Н У Х Т

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

13 november 2019

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

Щирою любов’ю до української мови був пронизаний цьогорічний вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, який зібрав 13 листопада в актовій залі університету колектив інституту та його гостей – адміністрацію університету, викладачів, студентів, співробітників інших підрозділів НУХТ, випускників минулих років, батьків і друзів.

Тема спектаклю – така проста й водночас актуальна – наша мова, ставлення до неї сучасного суспільства й молоді зокрема.

Пронизливий монолог української мови, з якого розпочалося дійство, не лишив байдужим нікого у залі. Мова – ніжна, співоча, милозвучна лунала від серця, спонукала до підкорення вершин, пестила й зігрівала… Та, мов чорні круки насунули на неї аномалії – людська байдужість, зрадливість, невченість.

А тим часом трійко друзів живуть собі ні про що не задумуючись, гають життя у полоні хибних вподобань, оспівують суржик, ігнорують своє, споконвічне. Вони стикаються з мовою й не можуть второпати, що у їх житті не так, адже і пісні є, і танці, й друзів купа. Мові доводиться докласти зусиль, аби вони почали не тільки «понімать», але й «розуміти», що насправді є цінним, важливим, рідним. У хід пішли найвагоміші аргументи – подорож безцінною українською культурою, якій юнаки намагалися протиставити свою. Тут і чарівна бандура заграла, і танцювальний батл відбувся, у якому колоритну крапку поставив гопак. Зрештою, зусилля мови не пропали марно, герої оповіді зрозуміли, що до чого й почали славити українську мову.

Емоційна акторська гра, відбірний гумор, чудові вокальні номери й неперевершена хореографія зробили цей вечір феєричним незабутнім видовищем, яке надовго запам’ятається глядачам.

Чудовий вийшов подарунок від інститутських митців до Дня української писемності та мови, який ми відзначали 9 листопада! Покоління Z обирає рідну мову, й це – прекрасно!

Published on: 13-11-2019
Read also:
Гостьова лекція для магістрантів-органіків кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 квітня 2025 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» відбулася гостьова лекція на тему «Захист рослин від хвороб та шкідників в органічному землеробстві» керівниці відділу з розвитку органічного землеробства та біологізації інтенси...

READ YOURSELF

Гостьова лекція для магістрантів-органіків кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 29 april 2025

Інновації у виробництві функціональних продуктів харчування презентувала нашим студентам словацька науковиця

4 листопада 2025 р. відбулася гостьова онлайн-лекція англійською мовою на тему «Innovations as an important tool in functional foods production» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра, PhD Еви Іванісової, яка була організована кафедрою технології хлібопекарських і ко...

READ YOURSELF

Інновації у виробництві функціональних продуктів харчування презентувала нашим студентам словацька науковиця 07 november 2025

На відеозв’язку із Нової Зеландії зі здобувачами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – українська енологиня і виноробка компанії Indevin-Villa Maria

Про вино, бульбашки та різні тренди у винному світі поспілкувалися здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з відомою українською енологинею, виноробкою компанії Indevin-Villa Maria (Мальборо, Нова Зеландія), випускницею нашого університету Марією Скорченко. Лекція відбулася для здобувачів освіти третього курсу спеціальності...

READ YOURSELF

На відеозв’язку із Нової Зеландії зі здобувачами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – українська енологиня і виноробка компанії Indevin-Villa Maria 06 november 2023

Вітаємо нового доктора технічних наук кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування!

Сьогодні на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 відбувся успішний захист дисертації «Науково-практичні засади інтенсифікації гідродинамічних процесів у струминних апаратах харчових виробництв» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевти...

READ YOURSELF

Вітаємо нового доктора технічних наук кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування! 25 june 2025