Н У Х Т

Завершилося річне стажування нашої магістрантки в Іспанії

25 august 2022

Завершилося річне стажування нашої магістрантки в Іспанії

Завершилося річне стажування магістрантки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марії Аліпатової в Іспанії на підприємстві компанії Dow Chemical (місто Таррагона, Каталонія), яка є всесвітнім лідером із виробництва полімерів.

Стажування проходило у лабораторіях і на виробничих потужностях підприємства, де Марія виконувала дослідницьку роботу, присвячену актуальним задачам пакувальної індустрії – впровадженню матеріалів вторинної сировини у новий продукт, зокрема, у стрейч-плівку, яка широко використовується для формування транспортних палет.

Були отримані цінні експериментальні результати та сформовані оптимальні параметри стретч-плівки із використанням до 50% вторинних матеріалів. Ці результати будуть використанні компанією Dow Chemical у виробничій діяльності, а Марією – для підготовки кваліфікаційної роботи магістра.

Досвід, набутий під час стажування, є цінним не тільки з точки зору професійного зростання, а і ознайомлення з іншою культурою та комунікації з фахівцями зі всього світу.

Протягом цього року Марія проводила для наших викладачів і здобувачів освіти змістовні наукові семінари щодо проблем пакувальної та хімічної індустрії, виробництва та покращення властивостей полімерних плівок, а також роботи зі сучасним експериментальним обладнанням.

Незабаром на випусковій кафедрі очікують розширену доповідь Марії про виконання всієї програми стажування та отримані здобутки.

Варто згадати про шляхетну позицію компанії Dow, яка з початку російської агресії виділила значні кошти для допомоги Україні. Колектив компанії підтримував і допомагав у зборі гуманітарної допомоги, що щотижня відправлялась до України. Марія теж активно долучалася до інформування іспанських колег про ситуацію в Україні та залучала молодь із багатьох країн до акцій у підтримку України.

Наукова керівниця Марії, доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик із оптимізмом дивиться на майбутній розвиток міжнародної співпраці, і вже готує наступні стажування наших студентів у наукових та освітніх закладах, а також на підприємствах із виробництва пакувальних матеріалів у Німеччині та Фінляндії.

Published on: 25-08-2022
Read also:
Управління людським капіталом в університетах: сучасні HR-моделі та кращі практики

Команда НУХТ опановує Модуль 3 «Управління персоналом» Програми професійного розвитку академічних менеджерів, присвячений сучасним підходам до кадрової політики та HR-менеджменту у закладах вищої освіти. Учасники розглянули питання автономії в управлінні персоналом, структури HR-підрозділів (кейс University of Luxembourg, University of Edinburgh),...

READ YOURSELF

Управління людським капіталом в університетах: сучасні HR-моделі та кращі практики 11 june 2025

Виноробство майбутнього: у НУХТ презентували дисертацію про безалкогольне вино

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи за темою «Удосконалення технології безалкогольних вин» на здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії Ольгою Успаленко. До розширеного засідання кафедри долучилися завідувач і викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і вин...

READ YOURSELF

Виноробство майбутнього: у НУХТ презентували дисертацію про безалкогольне вино 14 may 2025

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут

Сьогодні – День пам’яті Героїв Крут. 105 років тому на залізничній платформі в Крутах до 520 українських вояків, студентів і гімназистів із 16 кулеметами та однією гарматою дали бій росіянам, що мали десятикратну перевагу в живій силі та озброєнні. Вони затримали нападника на чотири дні, що дало змогу укласти Берестейський мирний договір – документ...

READ YOURSELF

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут 29 january 2023

Нові напрями співпраці зі стейкхолдерами

Днями відбулося підписання договору про співробітництво з Веган Кафе «Loving Hut». Ректор університету, професор Олександр Шевченко, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч і доцентка цієї ж кафедри, гарантка магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової про...

READ YOURSELF

Нові напрями співпраці зі стейкхолдерами 11 december 2024