Н У Х Т

Науковий доробок технологів ресторанної продукції

18 квітня 2024

Науковий доробок технологів ресторанної продукції

11 квітня 2024 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося засідання секції «Технологія ресторанної продукції» 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» та секції «Технології харчування та оздоровчих продуктів» підсумкової науково-практичної конференції ІІ етапу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2023-2024 н.р.

На початку конференції вступне слово взяла голова секції – завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н., професорка Олександра Нєміріч, яка привітала учасників та побажали їм плідної роботи.

Секретар секцій, д.т.н., професор Олег Кузьмін розпочав їх роботу.

На Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за секцією «Технології харчування та оздоровчих продуктів» було представлено шість наукових робіт: «Технологія напівфабрикату на основі м'якоті гарбуза та емульсійних соусів з його використанням» Валерії Кущенко (Державний торговельно-економічний університет, наукова керівниця – Вікторія Гніцевич); «Наукові підходи до удосконалення та поліпшення споживчих властивостей страв і виробів з борошна» Дмитра Корнійчука (Львівський національний університет імені Івана Франка, наукова керівниця – Ольга Маслійчук); «Розроблення технологічного процесу виробництва десертів за принципом «FREE FROM» Марії Свириденко (Державний біотехнологічний університет, наукова керівниця – Світлана Андрєєва); «Технологія приготування рибного паштету з додаванням нетрадиційної сировини» Діани Погребняк (Миколаївський національний аграрний університет, наукова керівниця – Наталія Шевчук); «Дослідження способів зменшення харчових відходів у закладах ресторанного господарства» Марини Меркотан (Черкаський державний технологічний університет, наукова керівниця – Лариса Бишовець); «Технологія виробництва напівфабрикатів з тіста» Софії Турович (Миколаївський національний аграрний університет,  наукова керівниця – Алла Зюзько).

До складу конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за секцією «Технології харчування та оздоровчих продуктів» увійшли: завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, доцентка кафедри технології ресторанного та оздоровчого харчування Одеського національного технологічного університету Алла Салавеліс, завідувачка кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Діна Федорова, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін.

Активну участь в обговоренні брали запрошені стейкхолдери: в.о. завідувача кафедри харчових технологій та хімії Луцького національного технічного університету Ігор Дударєв, завідувач лабораторії інноваційних харчових технологій Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України Олександр Литовченко, директор ГО «Ресторанна Гільдія», старший викладач кафедри переробки сільськогосподарської продукції ІПДО НУХТ, зовнішній стейкхолдер освітньо-професійної програми «Технології харчування» Богдан Михайлов, директорка ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро» Олена Булах.

Активну участь у секції взяли здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Технології харчування», «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві» та «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», викладачі та молоді вчені кафедри.

На секцію «Технологія ресторанної продукції» здобувачами було представлено 49 тез, п’ять доповідей, а також 30 постерів, виконаних під керівництвом викладачів, які найбільш плідно займаються науковою роботою зі студентами – Олександри Нєміріч Наталії Стукальської, Олега Кузьміна, Ірини Корецької, Наталії Ющенко, Людмили Мамченко.

Тематика робіт стосується актуальних питань у сфері ресторанних технологій, управління у сфері гостинності, розроблення та застосування системи управління безпечністю на основі принципів НАССР у ресторанній справі. Всі теми дуже сучасні та враховують новітні тенденції ресторанного бізнесу, впровадження креативного менеджменту в умовах воєнного стану тощо.

Усі присутні відзначили неординарність тематик доповідей, наукову та практичну цінність.

Доповідачами-переможцями конференції за загальною думкою присутніх стали:

1 місце – асистентка кафедри Марія Омельченко, здобувач групи ХЧ-4-2 Денис Фефелов та здобувач групи ТР-1-1М Нікіта Заболотний
2 місце – здобувачка групи ХЧ-4-1 Марія Саміленко і здобувач групи АЮ-1-2М Артем Дегтяр

Автори найкращих постерів:

1 місце – асистентка кафедри Марія Омельченко і здобувачка групи ТР-1-1М Анна Патюта
2 місце – здобувачка групи ХЧ-4-1 Світлана Вознюк і здобувачка групи ХЧ-4-3 Анна Максимюк
3 місце – здобувачі групи ТР-1-1М Микола Станжицький і Єгор Шматков

Переможці отримали теплі привітання від викладачів і побажання натхнення й наснаги продовжувати займатися науковою роботою.

Опублікований: 18-04-2024
Читайте також:
Успішний старт: перші захисти бакалаврів освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв»

Тематика бакалаврських дипломних проєктів зазвичай стикується із актуальними для промисловості питаннями. Перший у цьому році захист бакалаврів, що навчаються за освітньою програмою «Інжиніринг харчових виробництв», це правило підтвердив. Найвідповідальніші бакалаври кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв – Марія Тєняєва, Вл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний старт: перші захисти бакалаврів освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв» 09 червня 2020

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій

20 червня відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ), участь у якому крім членів вченої ради інституту, взяли також усі бажаючі викладачі та допоміжний персонал кафедр. Відкрила засідання голова вченої ради інституту, директор ННІ ХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, яка привітала присутніх і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій 20 червня 2019

З унікальним високотехнологічним підприємством познайомилися студенти-електромеханіки

5 лютого 2020 року студенти спеціальності «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ разом із викладачами Надією Примаченко та Тетяною Марченко відвідали унікальне промислове підприємство ПАТ «Полтавський завод медичного скла». Метою поїздки було закріплення теоретичного курсу навчання зі спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З унікальним високотехнологічним підприємством познайомилися студенти-електромеханіки 06 лютого 2020

Студенти спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» успішно захистили дипломні магістерські проекти

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентів спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. На розгляд Екзаменаційної комісії були представлені 25 дипломних магістерських проектів, тематикою яких були різні типи закладів ресторанного господарс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» успішно захистили дипломні магістерські проекти 27 лютого 2017