Н У Х Т

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень

07 квітня 2025

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень

На сьогодні відомо понад 200 захворювань, у лікуванні яких відповідне харчування відіграє провідну роль. Загалом при лікуванні будь-яких хвороб адекватне харчування є обов’язковим компонентом, чинником захисту організму від побічних дій ліків, прискорення одужання. А нестача у харчових раціонах певних нутрієнтів викликає найбільшу кількість захворювань, у тому числі онкологічних.

Усі ці особливості харчових продуктів та їхній вплив на організм людини вивчає наука нутриціологія. Велику увагу розвиткові нутриціологічних досліджень приділяють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів – як із точки зору розширення базових знань здобувачів освіти у цьому напрямі, так і з позицій визначення та обґрунтування нових наукових підходів до розроблення рецептур і технологій оздоровчих продуктів і натуральних дієтичних добавок, з’ясування можливостей застосування сучасних принципів нутригенетики та нутригеноміки у подальшому вдосконаленні оздоровчого харчування, що забезпечує реальний перехід від традиційних до персоналізованих дієт.

Ці та інші актуальні питання порушувались на черговому VI міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Сучасна парадигма нутритивного менеджменту – шлях до мистецтва зцілення», у роботі якого узяла участь завідувачка кафедри Галина Сімахіна. Лейтмотивом симпозіуму стала теза: «Кожна людина повинна мати необхідні відомості про харчові сполуки, про їхню роль у життєзабезпеченні здорового і хворого організму, про те, як правильно скласти власний раціон харчування. Все це формує культуру харчування, яка є невід’ємною складовою загальної культури суспільства».

За результатами роботи у симпозіумі учасники отримали сертифікати.

Опублікований: 07-04-2025
Читайте також:
Як потурбуватися про своє «Я» під час війни дізналися першокурсники і викладачі

Події, що розгортаються на території України, впливають на все, що нас оточує, на наші серця й душі. Людині будь-якого віку у такі часи буває страшно, вона може впасти у відчай, почати панікувати, загубити себе серед хаосу воєнного часу. Тому, часто просто необхідно її підтримати, пояснити як заспокоїти себе та інших, як за цією темрявою побачити п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як потурбуватися про своє «Я» під час війни дізналися першокурсники і викладачі 04 листопада 2022

Тренування у польових умовах: четвертокурсники-холодильщики готуються до ChillTech Students Awards-2025

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» під керівництвом доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексія Пилипенка 16 грудня 2024 року завершили монтаж і пусконалагоджувальні роботи теплового насосу на базі кондиціонеру Mitsubishi. Ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренування у польових умовах: четвертокурсники-холодильщики готуються до ChillTech Students Awards-2025 17 грудня 2024

Студентка Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – фіналістка Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

На базі комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» та Черкаського національного університету  імені Богдана Хмельницького відбувся ІІІ (ІІ) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 56 студентів ВНЗ Черкаської обл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – фіналістка Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика 16 січня 2017

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» діляться науковими знаннями і досвідом науково-виробничої діяльності за фахом

Педагогічна практика є обов’язковою компонентою освітньої складової підготовки здобувачів третього, освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії». Її основне покликання – закріпити навики практичної діяльності здобувачів щодо здійснення навчально-виховного процесу у вищій школі. Для кожного аспіранта проведення занять зі здобувачами за програмою пе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» діляться науковими знаннями і досвідом науково-виробничої діяльності за фахом 05 березня 2025