені дипломні проекти та кваліфікаційні роботи здобувачів кафедри технології молока і молочних продуктів 21 лютого 2020

Хвилююче свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

21 червня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося урочисте вручення дипломів випускникам-бакалаврам 2019 року.  По сімейному тепла й затишна атмосфера панувала у актовій залі університету, де зібралися 195 цьогорічних випускників спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм», їх батьки й...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хвилююче свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 21 червня 2019

Найефективніші і новітні технології навчання опановують фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування

У пошуку найбільш ефективних і новітніх технологій навчання іноземній мові в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська взяла участь у програмі тренінгів для викладачів англійської мови, яку започаткував Американський Дім у Києві. Однією із ефективних сучасних технологій навчання, зорієнтованих на створення умов д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найефективніші і новітні технології навчання опановують фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування 20 лютого 2019

Знання, які не отримаєш на парах: секрети управління внутрішньою документацією на фармацевтичному підприємстві від #Farmak_Lab

Упродовж року співробітники фармацевтичної компанії «Фармак» проводять зустрічі зі здобувачами освіти вищих навчальних закладів у рамках освітнього проєкту #Farmak_Lab. І студенти-біотехнологи кафедри біотехнології і мікробіології завжди беруть участь у цьому заході. Невід’ємно частиною будь-якого етапу життєвого циклу лікарського засобу є належна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання, які не отримаєш на парах: секрети управління внутрішньою документацією на фармацевтичному підприємстві від #Farmak_Lab 24 грудня 2020