Н У Х Т

Загальні технології харчових виробництв для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

15 листопада 2018

Загальні технології харчових виробництв для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

На кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція доцента Світлани Шульги з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв». На занятті були присутні студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та викладачі кафедри.

Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового виробництва» і саме з неї студенти починають знайомитись із такими складними, але цікавими процесами виробництва цукру. На занятті говорили про те, яку основну сировину використовують під час виробництва та про її характеристики, хімічний склад, вимоги до якості та умови зберігання.

Оскільки для присутніх студентів ця дисципліна не є профільною, для викладача важливо стисло, але доступно і ясно пояснити схему виробництва та фізико-хімічні процеси, які при цьому відбуваються. Тому на вступній лекції курсу вже почали розглядати технологічну схему виробництва цукру з азів, подачі буряків на завод, процесу промивання та відокремлення домішок, подрібнення, до першого хімічного процесу - дифузії. Поговорили про екстрагування стружки та її якість, схеми та принцип роботи дифузійних установок, у яких відбувається екстракція.

Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією. Присутні відзначили хорошу підготовку лектора, актуальність матеріалу та доступне його викладення.

Опублікований: 15-11-2018
Читайте також:
Значення акредитованої сертифікації персоналу з’ясовували на кафедрі експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар для студентів 4-го курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та викладачів кафедри, на який був запрошений директор органу сертифікації персоналу, член Міжнародної гільдії професіоналів якості Юрій Кабаков. Тема семінару – «Значення акредитованої с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Значення акредитованої сертифікації персоналу з’ясовували на кафедрі експертизи харчових продуктів 26 жовтня 2018

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи

Студенти-екологи трьох курсів разом із викладачами Андрієм Котинським, В’ячеславом Харченком та Оксаною Ничик у межах вивчення дисциплін «Екологія міських та промислових систем», «Інженерний захист навколишнього середовища» та «Нормування антропогенного навантаження» відвідали єдину в Києві станцію очищення стічних вод – Бортницьку станцію аерації,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи 14 листопада 2018

Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль!

На кафедрі гуманітарних дисциплін було вшановано День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Викладачі кафедри зі здобувачами різних факультетів та інститутів провели тематичні бесіди щодо цієї трагічної події. Професорка Надія Левицька наголосила на тому, що депортація близько 400 000 кримських татар, була цілеспрямованою акцією, влаш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль! 22 травня 2023

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства готується до вступної кампанії

24 травня доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Кириленко та Зоряна Романова провели онлайн-зустріч зі старшокласниками спеціалізованої школи № 200 з поглибленим вивченням англійської мови ім. Василя м. Києва. Викладачі презентували наш університет і його підрозділи, зокрема Навчально-науковий інститут харчових техно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства готується до вступної кампанії 27 травня 2024