Н У Х Т

Літня наукова школа CREATIVE SPARK для магістранток кафедри біотехнології і мікробіології

27 june 2019

Літня наукова школа CREATIVE SPARK для магістранток кафедри біотехнології і мікробіології

Навесні студенти кафедри біотехнології і мікробіології відвідували Львів, де брали участь у конкурсі студентських наукових робіт і окрім призових місць отримали подарунок від спонсорів заходу ПрАТ «Компанія «Ензим». 21-23 червня магістрантки І року навчання Оксана Боднар та Наталія Петренко скористалися отриманими сертифікатами для участі у літній науковій школі CREATIVE SPARK. І хоча школа тривала лише 3 дні, студентки сподівались отримати нові цікаві знання та навички, які б знадобились їм у майбутньому.

Пригоди почалися майже відразу, як дівчата ступили на львівську землю. Google maps вирішили, що це дуже просто – дістатися до місця призначення, то краще побудувати маршрут, в якому доволі легко заблукати. Але, як кажуть, «язик і до Києва доведе», у випадку дівчат до «Ензима» він таки довів. Оксану та Наталю зустріли добродушні організатори, і дівчата долучилися до екскурсійної групи таких самих студентів-щасливчиків. Фото- та відео-зйомка не були дозволені, але студентки закарбували у своїй пам’яті певні особливості.

Уявіть, на виробництві є декілька 4-поверхових (!) ферментерів, що просто вражає. Окрім цього, вразили сепаратори для відділення біомаси, лабораторії (невеличкі, але вміщали все, що необхідно) та велика кількість апаратів, про які дівчата знали з теорії. Крім того, надзвичайно приємним є те, що компанія піклується про захист і збереження природних ресурсів, у чому студентки змогли переконатись на власні очі.  Як основне джерело енергії заводу (70 %) компанія використовує біогаз власного виробництва, отриманий у результаті очищення стічних вод.

Після 3-х годинної екскурсії студентів доправили до стартап-школи TechStartUp School, де власне і проходила літня наукова школа. Лекції про те, як створити стартап, вміти себе продати та практики у вигляді ігор і презентацій тривали всі дні наукової школи. Було цікаво і пізнавально, навіть і не помічали, що вже вечір. Відзначимо, що у літній школі, окрім наших студенток, були студенти зі Львова, Дніпра та Івано-Франківська.

Також приємно те, що компанія завчасно потурбувалася про місце проживання всіх іногородніх студентів. Тож, Оксана та Наталя проживали у монастирі Згромадження сестер святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, де дівчат тепло прийняли та навіть годували зранку і ввечері. Сестри провели ознайомчу екскурсію по монастирю і були готові допомогти у разі виникнення потреби.

М’яка погода та легкий дощ дозволили дівчатам бути жвавими протягом всього перебування у Львові. Отож із приємними враженнями та наповнившись знаннями, студентки вирушили додому, в очікуванні чергових пригод і шукаючи можливість застосувати нові знання.

Published on: 27-06-2019
Read also:
Науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції у Грузії

Налагодження міжнародної співпраці – запорука ефективного розвитку наукових досліджень та обміну результатами наукових досягнень. Тому науковці нашого університету беруть активну участь у міжнародних конференціях. Нещодавно в Державному університеті Акакія Церителі (м. Кутаїсі, Грузія) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні ін...

READ YOURSELF

Науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції у Грузії 02 july 2021

Шоколадний майстер-клас для наймолодших дебютантів VII Кулінарного конкурсу

Напередодні травневих свят наймолодші дебютанти VII Кулінарного конкурсу, студенти спеціальності 242 «Туризм» стали учасниками майстер-класу з приготування шоколадних цукерок. Подарунковий сертифікат від «Львівської майстерні шоколаду» першокурсники отримали за участь у наймасштабнішому кулінарному шоу факультету готельно-ресторанного та туристично...

READ YOURSELF

Шоколадний майстер-клас для наймолодших дебютантів VII Кулінарного конкурсу 26 april 2019

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості»

Останнім часом в Україні, як і всьому світі зростає популярність крафтових виробництв. Крафтовий продукт – це про відповідальність перед споживачем, клієнтом, про повагу та прагнення направити загальну культуру споживання до показника якості і значимості. Таке виробництво може пожвавити місцевий бізнес і стати своєрідним магнітом для розвитку туриз...

READ YOURSELF

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» 26 october 2023

Гостьова лекція від словацької експертки

29 жовтня 2024 р. відбулася гостьова онлайн-лекція «Benefits and risks of coffee consumption» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра, PhD Еви Іванісової, яка була організована кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Лекція була прочитана для здо...

READ YOURSELF

Гостьова лекція від словацької експертки 31 october 2024