Н У Х Т

Магістранти знайомляться з результатами досліджень від Abt Britain і Київської школи економіки

02 лютого 2024

Магістранти знайомляться з результатами досліджень від Abt Britain і Київської школи економіки

30 січня магістранти спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» відвідали публічний захід, присвячений презентації дослідження «Потреби та проблеми українських підприємиць в умовах повномасштабної війни».

Дослідження здійснювалося в рамках проєкту Good Governance Fund «Ревіталізація бізнес-клімату в Україні», який фінансується UK International Development від уряду Великої Британії, за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства економіки України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Імплементатори проєкту – Abt Britain і Київська школа економіки.

Зі вступним словом до гостей звернулися: заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан, заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, керівниця Фонду ефективного врядування в Україні Посольства Великої Британії в Києві Венді Де Лука, директор ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов.

Автори дослідження проаналізували стан жіночого бізнесу в Україні, фокусуючись на мікропідприємствах і МСБ, а також описали потреби та проблеми українських підприємиць, зокрема вразливих груп. За результатами проведеного опитування, до переліку ключових проблем українських підприємиць входять наслідки економічної кризи (45%), часті зміни в законодавстві та податковій системі (33%), висока конкуренція (32%), можливі перебої зі зв’язком та енергопостачанням (23%), а також перевірки органів контролю (23%). Підприємиці виявляють здебільшого низький рівень довіри до держави, особливо в контексті змін у законодавстві.

«Розвиток жіночого підприємництва – пріоритетний напрям нашої роботи в межах національного проєкту Дія.Бізнес. З лютого 2023 року кожен другий новий ФОП в Україні відкривають жінки. Саме тому створюємо програми підтримки, як от акселераційна програма «Відважна», «Власне», «Початок» та освітньо-грантова програма «Міцність». Також на порталі Дія.Бізнес створили окремий розділ, присвячений жіночому підприємництву. Для кращого розуміння потреб і проблем підприємиць проведено дослідження, результати якого допоможуть нам вдало впроваджувати ініціативи з підтримки жінок, а також розуміти пріоритети українських підприємиць», – зазначила заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Учасники вдячні спікерам за інформацію і з нетерпінням очікують на наступний захід від Київської школи економіки.

Опублікований: 02-02-2024
Читайте також:
Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці сімейної кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів освітнього ступе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 травня 2021

Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів

З 12 по 19 червня 2018 р. на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися захисти дипломних проектів випускників-бакалаврів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Державну екзаменаційну комісію очолила завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів, професор, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії також увійшли доценти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів 20 червня 2018

Із початком нового навчального року посилюється профорієнтаційна робота з навчальними закладами України

Наприкінці першого тижня навчання керівництво Навчально-наукового інституту харчових технологій було запрошене на педагогічну раду Харківського наукового ліцею «Обдарованість», з яким у минулому навчальному році нашим університетом було укладено угоду про співпрацю та спільно реалізовано ряд успішних кроків у напрямку профорієнтаційної підготовки у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із початком нового навчального року посилюється профорієнтаційна робота з навчальними закладами України 09 вересня 2024

Підсумовують навчальний рік і обговорюють плани на рік майбутній у відокремлених структурних підрозділах університету

30 червня 2020 року в актовому залі Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ із дотриманням усіх карантинних норм відбулася педагогічна нарада. Директор коледжу Михайло Григорців ознайомив педагогічних працівників із змінами до чинного законодавства щодо правил прийому в 2020 році. Заступник директора Григорій Дідик за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумовують навчальний рік і обговорюють плани на рік майбутній у відокремлених структурних підрозділах університету 03 липня 2020