Н У Х Т

Із початком нового навчального року посилюється профорієнтаційна робота з навчальними закладами України

09 вересня 2024

Із початком нового навчального року посилюється профорієнтаційна робота з навчальними закладами України

Наприкінці першого тижня навчання керівництво Навчально-наукового інституту харчових технологій було запрошене на педагогічну раду Харківського наукового ліцею «Обдарованість», з яким у минулому навчальному році нашим університетом було укладено угоду про співпрацю та спільно реалізовано ряд успішних кроків у напрямку профорієнтаційної підготовки учнівської молоді.

Директор ліцею Валерій Поливанний від свого колективу щиро привітав представників університету з початком навчального року, подякував за співробітництво і оголосив перші здобутки в рамках угоди про співпрацю. Зокрема, двоє ліцеїсток, які минулого року відвідали університет під час осінніх канікул, вступили на освітньо-професійну програму «Харчові технології та інженерія», а учениця 11 класу завершує написання роботи МАН по секції «Біологія» із професоркою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Камбуловою. Він зауважив, що ліцей створює всі умови для подальшого якісного вибору майбутньої професії учнями, всебічно розвиває ліцеїстів як особистостей і сприяє у формуванні їх професійного вибору. А тісна співпраця з нашим університетом лише дає можливість поєднувати надані знання, вміння, навички та досвід для ефективного формування профільної освіти.

Із вітальним словом до педради доєдналася директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорка Оксана Кочубей-Литвиненко. Вітаючи педагогічний колектив ліцею, вона зазначила, що активна співпраця із загальноосвітніми навчальними закладами допомагає подолати розрив між знаннями учнів та їх практичними уміннями, сприяє підвищенню їх мотивації, а профорієнтаційна робота допомагає зорієнтуватися молоді, щоб у такий непростий час зробити вибір майбутньої професії.

У жвавій і конструктивній розмові педколектив ліцею і викладачі університету намітили подальші напрями співробітництва у навчальному році, можливі спільні заходи, адже лише плідна активна співпраця є запорукою майбутнього успіху.

Колектив інституту вдячний керівництву ліцею за запрошення й завжди радий вітати його учнів, у тому числі як вступників і наших здобувачів.

Опублікований: 09-09-2024
Читайте також:
Розширюємо фахові горизонти здобувачів

Доброю традицією на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів є проведення гостьових лекцій, на яких власники та спеціалісти-технологи відверто діляться досвідом успішного промислового та крафтового виробництва. 14 лютого 2024 року для бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», магістрантів освітньої програми «Технології з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо фахові горизонти здобувачів 15 лютого 2024

За лаштунками «Дії»

Сьогодні здобувачі освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» та освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» разом із викладачами кафедри економіки і права доєдналися до захопливої гостьової онлайн-лекції на тему «Супровід і просування послуг у Дії (і трохи закулісся)». Спікеркою виступила проджект-менеджерка державного підприємства «Дія» Анастасія...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За лаштунками «Дії» 31 березня 2025

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію

Наприкінці березня компанія Європейський науковий центр «Біомаркери» (ESCBM) організувала тренінг-конференцію для молодих вчених, де вони мали змогу прослухати лекції досвідчених науковців з країн Європейського Союзу та дослідників з країн Східного партнерства, Центральної Азії, Росії та Азії. Асистент кафедри біотехнології і мікробіології Христина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію 04 квітня 2018

Організація практичної підготовки здобувачів на кафедрі технології цукру і підготовки води

Однією з найстарших в нашому університеті є кафедра технології цукру і підготовки води. Маючи давні славні традиції підготовки високоякісних фахівців галузі для України й інших країн світу, її науково-викладацький склад дуже відповідально ставиться до організації навчального процесу, однією із вагомих і важливих складових якого є практична підготов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Організація практичної підготовки здобувачів на кафедрі технології цукру і підготовки води 19 листопада 2020