Н У Х Т

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів

10 june 2025

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів

У продовження співпраці НУХТ і Громадської організації «Хартфулнес Інститут» в Україні за ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася онлайн-лекція на тему «Як обирати серцем в часи всесвітньої невизначеності». Лекторами виступили тренерка медитації «Heartfulness», енергопрактикиня, РhD, доцентка Ольга Васянович та її колега, тренер медитації «Heartfulness», лікар Олександр Артеменко.

До події долучилися як здобувачі, так і викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка, а також кафедра готельно-ресторанної та музейної справи факультету менеджменту та індустрії гостинності Мукачівського державного університету.

Ольга Васянович порушила важливі питання, що стосуються сьогоднішніх важких буднів, особливо для молоді. Адже перед ними постає ряд викликів, насамперед пов’язаних із невизначеністю перед майбутнім, інформаційною перевантаженістю, що може викликати типові «болі», а іноді призводить до втрати зв’язку з собою.

Олександр Артеменко акцентував увагу на наукових фактах щодо позитивного впливу медитації на людський організм – активації перефронтальної кори головного мозку, поліпшення серцевого ритму, стабілізації артеріального тиску, активації парасимпатичної нервової системи.

Слухачі мали змогу переконатися у позитивному впливі медитації на серці, яку провів тренер Олександр Артеменко. Ольга Васянович підкреслила важливість цієї методики відновлення рівноваги у динамічному світі, що дозволяє віднайти себе та наростити «емоційний м’яз», який дозволить витримувати щоденні навантаження в часи всесвітньої невизначеності.

Арнаб Ройчурамоні наголосив на важливості застосування практик йоги та медитації у повсякденному житті українців, що дає розуміння комплексного сприйняття світу, надихає робити добро оточуючим, особливо у цей непростий для нашої країни воєнний час. 21 червня Організацією Об’єднаних Націй оголошено Днем йоги в усьому світі, що свідчить про міжнародне визнання. Щорічно відбуваються святкові заходи, приурочені до цієї події. Арнаб Ройчурамоні запросив всіх охочих доєднатися до International Yoga Day 21- 22 червня 2025 року у SkvoSpase у Гідропарку (м. Київ).

Наприкінці лекції присутні висловили щиру вдячність спікерам заходу Ользі Васянович, Олександру Артеменку та Анупаму Саксені й Арнабу Ройчурамоні зі сподіваннями на подальшу плідну співпрацю.

Published on: 10-06-2025
Read also:
Профком співробітників НУХТ вітає з професійним святом

Шановні наші освітяни! Прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників освіти! Наша глибока повага вам, дорогі колеги, за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, соціально активних громадян, справжніх патріотів України. Бажаємо міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для...

READ YOURSELF

Профком співробітників НУХТ вітає з професійним святом 30 september 2022

Ініціативи співпраці: укладено угоду зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського

Наш університет давно й плідно співпрацює зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського. Черговим кроком у розвитку творчого співробітництва між нашими вишами стало підписання Угоди про співпрацю щодо реалізації програм академічної мобільності. Ініціативу завідувача кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів на...

READ YOURSELF

Ініціативи співпраці: укладено угоду зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського 12 april 2023

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 листопада 2023 року відбувся успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» асистенткою кафедри готельно-ресторанної справи Анастасією Різник. Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технології хліба з вівсяного...

READ YOURSELF

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи 28 november 2023

Практика на фармацевтичному флагмані АТ «Фармак» – унікальний досвід для магістрантів-біотехнологів

Для магістрантів-біотехнологів другого року навчання Анни Моцар та Анни Мартинюк проходження практики на підприємстві АТ «Фармак», яке на сьогодні є лідером вітчизняного фармацевтичного ринку та однією з найбільш інноваційних компаній України, стало найкращим шансом показати свої навички, отримані під час навчання. Після проходження інструктажу з ...

READ YOURSELF

Практика на фармацевтичному флагмані АТ «Фармак» – унікальний досвід для магістрантів-біотехнологів 15 october 2019