Н У Х Т

Науковий доробок технологів ресторанної продукції

18 квітня 2024

Науковий доробок технологів ресторанної продукції

11 квітня 2024 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося засідання секції «Технологія ресторанної продукції» 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» та секції «Технології харчування та оздоровчих продуктів» підсумкової науково-практичної конференції ІІ етапу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2023-2024 н.р.

На початку конференції вступне слово взяла голова секції – завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н., професорка Олександра Нєміріч, яка привітала учасників та побажали їм плідної роботи.

Секретар секцій, д.т.н., професор Олег Кузьмін розпочав їх роботу.

На Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за секцією «Технології харчування та оздоровчих продуктів» було представлено шість наукових робіт: «Технологія напівфабрикату на основі м'якоті гарбуза та емульсійних соусів з його використанням» Валерії Кущенко (Державний торговельно-економічний університет, наукова керівниця – Вікторія Гніцевич); «Наукові підходи до удосконалення та поліпшення споживчих властивостей страв і виробів з борошна» Дмитра Корнійчука (Львівський національний університет імені Івана Франка, наукова керівниця – Ольга Маслійчук); «Розроблення технологічного процесу виробництва десертів за принципом «FREE FROM» Марії Свириденко (Державний біотехнологічний університет, наукова керівниця – Світлана Андрєєва); «Технологія приготування рибного паштету з додаванням нетрадиційної сировини» Діани Погребняк (Миколаївський національний аграрний університет, наукова керівниця – Наталія Шевчук); «Дослідження способів зменшення харчових відходів у закладах ресторанного господарства» Марини Меркотан (Черкаський державний технологічний університет, наукова керівниця – Лариса Бишовець); «Технологія виробництва напівфабрикатів з тіста» Софії Турович (Миколаївський національний аграрний університет,  наукова керівниця – Алла Зюзько).

До складу конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за секцією «Технології харчування та оздоровчих продуктів» увійшли: завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, доцентка кафедри технології ресторанного та оздоровчого харчування Одеського національного технологічного університету Алла Салавеліс, завідувачка кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Діна Федорова, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін.

Активну участь в обговоренні брали запрошені стейкхолдери: в.о. завідувача кафедри харчових технологій та хімії Луцького національного технічного університету Ігор Дударєв, завідувач лабораторії інноваційних харчових технологій Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України Олександр Литовченко, директор ГО «Ресторанна Гільдія», старший викладач кафедри переробки сільськогосподарської продукції ІПДО НУХТ, зовнішній стейкхолдер освітньо-професійної програми «Технології харчування» Богдан Михайлов, директорка ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро» Олена Булах.

Активну участь у секції взяли здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Технології харчування», «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві» та «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», викладачі та молоді вчені кафедри.

На секцію «Технологія ресторанної продукції» здобувачами було представлено 49 тез, п’ять доповідей, а також 30 постерів, виконаних під керівництвом викладачів, які найбільш плідно займаються науковою роботою зі студентами – Олександри Нєміріч Наталії Стукальської, Олега Кузьміна, Ірини Корецької, Наталії Ющенко, Людмили Мамченко.

Тематика робіт стосується актуальних питань у сфері ресторанних технологій, управління у сфері гостинності, розроблення та застосування системи управління безпечністю на основі принципів НАССР у ресторанній справі. Всі теми дуже сучасні та враховують новітні тенденції ресторанного бізнесу, впровадження креативного менеджменту в умовах воєнного стану тощо.

Усі присутні відзначили неординарність тематик доповідей, наукову та практичну цінність.

Доповідачами-переможцями конференції за загальною думкою присутніх стали:

1 місце – асистентка кафедри Марія Омельченко, здобувач групи ХЧ-4-2 Денис Фефелов та здобувач групи ТР-1-1М Нікіта Заболотний
2 місце – здобувачка групи ХЧ-4-1 Марія Саміленко і здобувач групи АЮ-1-2М Артем Дегтяр

Автори найкращих постерів:

1 місце – асистентка кафедри Марія Омельченко і здобувачка групи ТР-1-1М Анна Патюта
2 місце – здобувачка групи ХЧ-4-1 Світлана Вознюк і здобувачка групи ХЧ-4-3 Анна Максимюк
3 місце – здобувачі групи ТР-1-1М Микола Станжицький і Єгор Шматков

Переможці отримали теплі привітання від викладачів і побажання натхнення й наснаги продовжувати займатися науковою роботою.

Опублікований: 18-04-2024
Читайте також:
Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – уже вдруге серед топ-120 найкращих шеф-кухарів України

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ), талановитий і натхнений шеф-кухар, гастроентузіаст Андрій Клюс уже вдруге увійшов до рейтингу топ-120 «Ukrainian Culinary Faces». Список топ-120 кулінарів України оголосили під час проведення гастрофоруму «Creative Chefs Summit 2021: Transformation». Це масштабна щорічна пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – уже вдруге серед топ-120 найкращих шеф-кухарів України 07 грудня 2021

Про розвиток вітчизняної кондитерської галузі подискутували на науковій конференції кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно, восени колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з асоціацією «Укркондпром» і ТОВ «АССО Іnternational» проводить спеціалізовану конференцію з технологій кондитерських виробів. Цього року 15 вересня відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розвиток вітчизняної кондитерської галузі подискутували на науковій конференції кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 17 вересня 2021

Знайомство з інноваціями: НУХТ запрошує на Всеукраїнський тиждень харчових технологій-2019

10-12 вересня 2019 року у Києві в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій-2019 відбудуться Міжнародна виставка хлібопекарної промисловості BAKERY Ukraine, Міжнародна виставка кондитерської промисловості SWEETS Ukraine, 28-ма Міжнародна спеціалізована виставка обладнання і технологій для харчової промисловості INPRODMASH і 20-та Міжнародна ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з інноваціями: НУХТ запрошує на Всеукраїнський тиждень харчових технологій-2019 22 серпня 2019

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся День відкритих дверей

15 березня 2018 року у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся День відкритих дверей, в якому взяли участь учні шкіл Івано-Франківщини та їх батьки. У вестибюлі коледжу відбулась виставка-презентація спеціальностей та професій, де студенти коледжу демонстрували отримані знання та навички в своїй професії, проводили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся День відкритих дверей 17 березня 2018