Н У Х Т

Учасників Всеукраїнської олімпіади з біотехнології зустрічають на ПАТ «Фармак»

12 april 2019

Учасників Всеукраїнської олімпіади з біотехнології зустрічають на ПАТ «Фармак»

Після написання завдань ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, її учасники мали змогу відвідати одну з найстаріших фармацевтичних компаній в Україні – ПАТ «Фармак».

Студентів привітно зустріла Тетяна Писана. А далі – інструктаж із техніки безпеки, який завдяки Богдану Костащуку пройшов весело й невимушено, а не рутинно і нецікаво, як зазвичай. Після цього до групи приєдналась Анна Галемова – провідний фахівець виробництва, котра разом із Тетяною пояснила відвідувачам, як правильно одягати спецодяг, щоб можна було пройти на територію фармацевтичної компанії.

Представники підприємства показали і розповіли студентам про такі секції виробництва, як ділянка підготовки води та виробництва рідких лікарських форм, а також отримання інсулінів. Найбільше учасників вразили створення розчинів на водній і масляній основах (у повітрі відчувався аромат хвої) та лінія розливу рідких ліків у флакони (краплі для очей та назальні спреї). Також було цікаво спостерігати за тим, як здійснюється переналагодження лінії виробництва одного лікарського засобу на інший. Учасники задавали величезну кількість питань співробітникам підприємства і цікавилися процесом виготовлення ліків. Представники заводу побажали учасникам ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології наснаги і майбутніх перемог!

Наприкінці екскурсії усі відвідувачі отримали подарунки від ПАТ «Фармак» – інформаційні буклети, календарі, газету «Фармак life», блокноти та ручки з символікою підприємства, а також сумки для взуття.

Кафедра біотехнології і мікробіології щиро вдячна керівництву та співробітникам ПАТ «Фармак» за надану можливість відвідати підприємство, яке є лідером фармацевтичного ринку України учасникам Олімпіади!

Published on: 15-04-2019
Read also:
Нові напрями співпраці зі стейкхолдерами

Днями відбулося підписання договору про співробітництво з Веган Кафе «Loving Hut». Ректор університету, професор Олександр Шевченко, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч і доцентка цієї ж кафедри, гарантка магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової про...

READ YOURSELF

Нові напрями співпраці зі стейкхолдерами 11 december 2024

Вікову річницю проголошення Акту Злуки відзначили у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

21-21 січня 2019 року колектив студентів і викладачів Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ урочисто відзначив вікову річницю проголошення Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік. Група студентів разом із викладачем Валентином Решетняком відвідала філію №2 Центральної міської бібліотеки, де була розгорнута потужна в...

READ YOURSELF

Вікову річницю проголошення Акту Злуки відзначили у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 23 january 2019

Перемоги магістрантів на науковому фронті

Завершився  Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт на кращу роботу серед студентів, магістрантів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з галузі знань «Прикладна механіка. Мехатронiка», що проводився відповідно до наказу МОН №1179 від 5 листопада 2021 року. На жаль, цього року переможців вимушено визначали за результатами ...

READ YOURSELF

Перемоги магістрантів на науковому фронті 27 june 2022

Карантин не став на заваді лабораторній роботі – печемо великодні вироби

Напередодні великого релігійного свята Великодня здобувачі вищої освіти спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» на дисципліні «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» традиційно вивчають технології великодніх виробів різних країн. Карантин цього року не став завадою для практичного з...

READ YOURSELF

Карантин не став на заваді лабораторній роботі – печемо великодні вироби 21 april 2020