Н У Х Т

Подорож у світ НУХТ: відбувся День відкритих дверей університету

09 december 2023

Подорож у світ НУХТ: відбувся День відкритих дверей університету

Як цікаво і з користю провести суботу? У нас є відповідь – завітати на День відкритих дверей Національного університету харчових технологій!

Кожний такий захід в нашому університеті не схожий на інший. Сьогодні гостей НУХТ, хоч і віртуально, але не менш щиро і тепло вітали директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності, здобувачі освіти, успішні випускники та… Святий Миколай. Саме він став модератором захоплюючої подорожі у світ НУХТ.

Відкрив захід ректор університету Олександр Шевченко, який нагадав, що наш виш має поважну, сповнену вагомих здобутків історію, а випускники користуються шаленою затребуваністю на ринку праці.

Далі відбулися бліц-зустрічі з директором Навчально-наукового інституту економіки і управління Олегом Шереметом, який презентував спеціальності, в основі яких лежить магія цифр і креативу, директором Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергієм Блаженком, що розповів про вражаючі перспективи випускників інженерно-технічних спеціальностей, директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксаною Кочубей-Литвиненко, яка запросила майбутніх вступників стати «батьками» продуктів, що споживатимуться не тільки в Україні, але й за кордоном, деканкою факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Вітою Цирульніковою, що окреслила переваги здобуття освіти у сфері гостинності, деканом факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрієм Форсюком, який нагадав про актуальність і важливість спеціальностей свого підрозділу, деканкою факультету біотехнології та екологічного контролю Наталією Грегірчак, що роз’яснила, чому біотехнології та екоменеджмент – професії майбутнього.

Короткі Q&A сесії з кожним керівником навчального підрозділу дали відповіді на всі питання, що цікавили наших гостей. Крім того, вони отримали контакти й посилання на групи у соціальних мережах і чати вступників, де зможуть отримувати актуальну інформацію й консультації щодо вступу та відповіді на свої запитання.

Звичайно, кожного вступника цікавить працевлаштування після закінчення навчання. Усі спікери звертали увагу слухачів на кар’єрні можливості наших випускників. А більш розгорнуту інформацію про співпрацю зі стейкхолдерами-роботодавцями та допомогу у працевлаштуванні наших випускників надала директорка Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету Олена Подобій.

До уваги гостей кожний інститут і факультет представив відео, з яких вони більше дізналися про спеціальності й освітні програми, побачили навчальні аудиторії й лабораторії та почули від студентів їх враження від навчання. Мали змогу наші гості також «зазирнути» до гуртожитків студентського містечка і до спорткомплексу НУХТ. А тих, хто має бажання побувати в університеті на екскурсії, фахівчиня Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності Юлія Запорожець запросила стати на один день студентом НУХТ.

Наш університет не лише дає ґрунтовну й високоякісну освіту своїм студентам, але й допомагає старшокласникам підготуватися до складання Національного мультипредметного тесту і вступу до вишу. Для цього в НУХТ працює підготовче відділення, і його завідувачка Валентина Кудіна розповіла про шестимісячні підготовчі курси до складання НМТ, що розпочнуть роботу в грудні.

Традиційно й наші випускники висловили бажання поспілкуватися з майбутніми вступниками. Мотивуючими були розповіді про hard і soft skills, набуті в нашому університет, від випускника Навчально-наукового інституту харчових технологій 2021 року Олександра Висоцького, який наразі представляє Україну на 28-й Конференції ООН зі зміни клімату у Дубаї, й вийшов на зв'язок прямо звіти, та випускниці факультету біотехнології та екологічного контролю 2023 року Ірини Ковшар, що успішно будує викладацьку кар’єру й навчається у аспірантурі.  

Національний університет харчових технологій – це актуальні й необхідні економіці України спеціальності; різноманітні, ґрунтовні освітні програми, розроблені за запитами промисловості разом із роботодавцями; навчання на англомовних проєктах;  можливість самостійно обирати свою освітню траєкторію; гнучкі графіки навчання; різноманітні форми здобуття освіти – від денної до дуальної; широкі можливості академічної мобільності; практика і стажування за кордоном; сучасні навчальні лабораторії з обладнанням від провідних виробників світу; цікаві наукові дослідження; гарантоване працевлаштування випускників; яскраве й незабутнє студентське життя. А головне, це – величезна, дружна родина! Ми пишаємося, що серед наших випускників уже багато цілих династій, які успішно й творчо працюють і в Україні, і за її межами. Сподіваємося, наші сьогоднішні гості почнуть будувати своє прекрасне майбутнє з нашим університетом! Тих же, хто не зміг приєднатися до зустрічі сьогодні, запрошуємо на наступні Дні відкритих дверей. Наразі Міністерством освіти і науки ще не оприлюднені Умови вступу до закладів вищої освіти у 2024 році, тому відповіді на запитання, пов’язані зі вступом, ми зможемо дати на них. Тож, до зустрічі!

Published on: 09-12-2023
Read also:
Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня наш університет приймав чергового поважного гостя – до НУХТ завітав професор Октавіо Паредес-Лопез – найвідоміший у світі експерт з харчової біотехнології і нутріцевтики, який має майже 200 публікацій з цитованістю 10750 та h-індексом 50. Свого часу професор Паредес-Лопез був президентом Мексиканської академії наук, він – засновник і ака...

READ YOURSELF

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам 19 march 2019

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

6-7 грудня відбувся Всеукраїнський онлайн-хакатон «Farmak Science Start 3.0», організований Компанією «Фармак» спільно з HR-бренд агенцією UGEN. До участі було подано понад 200 заявок, але лише 32 фіналісти отримали можливість презентувати свої ідеї у командах і серед них наші здобувачі-біотехнологи. На початку організатори наголосили на важливост...

READ YOURSELF

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0» 11 december 2023

Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»!

Уже третій рік поспіль Корпорація «Артеріум» підтримує наших здобувачів, започаткувавши ще в 2020 році конкурс наукових робіт для біотехнологів Національного університету харчових технологій. І це не перший захід, який реалізує Корпорація в нашому виші. Упродовж багатьох років цей фармацевтичний гігант підтримує талановиту молодь, спонсоруючи прове...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»! 05 july 2022

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання

21 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти магістрантів денної форми навчання за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Екзаменаційна комісія засідала у дві зміни і оцінила 13 представлених робіт. Аудиторія, де проходив захист, була багатолюдною, адже підтримати своїх колег прийшли студенти 3 і 4 курсів бака...

READ YOURSELF

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання 22 february 2019