Н У Х Т

Лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

07 december 2022

Лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

5 грудня 2022 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція «Alternative food sources» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) Еви Іванісової, PhD. Лекція була прочитана для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» у рамках дисципліни «Технології харчових концентратів».

Ева Іванісова розповіла здобувачам вищої освіти про рослинну сировину, яка відрізняється особливим хімічним складом, має антиоксидантні властивості, містить флавоноїди та може бути використана для виробництва різних харчових продуктів, зокрема харчових концентратів з метою підвищення харчової цінності, надання кольору, запаху та смаку продуктам.

Цікавою була інформація про можливість та переваги використання комах, як джерела білку в харчових технологіях, зокрема в технології готових до споживання снеків і порошків-добавок для збагачення продуктів білком.

Тема лекції надзвичайно зацікавила усіх присутніх і викликала безліч запитань. Інформація, наведена лекторкою, стане у пригоді здобувачам освіти в їх майбутній професійній діяльності.

Проведення лекційних занять із викладачами із закордонних закладів освіти спонукатиме наших здобувачів до вивчення іноземних мов, участі у міжнародних освітніх проєктах, а викладачів – до спільних наукових досліджень та обміну досвідом в європейському освітньому просторі.

Колектив кафедри висловлює вдячність шановній Еві Іванісовій та сподівається на подальшу спільну співпрацю.

Published on: 07-12-2022
Read also:
Про екологічні проблеми, безпеку продуктів харчування та новітні технології дізналися наші студенти на лекції від виробничників

Студенти спеціальності «Технологія консервування, зберігання і переробки м’яса» зустрілися з представниками ТОВ «Пріоріті Інтернешенл», що спеціалізується на виробництві та дистрибуції харчових інгредієнтів для м’ясної промисловості (комбі-суміші, тваринні білки, емульгатори, загусники, натуральні барвники, продукти для копчення, ферменти, крохмалі...

READ YOURSELF

Про екологічні проблеми, безпеку продуктів харчування та новітні технології дізналися наші студенти на лекції від виробничників 04 july 2019

Лекція-вебінар «Автоматизація HR-процесів для менеджерів персоналу»

11 жовтня 2022 року відбулася лекція-вебінар для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Спікерка вебінару – HR-експертка з досвідом 10+ років, незалежна фахівчиня з автоматизації HR-процесів, авторка книг «Автоматизація рекрутингу» та «Автоматизація адаптації та навчання» Вікторія С...

READ YOURSELF

Лекція-вебінар «Автоматизація HR-процесів для менеджерів персоналу» 13 october 2022

Особливості бухгалтерського обліку в Канаді на гостьовій лекції для наших здобувачів

3 червня на кафедрі обліку і аудиту Навчально-наукового інституту економіки і управління відбулася зустріч викладачів і здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» з аналітиком із управління грошовими засобами AGS Automotive Systems (Торонто, Канада) Мариною Морозов. Фахівчиня розповідала про особливості роботи бухгалтера в Канаді, окресл...

READ YOURSELF

Особливості бухгалтерського обліку в Канаді на гостьовій лекції для наших здобувачів 06 june 2022

Викладачі НУХТ виступили на міжнародних вебінарах зі штучного інтелекту

Минулого тижня викладачі кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки (ІТШІК) долучились до міжнародних вебінарів, організованих нашими партнерами з Індонезії. Нагадаємо, що в червні цього року університет і University of Computer Science&Technology (Universitas STEKOM) з Індонезії підписали меморандум щодо партнерства м...

READ YOURSELF

Викладачі НУХТ виступили на міжнародних вебінарах зі штучного інтелекту 28 august 2023