Н У Х Т

НУХТ – у ТОП-5 за кількістю патентів

22 january 2024

НУХТ – у ТОП-5 за кількістю патентів

Днями портал ЄвроОсвіта в рамках підготовки до складання рейтингу ТОП-200 закладів вищої освіти 2024 року оприлюднив інформацію щодо кількості патентів на винаходи та корисні моделі, отриманих ЗВО України за підсумками 2023 року.

У рейтинговій таблиці наш університет займає четверту позицію з 50 отриманими авторськими документами, з них 14 – патенти на винаходи і 36 – на корисні моделі. Більшість із них виконані у співавторстві зі здобувачами освіти різних освітніх ступенів – від бакалаврів до докторів філософії.

Пальму першості серед університетських винахідників утримують науковці Навчально-наукового інституту харчових технологій, всього на одну позицію відстає від них колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, на третьому місці – факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.

Попри непрості умови, в яких перебуває Україна, сфері інтелектуальної власності вдається не тільки відновлюватися, а й розвиватися. Дуже приємно, що науковці і винахідники НУХТ традиційно є вагомою і активною частиною цього процесу!

Published on: 22-01-2024
Read also:
Феєрія української пісні

Як би важко не було, які б темні сили не намагалися знищити наш народ, українцям завжди додавала снаги пісня. У нашому університеті співати люблять і вміють, і жовтень – традиційна пора Її Величності Української Пісні. Саме у цей час щороку Студентський центр патріотичного виховання і культурного розвитку спільно з нашими неймовірно талановитими зд...

READ YOURSELF

Феєрія української пісні 11 october 2024

Захист комплексної магістерської роботи вперше відбувся на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вперше на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист комплексної магістерської роботи «Наукове обґрунтування та розробка технологій аюрведичних харчових продуктів і косметичних засобів з використанням прянощів та їх олійних екстрактів». До роботи були залучені студенти, які здобувають освітній ступінь «магістр» за спеці...

READ YOURSELF

Захист комплексної магістерської роботи вперше відбувся на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 19 february 2019

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Ольгою Дулькою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої вод...

READ YOURSELF

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 05 december 2019

Майбутні доктори філософії демонструють майстерність у викладанні

Здобувач освітньо-науковогого ступеня «доктор філософії» на кафедрі експертизи харчових продуктів Євген Ковнір успішно демонструє свій досвід і навички під час педагогічної практики, зокрема при викладанні дисципліни «Основи методології Lean Six Sigma» для здобувачів-магістрантів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчов...

READ YOURSELF

Майбутні доктори філософії демонструють майстерність у викладанні 24 april 2025