Н У Х Т

Студентами на один день стали київські школярі, побувавши на Дні гостинності кафедри біотехнології і мікробіології

01 листопада 2019

Студентами на один день стали київські школярі, побувавши на Дні гостинності кафедри біотехнології і мікробіології

«А що далі?» - питання, яке завжди турбує тих, хто уже одною ногою стоїть на порозі самостійного життя – абітурієнтів.

Вибір майбутнього ЗВО – важливий і відповідальний етап у житті кожного з них. «Де вчитись?», «Яку спеціальність обрати?». Так багато запитань і так мало відповідей. За умов нестачі інформації зробити свідомий вибір дуже важко.

Викладачі і студенти нашого університету чудово це розуміють. Саме тому з 28 жовтня по 1 листопада в нашому університеті проходять Дні гостинності, коли майбутні випускники шкіл мають змогу ненадовго поринути у омріяне студентське життя.

Чудову можливість стати студентом-біотехнологом запропонувала і кафедра біотехнології та мікробіології. 30 жовтня на лабораторне заняття з дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія» завітали учні 48-ї та 138-ї київських шкіл, а також ліцеїсти з «Наукової зміни».

Разом із третьокурсниками на лабораторній роботі шестеро (сподіваємося вже  майбутніх біотехнологів) мали можливість зробити аналіз результатів дослідів із вивчення гідролізу крохмалю, субстратної специфічності, аналізували результати O/F і MRVP тестів. Студенти так захопилися можливістю продемонструвати свої знання та вміння, що, в якості бонусу  навчили школярів працювати з оптичним мікроскопом, готувати препарат «роздавлена крапля» та висівати мікроорганізми на чашки Петрі з агаризованим середовищем. І яке ж було здивування студентів і викладачів, коли школярі так вміло «приміряли» роль студентів, що вже під кінець заняття було не зрозуміло, хто є хто.

Загалом усі отримали незабутній і корисний досвід: студенти відчули себе викладачами, школярі – студентам, а непідробна цікавість і запал в очах майбутніх вступників – головний індикатор того, що на кафедрі з ними точно ще зустрінуться.

Опублікований: 01-11-2019
Читайте також:
Фініш і старт: на кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми

На кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Гарантка програми, завідувачка кафедри, професорка Галина Сімахіна так відреагувала на отримання сертифікату: « Звершилося! 29 грудня 2022 року наша освітня програма от...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш і старт: на кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми 09 січня 2023

Про можливості платформи Web of Science дізналися наші науковці від фахівців Науково-технічної бібліотеки університету

5 березня у Науково-технічній бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар «Можливості платформи Web of Science». Доповідач Інна Путіліна надала практичні поради щодо роботи з інформаційною платформою Web of Science та її основною колекцією Web of Science Core Collection. Були розглянуті питання пошуку якісних актуальних публікацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про можливості платформи Web of Science дізналися наші науковці від фахівців Науково-технічної бібліотеки університету 05 березня 2019

Команда студентів НУХТ «Unity» познайомилася з агрорішеннями зі світової стартап-столиці

Наші студенти талановиті в усьому. Прагнення до пізнання нового, поєднане з вивченим в університеті та незаангажованістю думок, підтримка викладачів плюс креативність і дрібка везіння – і у підсумку перемога з-поміж 200 претендентів у хакатоні Student Agritech Challenge й головний приз – поїздка до одного з інноваційних парків Ізраїлю. Переможці в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда студентів НУХТ «Unity» познайомилася з агрорішеннями зі світової стартап-столиці 11 липня 2018

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

З нагоди Дня слов'янської писемності партнери НУХТ із Русенського університету спільно з асоціацією «Європейський напрям» (Болгарія) проводять цікаві наукові та просвітницькі заходи (нагадаємо, що легендарні особи – Кирило і Мефодій за походженням були болгарами). Одна з останніх подій, до участі в якій були запрошені наші фахівці – онлайн семінар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами 28 травня 2020