Н У Х Т

Ключові питання виробництва органічних продуктів у європейських країнах висвітлив французький підприємець нашим магістрам

12 березня 2020

Ключові питання виробництва органічних продуктів у європейських країнах висвітлив французький підприємець нашим магістрам

За сприяння завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимира Ковбаси відбулася гостьова лекція французького підприємця, директора ТОВ «Біо-Фарм Агротрейд ЛТД» Клода Ексбраята для здобувачів, що навчаються за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів».

Компанія була заснована в 2015 році за підтримки європейських інвесторів і створена торгова платформа «Biologic.tv», яка спеціалізується на реалізації сертифікованої органічної продукції з різних країн світу. Зараз цей потужний проект сприяє популяризації та реалізації більше ніж 3000 найменувань органічної продукції в Україні. У компанії представлена продукція виробників із Франції, Іспанії, Італії, Німеччини, Великобританії та Чехії. Приємно відзначити, що частина асортименту продукції представлена також від українських виробників. Компанія співпрацює з гіпермаркетами «Сільпо», «Ашан», «Мегамаркет» і відомими інтернет-магазинами.

Клод Ексбраят побудував лекцію у форматі діалогу, розпочавши її із запитань до здобувачів щодо основних вимог виробництва та сертифікації органічної продукції. Здобувачі та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських  виробів також мали змогу задати питання.

Лектор розповів про сучасний стан виробництва органічних продуктів у Європі та умови експорту такої продукції. Також було розглянуте питання проблем і перспектив розвитку інноваційних технологій у галузі та значення міжнародного співробітництва у цій сфері. На завершення Клод Ексбраят обговорив зі здобувачами проблеми та перспективи виробництва органічної продукції в Україні, популяризацію органічного виробництва та харчування як стилю життя, що сприятиме не лише укріпленню здоров’я нації, а й збереженню довкілля.

Лекція сприятиме розширенню знань майбутніх фахівців щодо асортименту органічних продуктів, зосередить увагу на ключових питаннях виробництва органічних продуктів у європейських країнах та в Україні. 

Опублікований: 12-03-2020
Читайте також:
Знайомством з португальськими винами поповнили свій викладацький арсенал фахівчині кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У Києві відбулася кругова дегустація португальських вин із 12 виноробних господарств 8 регіонів України, яку відвідали викладачки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько та Ірина Бабич. Португалія має одну з найвищих концентрацій локальних сортів винограду (понад 250!), яких не знайти в інших регіонах світу – 2,7 виду ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомством з португальськими винами поповнили свій викладацький арсенал фахівчині кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 16 вересня 2021

Викладацька науково-практична конференція

Науково-пошукова робота є важливою складовою організації освітнього процесу кожного структурного підрозділу нашого навчально-наукового комплексу. Навчальний рік відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» завершився викладацькою науково-практичною конференцією «З досвіду організації о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацька науково-практична конференція 02 липня 2021

Розвитком мовної компетентності першокурсників опікуються фахівці кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Студенти групи АК-1-1 разом із викладачем кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Юлією Калюжною завітали у кіно на прем’єру кінострічки «Бамблбі» («Bumblebee») мовою оригіналу. Цією прем’єрою першокурсники відзначили завершення свого першого навчального семестру. Уже за традицією був обраний фільм про порятунок світу зі щасливим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвитком мовної компетентності першокурсників опікуються фахівці кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 23 січня 2019

Приємне й повсякденне: відбулося планове засідання вченої ради університету

28 листопада 2024 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» та подяку керівнику відділу дидактики компанії «Фесто» Євгенію Риженку за вагомий внесок у розвиток та покращ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємне й повсякденне: відбулося планове засідання вченої ради університету 28 листопада 2024