Н У Х Т

НУХТ – у ТОП-5 за кількістю патентів

22 січня 2024

НУХТ – у ТОП-5 за кількістю патентів

Днями портал ЄвроОсвіта в рамках підготовки до складання рейтингу ТОП-200 закладів вищої освіти 2024 року оприлюднив інформацію щодо кількості патентів на винаходи та корисні моделі, отриманих ЗВО України за підсумками 2023 року.

У рейтинговій таблиці наш університет займає четверту позицію з 50 отриманими авторськими документами, з них 14 – патенти на винаходи і 36 – на корисні моделі. Більшість із них виконані у співавторстві зі здобувачами освіти різних освітніх ступенів – від бакалаврів до докторів філософії.

Пальму першості серед університетських винахідників утримують науковці Навчально-наукового інституту харчових технологій, всього на одну позицію відстає від них колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, на третьому місці – факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.

Попри непрості умови, в яких перебуває Україна, сфері інтелектуальної власності вдається не тільки відновлюватися, а й розвиватися. Дуже приємно, що науковці і винахідники НУХТ традиційно є вагомою і активною частиною цього процесу!

Опублікований: 22-01-2024
Читайте також:
Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів поглибили свої знання

Доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Алла Тимчук разом зі студентами групи МО-3-2 відвідала XI Міжнародну виставку «LABComplEX. HI-TECH», яка працювала у Києві 17-19 жовтня. Студенти ознайомились із представленим спектром обладнання для лабораторій, спеціалізованими меблями, витратними матеріалами, а також з комплексом послуг по с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів поглибили свої знання 22 жовтня 2018

Магістранти серед переможців міжнародного навчального курсу з Design Thinking  від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine

Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко разом із командою успішно представила спільний стартап-проєкт на Demo Day навчального курсу з Design Thinking і виборола можливість проведення акселерації про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти серед переможців міжнародного навчального курсу з Design Thinking від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine 20 листопада 2023

Європейський підхід для європейського майбутнього

Викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, д.т.н., професорка Людмила Кривопляс-Володіна та к.т.н., доцентка Анастасія Деренівська з 17 по 28 січня 2022 року за підтримки програми Європейського Союзу ERASMUS+ проходили навчання в Міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій», що працювала в межах імплементації проєкту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський підхід для європейського майбутнього 03 лютого 2022

Монолітний тил для наших захисників

Традиційно червень – спекотна пора для студентства: останні пари, практика, іспити, захист дипломів, випускні, а ще ж у кожної групи свій розклад, свій графік. Корективи в студентське життя вносить і воєнне сьогодення з онлайн-навчанням і географічне розмаїття місць проживання студентів, наразі це різні регіони України, а то й зарубіжжя. Але, не зв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Монолітний тил для наших захисників 01 липня 2022