Н У Х Т

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

13 листопада 2019

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

Щирою любов’ю до української мови був пронизаний цьогорічний вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, який зібрав 13 листопада в актовій залі університету колектив інституту та його гостей – адміністрацію університету, викладачів, студентів, співробітників інших підрозділів НУХТ, випускників минулих років, батьків і друзів.

Тема спектаклю – така проста й водночас актуальна – наша мова, ставлення до неї сучасного суспільства й молоді зокрема.

Пронизливий монолог української мови, з якого розпочалося дійство, не лишив байдужим нікого у залі. Мова – ніжна, співоча, милозвучна лунала від серця, спонукала до підкорення вершин, пестила й зігрівала… Та, мов чорні круки насунули на неї аномалії – людська байдужість, зрадливість, невченість.

А тим часом трійко друзів живуть собі ні про що не задумуючись, гають життя у полоні хибних вподобань, оспівують суржик, ігнорують своє, споконвічне. Вони стикаються з мовою й не можуть второпати, що у їх житті не так, адже і пісні є, і танці, й друзів купа. Мові доводиться докласти зусиль, аби вони почали не тільки «понімать», але й «розуміти», що насправді є цінним, важливим, рідним. У хід пішли найвагоміші аргументи – подорож безцінною українською культурою, якій юнаки намагалися протиставити свою. Тут і чарівна бандура заграла, і танцювальний батл відбувся, у якому колоритну крапку поставив гопак. Зрештою, зусилля мови не пропали марно, герої оповіді зрозуміли, що до чого й почали славити українську мову.

Емоційна акторська гра, відбірний гумор, чудові вокальні номери й неперевершена хореографія зробили цей вечір феєричним незабутнім видовищем, яке надовго запам’ятається глядачам.

Чудовий вийшов подарунок від інститутських митців до Дня української писемності та мови, який ми відзначали 9 листопада! Покоління Z обирає рідну мову, й це – прекрасно!

Опублікований: 13-11-2019
Читайте також:
Магістрантка факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка – стипендіатка Президента України

Академічна стипендія Президента України – найвища відзнака для здобувачів освіти-відмінників навчання, які мають вагомі навчальні і наукові здобутки, представників елітарного студентства нашого університету з активною життєвою і громадською позицією. У цьому семестрі серед стипендіатів Президента України – здобувачка магістерського рівня вищої осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка – стипендіатка Президента України 25 вересня 2023

Цікаво про автоматизацію та робототехніку

Нещодавно цікаве про автоматизацію та робототехніку послухали здобувачі Полтавського та Вінницького фахових коледжів НУХТ. А розповів їм про це доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Микола Романов. Спікер виклав інформацію про системи автоматики різного рівня та їх призначення, починаючи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво про автоматизацію та робототехніку 17 квітня 2025

Синергія науки і практики

Доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена взяв участь у семінарі «Цифрові двійники у життєвому циклі об'єктів ядерної енергетики. Від створення АЕС до експлуатації та виведення з експлуатації», що відбувся у м. Славутичі на полях Міжнародної конференції INUDECO. Семінар працював у гібридному форматі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Синергія науки і практики 13 червня 2023

Підведені підсумки роботи Екзаменаційної комісії кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів завершила роботу Екзаменаційна комісія з розгляду кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання, що навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія», яка працювала з 17 по 23 червня. 27 червня ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки роботи Екзаменаційної комісії кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 29 червня 2022