24-25 листопада 2020 р. доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Бобель взяла участь в онлайн-заході «ORGANIC INNOVATION DAYS 2020» (м. Брюссель, Бельгія).
Дні органічних інновацій – це традиційний щорічний захід, що збирає різних учасників органічного руху з усього світу. Мета заходу – показати останні дослідження та інновації в органічній галузі.
Перший день заходу був присвячений рекомендаціям щодо покращення прозорості і конкурентоспроможності органічного насінництва та селекції й проводився у співпраці з міжнародним проєктом «LIVESEED. LIVESEED» (фінансується за програмою «Horizon-2020», яка триває з 2017 по 2021 рік).
Другий день заходу «Дні органічних інновацій» присвятили новій програмі ЄС з досліджень та інновацій «Horizon Europe», в рамках якої планується виділити 10 млрд євро на ціль «Харчування, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище».
Отримана інформація буде використана в навчальному процесі з підготовки фахівців освітнього ступеню «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».