Н У Х Т

Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики

15 листопада 2023

Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики

Викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка долучилися до Всеукраїнського освітнього нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців з галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики», організованого кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування.

Нетворкінг об’єднав стейкхолдерів освітніх програм галузі знань 24 «Сфера обслуговування» – представників академічної спільноти різних ЗВО, роботодавців-практиків і здобувачів освіти.

Гаранти освітньо-професійних програм спеціальності 242 «Готельно-ресторанна справа» НУБІП презентували власні освітні програми. Завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, професорка Світлана Мельниченко визначила сучасні умови ринку праці, які потребують нових кадрів і підходів до роботи, представила порівняльний аналіз програм із вітчизняними та закордонними ЗВО. Доцентка Лариса Гопкало акцентувала увагу на конкурентних перевагах навчання та унікальності освітніх програм НУБІП, спрямованих на підготовку фахівців гостинності для розвитку зеленого туризму.

Ключовими питаннями нетворкінгу стали питання щодо змісту і особливостей організації практичної підготовки здобувачів спеціальності 242 «Готельно-ресторанна справа» та компетенцій сучасного випускника. Гарантку магістерської освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» НУХТ, професорку Тетяну Сильчук зацікавило питання змісту практик і періодів її проходження. Гаранти спеціальності 242 «Туризм і рекреація» НУХТ професорка Ірина Антоненко та доцентка Ірина Мельник, в дискусії з представниками роботодавців, визначили, що ключовими для випускника є комунікативні навички та навички з SMM. Також роботодавці надали свою оцінку обов’язковим компонентам освітніх програм.

Наші викладачі вдячні організаторам за бажання поділитися власним досвідом з підготовки фахівців у сфері гостинності.

Опублікований: 15-11-2023
Читайте також:
Відбулася підсумкова атестація випускників Підготовчого відділення

На Підготовчому відділенні Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету завершився навчальний рік. 19 травня 2018 року відбулася підсумкова атестація з математики та хімії, яку провела приймальна комісія університету. Фахівці Підготовчого відділення висловлюють вдячність всім викладачам і слухачам за співпрацю та  баж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася підсумкова атестація випускників Підготовчого відділення 21 травня 2018

Вийшов друком ще один навчальний посібник наших викладачів

У херсонському видавництві «Олді-плюс» вийшов друком навчальний посібник «Обладнання закладів ресторанного господарства. Оцінка технічного рівня», до авторського колективу якого увійшли доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і доцент кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко. У навчальному посібнику в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вийшов друком ще один навчальний посібник наших викладачів 27 липня 2018

Прогресивні методи і техніки обговорили з англійським фахівцем викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Юлія Калюжна та Олена Гаркуша взяли участь у науковій конференцію «Learning-oriented feedback in the development and assessment of interactional competence», яку проводив представник Кембриджського науково-дослідного центру, Dr Daniel Lam. Daniel Lam презентував новий підхід до по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прогресивні методи і техніки обговорили з англійським фахівцем викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 11 травня 2018

Вітаємо з Днем вишиванки!

Дивовижні сплетіння кольорів, візерунків і орнаментів вишиванки є втіленням генетичного коду кожного українця, його ідентифікатором у світі. Національна святиня поєднує зв’язки минулих і майбутніх поколінь, відображає велич нашої культури і талановитість незламних українців! Нехай для кожного вишиванка буде тим особливим оберегом, вдягаючи який на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо з Днем вишиванки! 18 травня 2023