Н У Х Т

Про Гідність, Незалежність і наших Героїв на заході доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

09 грудня 2022

Про Гідність, Незалежність і наших Героїв на заході доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш провела захід зі своїми підопічними – групою ХТ-І-11, присвячений Дню Гідності.

З нагоди річниці небайдужа студентка з попередньої кураторської групи ХТ-IV-13 Анастасія Савка підготувала доповідь, в якій зупинилась на головних подіях нашої нещодавньої історії.

Під час зустрічі доцентка Наталія Сабадаш зробила акцент на прагненні українського народу до Незалежності. Відомо, що територія України в різні роки входила до складу інших держав та імперій. Проте, споконвічна мрія українців мати свою, ні від кого незалежну, як сказано в IV Універсалі, країну здійснилася лише в 1991 році.

Також українці мріяли належати до Європейської спільноти не лише територіально, а і за своїм змістом, своїм прагненням будувати свою країну незалежно від бажань і цілей росії, яка завжди вважала Україну країною власних інтересів. Тому росія завжди стояла на заваді зближення України з ЄС. І коли президент України В. Янукович за вказівкою президента рф прийняв рішення припинити курс на євроінтеграцію та скасував процес підготовки щодо вступу України до ЄС, громадяни України вийшли на Майдани з вимогою усунення президента-зрадника від посади. Так відбулася Революція Гідності, під час якої, на жаль, загинули більше сотні кращих синів і доньок України.

Розуміючи, що Україна назавжди вийде з-під контролю рф, керівництво кремля вирішило силою перешкодити Україні стати дійсно Незалежною. Так був окупований український Кримський півострів, а потім і східні частини Луганської та Донецької областей. 24 лютого 2022 року війна набула повномасштабного характеру.

Визвольна війна українського народу проти російських окупантів триває, і немає такого українця, який би не вірив у нашу Перемогу, тому що Гідність людини є найважливішою рисою людської сутності, а Гідність в українців викорінити неможливо.

Особливо надихає те, що до Дня Гідності ЗСУ завдяки своїй хоробрості та професійності звільнили місто-герой Херсон і велику частину окупованих територій, які російські окупанти прагнули проголосити своїми. Українці дали зрозуміти, що ми не такий народ, який здасться на милість більш озброєному та жорстокому ворогу, і Гідність, одна з тих важливих рис, яка допомагає нам відстояти свою Незалежність, звільнивши всі землі Батьківщини-України, які окуповані рашистами.

На завершення зустрічі Наталія Сабадаш продекламувала студентам свій вірш, присвячений полеглим Героям, яких було вшановано хвилиною мовчання:

Лист до матері
(присвячується Героям, які воювали та віддали життя за Єдину Україну)

Пробач мене, мамо, за чорну хустину,
Пробач мене, мамо, за очі сумні,
Що не долюбив свою я дівчину,
Що з батьком лишились тепер ви самі.

Я променем Сонця спущуся до хати,
Відвідаю поле, ставочок і ліс.
Скажу, щоб не плакали мама і тато.
Зайду і до друзів з якими я ріс.

Дощем упаду в твої коси, матусю,
Скочуся сльозою по теплій щоці.
Я згадую тут найчастіше бабусю,
І яблуні наші розкішні, оці.

Я хмаркою стану над славним Майданом,
І кожному в очі згори подивлюсь.
Моя Україна не буде в кайданах!
За це я боровся, а зараз – молюсь.

Опублікований: 09-12-2022
Читайте також:
Колектив кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу взяв участь у церемонії вручення дипломів у Коледжі ресторанного господарства НУХТ

У відокремленому структурному підрозділі нашого університету - Коледжі ресторанного господарства - відбулася радісна подія – урочиста церемонія вручення дипломів «молодшого спеціаліста» випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Привітати випускників із завершенням навчання завітали завідувач кафедри технології харчування та ресто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу взяв участь у церемонії вручення дипломів у Коледжі ресторанного господарства НУХТ 28 лютого 2017

«Перші ластівки» кафедри фінансів

«Першими ластівками» випуску 2020 стали магістри денної форми навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа і страхування». Випускники успішно захистили 22 магістерські роботи тільки на «відмінно» та «добре». За результатами успішного навчання п’яти магістрам надали рекомендацію кафедри на отримання диплому з відзнакою. Поряд із ґрунтовни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Перші ластівки» кафедри фінансів 17 лютого 2020

Родзинки професії і нетворкінг від випускника студентам кафедри готельно-ресторанної справи

5 грудня на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас із приготування тартару від су-шефа ресторану «Easy Breezy» готелю «Aloft» міжнародної мережі «Marriott» і випускника кафедри Андрія Корольчука. Су-шеф познайомив здобувачів бакалаврського ступеня вищої освіти з технологією класичного тартару з яловичини, популярної холодної зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Родзинки професії і нетворкінг від випускника студентам кафедри готельно-ресторанної справи 06 грудня 2019

Відкрите заняття на кафедрі експертизи харчових продуктів

16 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося планове відкрите заняття асистента кафедри Марії Янчик з дисципліни вільного вибору студентів «Основи сенсорного аналізу» для студентів другого курсу напряму підготовки  «Харчові технології». Згідно з робочою програмою навчальної дисципліни, тема лабораторного заняття «Методи пе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите заняття на кафедрі експертизи харчових продуктів 17 березня 2018