Н У Х Т

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень

07 квітня 2025

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень

На сьогодні відомо понад 200 захворювань, у лікуванні яких відповідне харчування відіграє провідну роль. Загалом при лікуванні будь-яких хвороб адекватне харчування є обов’язковим компонентом, чинником захисту організму від побічних дій ліків, прискорення одужання. А нестача у харчових раціонах певних нутрієнтів викликає найбільшу кількість захворювань, у тому числі онкологічних.

Усі ці особливості харчових продуктів та їхній вплив на організм людини вивчає наука нутриціологія. Велику увагу розвиткові нутриціологічних досліджень приділяють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів – як із точки зору розширення базових знань здобувачів освіти у цьому напрямі, так і з позицій визначення та обґрунтування нових наукових підходів до розроблення рецептур і технологій оздоровчих продуктів і натуральних дієтичних добавок, з’ясування можливостей застосування сучасних принципів нутригенетики та нутригеноміки у подальшому вдосконаленні оздоровчого харчування, що забезпечує реальний перехід від традиційних до персоналізованих дієт.

Ці та інші актуальні питання порушувались на черговому VI міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Сучасна парадигма нутритивного менеджменту – шлях до мистецтва зцілення», у роботі якого узяла участь завідувачка кафедри Галина Сімахіна. Лейтмотивом симпозіуму стала теза: «Кожна людина повинна мати необхідні відомості про харчові сполуки, про їхню роль у життєзабезпеченні здорового і хворого організму, про те, як правильно скласти власний раціон харчування. Все це формує культуру харчування, яка є невід’ємною складовою загальної культури суспільства».

За результатами роботи у симпозіумі учасники отримали сертифікати.

Опублікований: 07-04-2025
Читайте також:
Наша викладачка обрала кращі українські вина для французького музею

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько увійшла до дегустаційної комісії від галузі третього Всеукраїнського вибору офіційних вин амбасадорів, яка обирала найкраще вино України для міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Наша викладачка щороку запрош...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша викладачка обрала кращі українські вина для французького музею 05 вересня 2024

Щемливе свято прощання з випускниками-магістрами відбулося у Навчально-науковому інституті харчових технологій

28 лютого на широкий життєвий шлях проводжала своїх випускників-магістрів велика дружна сім’я Навчально-наукового інституту харчових технологій (ННІ ХТ). У актовій залі університету яблуку ніде було впасти – цього дня привітати своїх вихованців й дати останні теплі настанови прийшли дирекція інституту, завідувачі й викладачі випускових кафедр, студ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щемливе свято прощання з випускниками-магістрами відбулося у Навчально-науковому інституті харчових технологій 28 лютого 2018

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар

5 червня 2019 р. на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар, на якому члени кафедри та поважні гості заслухали результати досліджень за темами дисертаційних робіт к.т.н., доцента Валентина Петренка (дисертаційна робота «Теплогідродинамічні процеси в низхідних кільцевих паро-рідинних потоках розчинів з розвинутою хви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар 06 червня 2019

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

Фінішував традиційний кулінарний конкурс Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ), який цього року відбувся під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо». Інтерактивний захід, який вперше відбувся у 2019 році, у сучасних реаліях змінив локацію з комплексу навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка 10 березня 2023