Н У Х Т

Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

27 травня 2021

Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці сімейної кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» у рамках вивчення дисципліни «Технології кондитерських виробів». До лекції також приєдналися здобувачі освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Сьогодні важко уявити сімейне або корпоративне свято без святкового торту або тістечок. Виробництво святкових кондитерських виробів потребує знання технологій та творчої уяви, що дає змогу досвідченому кондитеру втілити у солодкому витворі мистецтва усі побажання замовників і виготовити конкурентоспроможні, смачні кондитерські вироби. Під час лекції Наталія Пастушенко розповіла про сучасні технології виготовлення тортів і тістечок, особливості підготовки борошняної основи для нанесення декору. Особливо цікавою була інформація про технологію різноманітних оздоблювальних напівфабрикатів, сучасні тренди та інструменти в декоруванні тортів і тістечок. Тож скарбничка знань наших здобувачів поповнилась новими знаннями про технології кремів для тортів і тістечок, про оздоблення тортів трафаретними, барельєфними, мереживними та велюровими прикрасами, квітами з мастики, рисового паперу та ізомальту, сучасні тренди мусових тортів із дзеркальною глазур’ю тощо.

Колектив кафедри дякує Наталії Пастушенко за цікаву змістовну  лекцію, бажає творчої наснаги у створенні нових вишуканих кондитерських виробів і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 27-05-2021
Читайте також:
Засідання круглого столу «Продукти оздоровчого харчування в світлі сьогодення»

21 квітня 2023 року відповідно до реалізації проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи», започаткованого в 2021 році, в університеті відбулося засідання круглого столу «Продукти оздоровчого харчування в світлі сьогодення», організованого оргкомітетом під керівництвом ректора Олександра Шевченка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засідання круглого столу «Продукти оздоровчого харчування в світлі сьогодення» 24 квітня 2023

Міжнародне оnline-стажування завершила доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Оnline-стажування, що відбувалося з використанням zoom-конференції, пройшла доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольга Чернюшок. Найкращі спікери від Universitet Ekonomiczne w Krakowie поділилися польським досвідом, цікавою інформацією та яскравими презентаціями. Стажування тривало з 4 по 29 травня 2020 року у вигляді лекцій, практи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне оnline-стажування завершила доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 03 червня 2020

Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом

15 жовтня доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Микола Бондар та асистент кафедри Ярослав Боярчук провели практичне заняття з дисципліни «Вступ до харчових технологій» студентам групи ТІ-1-3 на міні-пивоварні «АВС Пивоварня» у м. Бровари. Під час заняття вони мали змогу детальніше ознайомитись із технологічними операціями в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом 16 жовтня 2019

Пропозиції від стейкхолдерів щодо удосконалення освітніх програм отримали на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

На Крижопільському цукровому заводі, який входить до складу ТОВ «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО», за участі професора Валентина Олішевського та доцента Євгена Бабка відбувся круглий стіл «Унікальність і перспективність освітньо-професійних програм кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування з практичного досвіду стейкхолдерів». В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пропозиції від стейкхолдерів щодо удосконалення освітніх програм отримали на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 12 жовтня 2022