Н У Х Т

Завершилося річне стажування нашої магістрантки в Іспанії

25 august 2022

Завершилося річне стажування нашої магістрантки в Іспанії

Завершилося річне стажування магістрантки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марії Аліпатової в Іспанії на підприємстві компанії Dow Chemical (місто Таррагона, Каталонія), яка є всесвітнім лідером із виробництва полімерів.

Стажування проходило у лабораторіях і на виробничих потужностях підприємства, де Марія виконувала дослідницьку роботу, присвячену актуальним задачам пакувальної індустрії – впровадженню матеріалів вторинної сировини у новий продукт, зокрема, у стрейч-плівку, яка широко використовується для формування транспортних палет.

Були отримані цінні експериментальні результати та сформовані оптимальні параметри стретч-плівки із використанням до 50% вторинних матеріалів. Ці результати будуть використанні компанією Dow Chemical у виробничій діяльності, а Марією – для підготовки кваліфікаційної роботи магістра.

Досвід, набутий під час стажування, є цінним не тільки з точки зору професійного зростання, а і ознайомлення з іншою культурою та комунікації з фахівцями зі всього світу.

Протягом цього року Марія проводила для наших викладачів і здобувачів освіти змістовні наукові семінари щодо проблем пакувальної та хімічної індустрії, виробництва та покращення властивостей полімерних плівок, а також роботи зі сучасним експериментальним обладнанням.

Незабаром на випусковій кафедрі очікують розширену доповідь Марії про виконання всієї програми стажування та отримані здобутки.

Варто згадати про шляхетну позицію компанії Dow, яка з початку російської агресії виділила значні кошти для допомоги Україні. Колектив компанії підтримував і допомагав у зборі гуманітарної допомоги, що щотижня відправлялась до України. Марія теж активно долучалася до інформування іспанських колег про ситуацію в Україні та залучала молодь із багатьох країн до акцій у підтримку України.

Наукова керівниця Марії, доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик із оптимізмом дивиться на майбутній розвиток міжнародної співпраці, і вже готує наступні стажування наших студентів у наукових та освітніх закладах, а також на підприємствах із виробництва пакувальних матеріалів у Німеччині та Фінляндії.

Published on: 25-08-2022
Read also:
Інноваційні методики викладання дисциплін опановують викладачі кафедри екологічної безпеки і охорони праці

Метою викладача в процесі викладання дисципліни стає безпосередня передача інформації, а також вміння визначати проблеми, позначати дискусійні моменти та орієнтувати студентів, де саме можна отримати відомості з того чи іншого питання. Про інноваційні моделі навчання дізналися викладачі кафедри екологічної безпеки і охорони праці з доповіді доцента...

READ YOURSELF

Інноваційні методики викладання дисциплін опановують викладачі кафедри екологічної безпеки і охорони праці 05 april 2019

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці»

У Луцькому національному технічному університеті, вже третій рік поспіль, відбувається ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Основи охорони праці». Позмагатися у першості приїхали студенти із усіх куточків України. Географія учасників олімпіади вражає – від Львова та Івано-Франківська до Донецька, від Сум до Одеси, Харкова, П...

READ YOURSELF

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці» 20 may 2019

Бути педагогом – це не тільки про навчання інших

Старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко вчетверте долучилася до Всеукраїнської онлайн-конференції для викладачів англійської мови «Teaching Experts ІV» від Кембриджського екзаменаційного центру Polyglot Language Centre за підтримки Cambridge English Ukraine. Цьогорічні доповіді учасників конферен...

READ YOURSELF

Бути педагогом – це не тільки про навчання інших 30 january 2024

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

У вересні 2022 року за ініціативи ректора університету Олександра Шевченка та науковців Національної академії аграрних наук України, академіка Володимира Хареби, професорки Олени Хареби був підписаний Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти. Меморандум про співробітництво укладено між Інститутом овочівництва і баштанництва НААН в ос...

READ YOURSELF

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 26 september 2022