Н У Х Т

Експерти-третьокурсники оцінили «Сосновський Продукт»

24 квітня 2025

Експерти-третьокурсники оцінили «Сосновський Продукт»

У межах вибіркової дисципліни «Експертиза технологічних процесів» здобувачі груп ХЕ-3-10 та ХЕ-3-11 разом із асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Анною Логіновою та лекторкою дисципліни, доценткою Оксаною Вашекою відвідали ТОВ «Сосновський Продукт».

Виїзне лабораторне заняття-екскурсію провела директорка підприємства, головна технологиня ТОВ «Сосновський Продукт» Юлія Цуркан.

ТОВ «Сосновський Продукт» – підприємство харчової промисловості, що спеціалізується на виробництві м’ясних і ковбасних виробів. На виробництві застосовуються сучасні технології перероблення м’яса із дотриманням високих стандартів якості та безпечності продукції. А головною перевагою є те, що підприємство не використовує заморожене м’ясо, а тільки якісну і безпечну сировину від фермерських господарств.

Директорка виробництва ознайомила майбутніх фахівців із усіма етапами виготовлення ковбаси – від підготовки сировини та подрібнення м’ясної маси до формування, термічного оброблення та пакування готової продукції. Особливу увагу приділили питанням контролю якості та безпечності харчових продуктів, а також сучасним технологіям, що застосовуються у м’ясопереробній галузі.

Здобувачі освіти змогли оцінити важливість дотримання санітарних норм і технологічних параметрів, а також поставити запитання фахівцям щодо ідентифікації фальсифікованої продукції та особливостей використання натуральних і штучних оболонок.

Родзинкою заняття стало проведення органолептичного оцінювання ковбаси та сосисок, під час якого здобувачі і викладачі оцінили смаки різних видів цих виробів. Також під час дегустації експерти-третьокурсники задавали запитання, які стосуються особливостей технології того чи іншого досліджуваного продукту. Відповіді фахів чині були змістовними та цікавими.

Цей досвід став чудовою практичною складовою навчального процесу, дозволивши студентам поглибити знання та побачити реалії харчового виробництва зсередини.

Кафедра експертизи харчових продуктів вдячна директорці підприємства Юлії Цуркан за приділений час і такий гостинний прийом й бажає ТОВ «Сосновський Продукт» подальших успіхів!

Опублікований: 24-04-2025
Читайте також:
Неймовірні лабораторні роботи в Навчально-науковому інституті харчових технологій

Навчальний рік тільки розпочався, а здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів уже активно занурилися у навчальний процес. Що може бути цікавішим, ніж на практиці втілити те, що вивчив у теорії? Звичайно ж, власноруч виготовити виріб! Тим більше, що до послуг здобувачів сучасна лабораторія, обладнана фінською компанією «Ле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірні лабораторні роботи в Навчально-науковому інституті харчових технологій 08 вересня 2020

Тиждень кольорових емоцій

З 8 по 12 вересня 2025 року у Полтавському фаховому коледжі НУХТ відбувся яскравий і натхненний флешмоб «Тиждень кольорових емоцій». Протягом п’яти днів студенти та працівники долучалися до акції, одягаючи одяг певного кольору, що символізував настрій і позитивні емоції. Понеділок – червоний. День енергії, сили та впевненості. Вівторок – жовтий. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень кольорових емоцій 12 вересня 2025

Нові горизонти співпраці випускової кафедри

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася плідна зустріч за участю завідувачки кафедри Олександри Нєміріч і викладачок кафедри – професорки Наталії Фролової, доценток Наталії Ющенко і Людмили Мамченко із завідувачкою кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного університету Ніною Будник і членами міжнародн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти співпраці випускової кафедри 01 листопада 2024

Про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба на гостьовій лекції технолога компанії «Лейпурін Україна»

Програмою підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», передбачено вивчення дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів». У рамках вивчення дисципліни відбулася лекція головного технолога компані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба на гостьовій лекції технолога компанії «Лейпурін Україна» 20 березня 2023