Н У Х Т

Подорож у світ НУХТ: відбувся День відкритих дверей університету

09 грудня 2023

Подорож у світ НУХТ: відбувся День відкритих дверей університету

Як цікаво і з користю провести суботу? У нас є відповідь – завітати на День відкритих дверей Національного університету харчових технологій!

Кожний такий захід в нашому університеті не схожий на інший. Сьогодні гостей НУХТ, хоч і віртуально, але не менш щиро і тепло вітали директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності, здобувачі освіти, успішні випускники та… Святий Миколай. Саме він став модератором захоплюючої подорожі у світ НУХТ.

Відкрив захід ректор університету Олександр Шевченко, який нагадав, що наш виш має поважну, сповнену вагомих здобутків історію, а випускники користуються шаленою затребуваністю на ринку праці.

Далі відбулися бліц-зустрічі з директором Навчально-наукового інституту економіки і управління Олегом Шереметом, який презентував спеціальності, в основі яких лежить магія цифр і креативу, директором Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергієм Блаженком, що розповів про вражаючі перспективи випускників інженерно-технічних спеціальностей, директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксаною Кочубей-Литвиненко, яка запросила майбутніх вступників стати «батьками» продуктів, що споживатимуться не тільки в Україні, але й за кордоном, деканкою факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Вітою Цирульніковою, що окреслила переваги здобуття освіти у сфері гостинності, деканом факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрієм Форсюком, який нагадав про актуальність і важливість спеціальностей свого підрозділу, деканкою факультету біотехнології та екологічного контролю Наталією Грегірчак, що роз’яснила, чому біотехнології та екоменеджмент – професії майбутнього.

Короткі Q&A сесії з кожним керівником навчального підрозділу дали відповіді на всі питання, що цікавили наших гостей. Крім того, вони отримали контакти й посилання на групи у соціальних мережах і чати вступників, де зможуть отримувати актуальну інформацію й консультації щодо вступу та відповіді на свої запитання.

Звичайно, кожного вступника цікавить працевлаштування після закінчення навчання. Усі спікери звертали увагу слухачів на кар’єрні можливості наших випускників. А більш розгорнуту інформацію про співпрацю зі стейкхолдерами-роботодавцями та допомогу у працевлаштуванні наших випускників надала директорка Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету Олена Подобій.

До уваги гостей кожний інститут і факультет представив відео, з яких вони більше дізналися про спеціальності й освітні програми, побачили навчальні аудиторії й лабораторії та почули від студентів їх враження від навчання. Мали змогу наші гості також «зазирнути» до гуртожитків студентського містечка і до спорткомплексу НУХТ. А тих, хто має бажання побувати в університеті на екскурсії, фахівчиня Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності Юлія Запорожець запросила стати на один день студентом НУХТ.

Наш університет не лише дає ґрунтовну й високоякісну освіту своїм студентам, але й допомагає старшокласникам підготуватися до складання Національного мультипредметного тесту і вступу до вишу. Для цього в НУХТ працює підготовче відділення, і його завідувачка Валентина Кудіна розповіла про шестимісячні підготовчі курси до складання НМТ, що розпочнуть роботу в грудні.

Традиційно й наші випускники висловили бажання поспілкуватися з майбутніми вступниками. Мотивуючими були розповіді про hard і soft skills, набуті в нашому університет, від випускника Навчально-наукового інституту харчових технологій 2021 року Олександра Висоцького, який наразі представляє Україну на 28-й Конференції ООН зі зміни клімату у Дубаї, й вийшов на зв'язок прямо звіти, та випускниці факультету біотехнології та екологічного контролю 2023 року Ірини Ковшар, що успішно будує викладацьку кар’єру й навчається у аспірантурі.  

Національний університет харчових технологій – це актуальні й необхідні економіці України спеціальності; різноманітні, ґрунтовні освітні програми, розроблені за запитами промисловості разом із роботодавцями; навчання на англомовних проєктах;  можливість самостійно обирати свою освітню траєкторію; гнучкі графіки навчання; різноманітні форми здобуття освіти – від денної до дуальної; широкі можливості академічної мобільності; практика і стажування за кордоном; сучасні навчальні лабораторії з обладнанням від провідних виробників світу; цікаві наукові дослідження; гарантоване працевлаштування випускників; яскраве й незабутнє студентське життя. А головне, це – величезна, дружна родина! Ми пишаємося, що серед наших випускників уже багато цілих династій, які успішно й творчо працюють і в Україні, і за її межами. Сподіваємося, наші сьогоднішні гості почнуть будувати своє прекрасне майбутнє з нашим університетом! Тих же, хто не зміг приєднатися до зустрічі сьогодні, запрошуємо на наступні Дні відкритих дверей. Наразі Міністерством освіти і науки ще не оприлюднені Умови вступу до закладів вищої освіти у 2024 році, тому відповіді на запитання, пов’язані зі вступом, ми зможемо дати на них. Тож, до зустрічі!

Опублікований: 09-12-2023
Читайте також:
Студент-фінансист НУХТ – переможець міжнародного Турніру ITF

У м. Черкаси відбувся єдиний в Україні Турнір Міжнародної федерації тенісу (ITF) 2 категорії. Участь у цих престижних змаганнях взяв студент спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» нашого університету Павло Шумейко. Наш студент – гравець юнацької збірної України з тенісу, поточний рейтинг якого за версією ITF складає 58. На його ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент-фінансист НУХТ – переможець міжнародного Турніру ITF 12 березня 2018

Спеціалізованим вченим радам дозволили проводити засідання у форматі відеозв’язку

В умовах карантину спеціалізовані вчені ради зможуть проводити засідання з використанням засобів відеозв’язку в режимі реального часу. 15 липня 2020 року за внесення відповідних змін до Порядку присудження наукових ступенів проголосував Уряд. Програмне забезпечення для таємного голосування має бути автономним і забезпечувати верифікацію голосів. П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалізованим вченим радам дозволили проводити засідання у форматі відеозв’язку 16 липня 2020

Корисними порадами щодо ключових аспектів викладання та дослідження ділиться партнер THE Campus+

Вестмінстерський університет, партнер THE Campus+ ділиться корисними порадами щодо ключових аспектів викладання та дослідження.  Як відомо, Вестмінстерський університет – один зі найстаріших університетів Великої Британії, розташований в центрі Лондона. Заснований 1838 року як Королівський Політехнічний Інститут. 1992 року згідно з Актами додатков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисними порадами щодо ключових аспектів викладання та дослідження ділиться партнер THE Campus+ 02 березня 2023

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей. Випускники шкіл з Воловецького, Мукачівського, Ужгородського, Перечинського, Іршавського, Міжгірського та інших районів мали змогу ознайомитися з виставкою досягнень коледжу в різних галузях та поспілкуватися з представниками відповідних циклових комісій. Також вони скористалися...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей 07 травня 2018