Н У Х Т

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів

10 червня 2025

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів

У продовження співпраці НУХТ і Громадської організації «Хартфулнес Інститут» в Україні за ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася онлайн-лекція на тему «Як обирати серцем в часи всесвітньої невизначеності». Лекторами виступили тренерка медитації «Heartfulness», енергопрактикиня, РhD, доцентка Ольга Васянович та її колега, тренер медитації «Heartfulness», лікар Олександр Артеменко.

До події долучилися як здобувачі, так і викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка, а також кафедра готельно-ресторанної та музейної справи факультету менеджменту та індустрії гостинності Мукачівського державного університету.

Ольга Васянович порушила важливі питання, що стосуються сьогоднішніх важких буднів, особливо для молоді. Адже перед ними постає ряд викликів, насамперед пов’язаних із невизначеністю перед майбутнім, інформаційною перевантаженістю, що може викликати типові «болі», а іноді призводить до втрати зв’язку з собою.

Олександр Артеменко акцентував увагу на наукових фактах щодо позитивного впливу медитації на людський організм – активації перефронтальної кори головного мозку, поліпшення серцевого ритму, стабілізації артеріального тиску, активації парасимпатичної нервової системи.

Слухачі мали змогу переконатися у позитивному впливі медитації на серці, яку провів тренер Олександр Артеменко. Ольга Васянович підкреслила важливість цієї методики відновлення рівноваги у динамічному світі, що дозволяє віднайти себе та наростити «емоційний м’яз», який дозволить витримувати щоденні навантаження в часи всесвітньої невизначеності.

Арнаб Ройчурамоні наголосив на важливості застосування практик йоги та медитації у повсякденному житті українців, що дає розуміння комплексного сприйняття світу, надихає робити добро оточуючим, особливо у цей непростий для нашої країни воєнний час. 21 червня Організацією Об’єднаних Націй оголошено Днем йоги в усьому світі, що свідчить про міжнародне визнання. Щорічно відбуваються святкові заходи, приурочені до цієї події. Арнаб Ройчурамоні запросив всіх охочих доєднатися до International Yoga Day 21- 22 червня 2025 року у SkvoSpase у Гідропарку (м. Київ).

Наприкінці лекції присутні висловили щиру вдячність спікерам заходу Ользі Васянович, Олександру Артеменку та Анупаму Саксені й Арнабу Ройчурамоні зі сподіваннями на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 10-06-2025
Читайте також:
Наші Герої

Щодня ворог завдає нам нового болю, вбиваючи найкращих українських Воїнів. Ще більше боляче, що серед тих, хто тепер захищає Україну у янгольському війську, й випускники нашого навчально-наукового комплексу. 29 липня у Києві попрощалися з випускником Коледжу ресторанного господарства НУХТ Максимом Вороб'єнком, який загинув 26 липня. Максим служив ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші Герої 01 серпня 2022

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка

Викладачі та співробітники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції провели виїзний науковий семінар «Нова фітосировина малопоширених пряноароматичних і харчових рослин для використання в інноваційних напоях і стравах» на території Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Національної академії наук України. Заступник директор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка 10 червня 2024

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій

20 червня відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ), участь у якому крім членів вченої ради інституту, взяли також усі бажаючі викладачі та допоміжний персонал кафедр. Відкрила засідання голова вченої ради інституту, директор ННІ ХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, яка привітала присутніх і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій 20 червня 2019

Програмний продукт Adobe InDtsign опановували здобувачі-рекламісти на практичному занятті асистентки кафедри маркетингу

На кафедрах університету тривають відкриті заняття. Наразі, через карантинні обмеженні вони проходять у режимі онлайн. За допомогою сервісу відеоконференцій Zoom відбулося і відкрите практичне заняття асистентки кафедри маркетингу Марії Швець з дисципліни «Дизайн в рекламі та PR». Викладачка розповіла майбутнім рекламістам про основи роботи програ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Програмний продукт Adobe InDtsign опановували здобувачі-рекламісти на практичному занятті асистентки кафедри маркетингу 02 листопада 2020