Н У Х Т

Магістранти знайомляться з результатами досліджень від Abt Britain і Київської школи економіки

02 лютого 2024

Магістранти знайомляться з результатами досліджень від Abt Britain і Київської школи економіки

30 січня магістранти спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» відвідали публічний захід, присвячений презентації дослідження «Потреби та проблеми українських підприємиць в умовах повномасштабної війни».

Дослідження здійснювалося в рамках проєкту Good Governance Fund «Ревіталізація бізнес-клімату в Україні», який фінансується UK International Development від уряду Великої Британії, за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства економіки України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Імплементатори проєкту – Abt Britain і Київська школа економіки.

Зі вступним словом до гостей звернулися: заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан, заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, керівниця Фонду ефективного врядування в Україні Посольства Великої Британії в Києві Венді Де Лука, директор ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов.

Автори дослідження проаналізували стан жіночого бізнесу в Україні, фокусуючись на мікропідприємствах і МСБ, а також описали потреби та проблеми українських підприємиць, зокрема вразливих груп. За результатами проведеного опитування, до переліку ключових проблем українських підприємиць входять наслідки економічної кризи (45%), часті зміни в законодавстві та податковій системі (33%), висока конкуренція (32%), можливі перебої зі зв’язком та енергопостачанням (23%), а також перевірки органів контролю (23%). Підприємиці виявляють здебільшого низький рівень довіри до держави, особливо в контексті змін у законодавстві.

«Розвиток жіночого підприємництва – пріоритетний напрям нашої роботи в межах національного проєкту Дія.Бізнес. З лютого 2023 року кожен другий новий ФОП в Україні відкривають жінки. Саме тому створюємо програми підтримки, як от акселераційна програма «Відважна», «Власне», «Початок» та освітньо-грантова програма «Міцність». Також на порталі Дія.Бізнес створили окремий розділ, присвячений жіночому підприємництву. Для кращого розуміння потреб і проблем підприємиць проведено дослідження, результати якого допоможуть нам вдало впроваджувати ініціативи з підтримки жінок, а також розуміти пріоритети українських підприємиць», – зазначила заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Учасники вдячні спікерам за інформацію і з нетерпінням очікують на наступний захід від Київської школи економіки.

Опублікований: 02-02-2024
Читайте також:
Проблеми та досягнення сучасної біотехнології обговорили наші викладачі й здобувачі освіти

Нещодавно досвідчені викладачі та молоді науковці зібралися на ІІ Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології». Її учасниками стали вчені з провідних університетів України та іноземні спеціалісти, а також здобувачі освітніх рівнів «бакалавр», «магістр» і «доктор філософії» кафедри біотехнології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології обговорили наші викладачі й здобувачі освіти 24 травня 2022

В університеті триває переведення вступників на вакантні місця бюджету

Переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів вступників, зарахованих на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб, триватиме до 19 серпня. Це будуть ті місця у рейтингових списках, правом вступу на які не скористалися рекомендовані на них вступники. За всіма спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті триває переведення вступників на вакантні місця бюджету 10 серпня 2021

Інноваційні технології кулінарної продукції розробили магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

4 червня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» магістрантами першого року навчання  спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. Захід організований лектором ди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології кулінарної продукції розробили магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 05 червня 2020

Переддипломна практика магістрантів-біотехнологів-2019: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

Прийшла осінь, а разом із нею і новий навчальний семестр. Всі студенти знову ночами не сплять, запізнюються на пари та здають модулі… Всі, окрім магістрантів-біотехнологів ІІ року навчання, які 2 вересня пішли не до рідного університету, а на свою останню переддипломну практику. Студенти групи ФБ-2-2М Оксана Боднар, Анна Бондаренко та Ігор Ключка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переддипломна практика магістрантів-біотехнологів-2019: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» 25 вересня 2019