Н У Х Т

Лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

07 december 2022

Лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

5 грудня 2022 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція «Alternative food sources» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) Еви Іванісової, PhD. Лекція була прочитана для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» у рамках дисципліни «Технології харчових концентратів».

Ева Іванісова розповіла здобувачам вищої освіти про рослинну сировину, яка відрізняється особливим хімічним складом, має антиоксидантні властивості, містить флавоноїди та може бути використана для виробництва різних харчових продуктів, зокрема харчових концентратів з метою підвищення харчової цінності, надання кольору, запаху та смаку продуктам.

Цікавою була інформація про можливість та переваги використання комах, як джерела білку в харчових технологіях, зокрема в технології готових до споживання снеків і порошків-добавок для збагачення продуктів білком.

Тема лекції надзвичайно зацікавила усіх присутніх і викликала безліч запитань. Інформація, наведена лекторкою, стане у пригоді здобувачам освіти в їх майбутній професійній діяльності.

Проведення лекційних занять із викладачами із закордонних закладів освіти спонукатиме наших здобувачів до вивчення іноземних мов, участі у міжнародних освітніх проєктах, а викладачів – до спільних наукових досліджень та обміну досвідом в європейському освітньому просторі.

Колектив кафедри висловлює вдячність шановній Еві Іванісовій та сподівається на подальшу спільну співпрацю.

Published on: 07-12-2022
Read also:
Низку важливих рішень прийняла вчена рада університету на плановому засіданні

28 березня відбулося планове засідання вченої ради університету. Ректор Анатолій Українець традиційно розпочав його з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення відзнак. Подяки ректора з цінними подарунками отримали голови студентських рад – факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Петренко і...

READ YOURSELF

Низку важливих рішень прийняла вчена рада університету на плановому засіданні 28 march 2019

Лауреатом премії Київського міського голови стала четвертокурсниця кафедри технології молока і молочних продуктів [ожидает перевода]

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів не тільки проявляють себе в навчальному процесі, а також є лідерами та переможцями у хакатонах, наукових гуртках, конкурсах як університетських, так і міжнародних. Цього разу студентка 4 курсу групи МО-4-2 Валерія Скуйбіда стала лауреатом премії Київського міського голови за особливі досягнен...

READ YOURSELF

Лауреатом премії Київського міського голови стала четвертокурсниця кафедри технології молока і молочних продуктів [ожидает перевода] 25 june 2019

Масляна-Fest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

6 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу розгорнулося чергове яскраве й масштабне дійство – вперше дружна й велика факультетська родина організувала й провела Масляна-Fest. З самого ранку у технологічних лабораторіях панувала творча атмосфера – адже бажання позмагатися, чиї млинці найсмачніші, найкрасивіші, найтонші і,...

READ YOURSELF

Масляна-Fest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 06 march 2019

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств жирової промисловості – ПрАТ «Київський маргариновий завод», яке багато років є базою практики для наших...

READ YOURSELF

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 29 december 2021