Н У Х Т

Завершилося річне стажування нашої магістрантки в Іспанії

25 серпня 2022

Завершилося річне стажування нашої магістрантки в Іспанії

Завершилося річне стажування магістрантки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марії Аліпатової в Іспанії на підприємстві компанії Dow Chemical (місто Таррагона, Каталонія), яка є всесвітнім лідером із виробництва полімерів.

Стажування проходило у лабораторіях і на виробничих потужностях підприємства, де Марія виконувала дослідницьку роботу, присвячену актуальним задачам пакувальної індустрії – впровадженню матеріалів вторинної сировини у новий продукт, зокрема, у стрейч-плівку, яка широко використовується для формування транспортних палет.

Були отримані цінні експериментальні результати та сформовані оптимальні параметри стретч-плівки із використанням до 50% вторинних матеріалів. Ці результати будуть використанні компанією Dow Chemical у виробничій діяльності, а Марією – для підготовки кваліфікаційної роботи магістра.

Досвід, набутий під час стажування, є цінним не тільки з точки зору професійного зростання, а і ознайомлення з іншою культурою та комунікації з фахівцями зі всього світу.

Протягом цього року Марія проводила для наших викладачів і здобувачів освіти змістовні наукові семінари щодо проблем пакувальної та хімічної індустрії, виробництва та покращення властивостей полімерних плівок, а також роботи зі сучасним експериментальним обладнанням.

Незабаром на випусковій кафедрі очікують розширену доповідь Марії про виконання всієї програми стажування та отримані здобутки.

Варто згадати про шляхетну позицію компанії Dow, яка з початку російської агресії виділила значні кошти для допомоги Україні. Колектив компанії підтримував і допомагав у зборі гуманітарної допомоги, що щотижня відправлялась до України. Марія теж активно долучалася до інформування іспанських колег про ситуацію в Україні та залучала молодь із багатьох країн до акцій у підтримку України.

Наукова керівниця Марії, доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик із оптимізмом дивиться на майбутній розвиток міжнародної співпраці, і вже готує наступні стажування наших студентів у наукових та освітніх закладах, а також на підприємствах із виробництва пакувальних матеріалів у Німеччині та Фінляндії.

Опублікований: 25-08-2022
Читайте також:
Гарантка освітньої програми «Менеджмент персоналу» на обговоренні концепції кар’єрно-орієнтованого навчального закладу в Україні

3 березня 2023 р. платформа Сareer Hub Центру «Розвиток КСВ» та Міністерство освіти і науки України спільно з організацією IREX у рамках програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), провели захід-обговорення серед освітян щодо створення системи кар'єрного консультування в Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарантка освітньої програми «Менеджмент персоналу» на обговоренні концепції кар’єрно-орієнтованого навчального закладу в Україні 08 березня 2023

Інформальна освіта: здобувачі освіти знайомляться з Computer-Aided Drug Design та прокачують мовні скіли

Магістранти спеціальності 162 «Біотехнології і біоінженерія» разом із лекторкою дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві» Світланою Старовойтовою доєдналися до лекції «Автоматизоване проєктування лікарських препаратів» професора кафедри хімії в Коледжі мистецтв і науки Університету Міссурі, науковця у галузі комп'ютерної біофізики та ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформальна освіта: здобувачі освіти знайомляться з Computer-Aided Drug Design та прокачують мовні скіли 13 листопада 2023

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст»

23-24 травня 2019 року на базі кафедри готельно-ресторанної справи нашого університету за організаційної підтримки Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (спеціалізації «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст» 24 травня 2019

Як відкрити кафе-морозиво знають слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Заняття для учасників сертифікатної програми відбулося у форматі майстер-класу з технології морозива на кафедрі технології молока і молочних продуктів під керівництвом доцента Тетяни Осьмак. Слухачі ознайомилися з технологічними етапами виробництва морозива і особливостями роботи фризера періодичної дії. Вони розрахували рецептуру і виготовили легк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відкрити кафе-морозиво знають слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 29 жовтня 2018