Н У Х Т

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень

07 april 2025

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень

На сьогодні відомо понад 200 захворювань, у лікуванні яких відповідне харчування відіграє провідну роль. Загалом при лікуванні будь-яких хвороб адекватне харчування є обов’язковим компонентом, чинником захисту організму від побічних дій ліків, прискорення одужання. А нестача у харчових раціонах певних нутрієнтів викликає найбільшу кількість захворювань, у тому числі онкологічних.

Усі ці особливості харчових продуктів та їхній вплив на організм людини вивчає наука нутриціологія. Велику увагу розвиткові нутриціологічних досліджень приділяють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів – як із точки зору розширення базових знань здобувачів освіти у цьому напрямі, так і з позицій визначення та обґрунтування нових наукових підходів до розроблення рецептур і технологій оздоровчих продуктів і натуральних дієтичних добавок, з’ясування можливостей застосування сучасних принципів нутригенетики та нутригеноміки у подальшому вдосконаленні оздоровчого харчування, що забезпечує реальний перехід від традиційних до персоналізованих дієт.

Ці та інші актуальні питання порушувались на черговому VI міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Сучасна парадигма нутритивного менеджменту – шлях до мистецтва зцілення», у роботі якого узяла участь завідувачка кафедри Галина Сімахіна. Лейтмотивом симпозіуму стала теза: «Кожна людина повинна мати необхідні відомості про харчові сполуки, про їхню роль у життєзабезпеченні здорового і хворого організму, про те, як правильно скласти власний раціон харчування. Все це формує культуру харчування, яка є невід’ємною складовою загальної культури суспільства».

За результатами роботи у симпозіумі учасники отримали сертифікати.

Published on: 07-04-2025
Read also:
Бронзовий щабель п’єдесталу районних змагань із плавання зайняла збірна викладачів НУХТ

На базі спорткомплексу Київського національного університету ім. Тараса Шевченка відбулися змагання з плавання у рамках Спартакіади серед збірних команд професорсько-викладацького складу ЗВО ІІІ-ІV р.а., які розташовані на території Голосіївського району. Команда нашого університету у складі старшого викладача кафедри фізичного виховання Наталії М...

READ YOURSELF

Бронзовий щабель п’єдесталу районних змагань із плавання зайняла збірна викладачів НУХТ 09 january 2020

Телеграм-бот для науковців

Із метою оперативного інформування науковців, інноваторів і стартаперів щодо новин і можливостей МОН запускає Телеграм-бот Info Science Bot, який інформуватиме про: актуальні можливості для науковців; актуальні можливості для інноваторів; актуальні новини та дипломатичні кроки органів влади й наукової спільноти щодо протистояння російській агресії,...

READ YOURSELF

Телеграм-бот для науковців 21 march 2022

Запрошуємо до участі у 90-ій Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Запрошуємо молодь до участі у 90-тій Ювілейній Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка відбудеться в нашому університеті 11-12 квітня 2024 року! Робота конференції проходитиме в секціях, тематика яких охоплює більшість напрямів харч...

READ YOURSELF

Запрошуємо до участі у 90-ій Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів 16 january 2024

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила  більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами ...

READ YOURSELF

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки» 27 february 2019