Н У Х Т

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

13 november 2019

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

Щирою любов’ю до української мови був пронизаний цьогорічний вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, який зібрав 13 листопада в актовій залі університету колектив інституту та його гостей – адміністрацію університету, викладачів, студентів, співробітників інших підрозділів НУХТ, випускників минулих років, батьків і друзів.

Тема спектаклю – така проста й водночас актуальна – наша мова, ставлення до неї сучасного суспільства й молоді зокрема.

Пронизливий монолог української мови, з якого розпочалося дійство, не лишив байдужим нікого у залі. Мова – ніжна, співоча, милозвучна лунала від серця, спонукала до підкорення вершин, пестила й зігрівала… Та, мов чорні круки насунули на неї аномалії – людська байдужість, зрадливість, невченість.

А тим часом трійко друзів живуть собі ні про що не задумуючись, гають життя у полоні хибних вподобань, оспівують суржик, ігнорують своє, споконвічне. Вони стикаються з мовою й не можуть второпати, що у їх житті не так, адже і пісні є, і танці, й друзів купа. Мові доводиться докласти зусиль, аби вони почали не тільки «понімать», але й «розуміти», що насправді є цінним, важливим, рідним. У хід пішли найвагоміші аргументи – подорож безцінною українською культурою, якій юнаки намагалися протиставити свою. Тут і чарівна бандура заграла, і танцювальний батл відбувся, у якому колоритну крапку поставив гопак. Зрештою, зусилля мови не пропали марно, герої оповіді зрозуміли, що до чого й почали славити українську мову.

Емоційна акторська гра, відбірний гумор, чудові вокальні номери й неперевершена хореографія зробили цей вечір феєричним незабутнім видовищем, яке надовго запам’ятається глядачам.

Чудовий вийшов подарунок від інститутських митців до Дня української писемності та мови, який ми відзначали 9 листопада! Покоління Z обирає рідну мову, й це – прекрасно!

Published on: 13-11-2019
Read also:
«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ

Колектив випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів активно розширює базу підприємств-партнерів, невпинно залучаючи до співпраці провідні компанії не лише України, але й близького та дальнього зарубіжжя. У січні 2020 року фахівці кафедри, професор Василь Пасічний і доцент Олег Галенко побували у польському відділенні групи компаній «Go...

READ YOURSELF

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ 17 february 2020

Англійською мовою розпочали захисти кваліфікаційних робіт бакалаври освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв»

11 червня 2024 року розпочалися захисти кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», освітньою програмою «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». Екзаменаційна комісія у складі д.т.н., професора, завідувача кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександра...

READ YOURSELF

Англійською мовою розпочали захисти кваліфікаційних робіт бакалаври освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» 13 june 2024

Наша стратегія – розширення співпраці з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

Триває розширення співпраці нашого університету з інститутами НАН України та галузевими академіями наук щодо виконання спільних наукових досліджень згідно зі стратегічним планом розвитку НУХТ на 2021-2025 роки. У вересні 2023 року за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директора Інституту садівництва НААН Ігора Гриника підготовлено та підписа...

READ YOURSELF

Наша стратегія – розширення співпраці з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 21 september 2023

Наша викладачка обрала кращі українські вина для французького музею

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько увійшла до дегустаційної комісії від галузі третього Всеукраїнського вибору офіційних вин амбасадорів, яка обирала найкраще вино України для міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Наша викладачка щороку запрош...

READ YOURSELF

Наша викладачка обрала кращі українські вина для французького музею 05 september 2024