Н У Х Т

Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

27 травня 2021

Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці сімейної кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» у рамках вивчення дисципліни «Технології кондитерських виробів». До лекції також приєдналися здобувачі освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Сьогодні важко уявити сімейне або корпоративне свято без святкового торту або тістечок. Виробництво святкових кондитерських виробів потребує знання технологій та творчої уяви, що дає змогу досвідченому кондитеру втілити у солодкому витворі мистецтва усі побажання замовників і виготовити конкурентоспроможні, смачні кондитерські вироби. Під час лекції Наталія Пастушенко розповіла про сучасні технології виготовлення тортів і тістечок, особливості підготовки борошняної основи для нанесення декору. Особливо цікавою була інформація про технологію різноманітних оздоблювальних напівфабрикатів, сучасні тренди та інструменти в декоруванні тортів і тістечок. Тож скарбничка знань наших здобувачів поповнилась новими знаннями про технології кремів для тортів і тістечок, про оздоблення тортів трафаретними, барельєфними, мереживними та велюровими прикрасами, квітами з мастики, рисового паперу та ізомальту, сучасні тренди мусових тортів із дзеркальною глазур’ю тощо.

Колектив кафедри дякує Наталії Пастушенко за цікаву змістовну  лекцію, бажає творчої наснаги у створенні нових вишуканих кондитерських виробів і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 27-05-2021
Читайте також:
Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води взяли участь у обговоренні сучасних методів децентралізованих водопідготовки та водоочищення

Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води, завідувач кафедри Наталія Гусятинська та асистент Ярослав Барашовець (генеральний директор ТОВ «Системи чистої води») взяли участь у семінарі «Сучасні методи децентралізованих водопідготовки та водоочищення. Використання інноваційної інформації в освітньому процесі», що працював з 12 по 14 берез...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води взяли участь у обговоренні сучасних методів децентралізованих водопідготовки та водоочищення 17 березня 2018

Виїзні заняття з управлінцями-практиками здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Кафедра готельно-ресторанної справи ефективно імплементує виїзні лабораторні заняття в реальних виробничих умовах як активний метод навчання в освітній процес підготовки здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». 12 квітня 2024 р. відбулося чергове виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Сучасні ресторанна технології» для з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні заняття з управлінцями-практиками здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 16 квітня 2024

Демонстрація професійної компетентності на відкритому занятті з іноземної мови

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко 23 жовтня 2025 року провела відкрите практичне заняття на тему «Carbohydrates» для здобувачів вищої освіти групи ТІ-1-3 Навчально-наукового інституту харчових технологій. Під час заняття студенти опрацювали професійну лексику, прочитали і обговорили текст про вуглеводи, їхню роль ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Демонстрація професійної компетентності на відкритому занятті з іноземної мови 24 жовтня 2025