Н У Х Т

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими!

04 жовтня 2019

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими!

Одним із розділів дипломних проектів здобувачів  освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 162 «Біотехнологія та  біоінженерія» є розділ «Схема біосинтезу цільового продукту».

На основі теоретичних знань і практичних навичок, одержаних під час вивчення дисципліни «Біохімічні основи мікробного синтезу», з використанням електронної бази KEGG (Kyoto Encyclopedia of Genes and Genomes, www.genome.jp/kegg/) студенти складають схему біосинтезу цільового продукту, починаючи з реакцій катаболізму ростового субстрату.

У 2019-2020 навчальному році викладачі кафедри біотехнології і мікробіології суттєво «полегшили» студентам виконання цього розділу дипломного проекту. У вересні у видавництві «Ліра» вийшов друком підручник «Біохімічні основи мікробного синтезу» (автори – Тетяна Пирог і Юрій Пенчук), в якому  підсумовані сучасні  дані про шляхи біосинтезу як препаратів  на основі біомаси, так і практично цінних первинних і вторинних метаболітів, у тому числі й антибіотиків (феназинових, стауроспорину, теіксобактину, карбапенемів, монобактамів, мегаломіцинів, валідаміцину А та ін.).

Сподіваємося, що студенти гідно оцінять роботу викладачів під час виконання дипломних проектів, а викладачі, у свою чергу, високо оцінять старання студентів  під час захисту дипломів!

Опублікований: 04-10-2019
Читайте також:
Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

14 листопада 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у режимі Zoom-конференції відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри, к.т.н. Володимира Польовика. Лекційний матеріал був представлений у рамках викладання вибіркової загальноуні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 листопада 2022

Викладачі факультету автоматизації і комп’ютерних систем розпочали тиждень з активної профорієнтації

До активної презентації нашого університету майбутнім вступникам долучаються і викладачі загальноосвітніх кафедр. 8 квітня доцент кафедри вищої математики ім. проф. В.І. Можара Володимир Листопад плідно поспілкувався з учнями трьох десятих класів Вишнівського академічного ліцею «Основа». Викладач переконливо аргументував необхідність здобуття вищо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі факультету автоматизації і комп’ютерних систем розпочали тиждень з активної профорієнтації 09 квітня 2024

Як відповідність стандартам відкриває нові ринки для органічної продукції дізналися наші викладачки

Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш та Інна Бобель взяли участь у вебінарі з серії вебінарів щодо створення продукції з доданою вартістю в органічному секторі, які проходять у рамках програми WEOS Confirmation. Вебінар «Органічна продукція та її безпечність: як відповідність стандартам відкриває нов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відповідність стандартам відкриває нові ринки для органічної продукції дізналися наші викладачки 21 березня 2025

Активність магістрантів в обговоренні освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

Здобувачі групи ОП-1-5М 10 лютого втретє зустрілися з робочою групою зі створення та вдосконалення освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» з метою обговорення її сильних і слабких сторін у межах локального моніторингу освітньо-професійної програми. Приємно зазначити, що на перших зус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активність магістрантів в обговоренні освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» 11 лютого 2022