Н У Х Т

Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики

15 листопада 2023

Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики

Викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка долучилися до Всеукраїнського освітнього нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців з галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики», організованого кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування.

Нетворкінг об’єднав стейкхолдерів освітніх програм галузі знань 24 «Сфера обслуговування» – представників академічної спільноти різних ЗВО, роботодавців-практиків і здобувачів освіти.

Гаранти освітньо-професійних програм спеціальності 242 «Готельно-ресторанна справа» НУБІП презентували власні освітні програми. Завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, професорка Світлана Мельниченко визначила сучасні умови ринку праці, які потребують нових кадрів і підходів до роботи, представила порівняльний аналіз програм із вітчизняними та закордонними ЗВО. Доцентка Лариса Гопкало акцентувала увагу на конкурентних перевагах навчання та унікальності освітніх програм НУБІП, спрямованих на підготовку фахівців гостинності для розвитку зеленого туризму.

Ключовими питаннями нетворкінгу стали питання щодо змісту і особливостей організації практичної підготовки здобувачів спеціальності 242 «Готельно-ресторанна справа» та компетенцій сучасного випускника. Гарантку магістерської освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» НУХТ, професорку Тетяну Сильчук зацікавило питання змісту практик і періодів її проходження. Гаранти спеціальності 242 «Туризм і рекреація» НУХТ професорка Ірина Антоненко та доцентка Ірина Мельник, в дискусії з представниками роботодавців, визначили, що ключовими для випускника є комунікативні навички та навички з SMM. Також роботодавці надали свою оцінку обов’язковим компонентам освітніх програм.

Наші викладачі вдячні організаторам за бажання поділитися власним досвідом з підготовки фахівців у сфері гостинності.

Опублікований: 15-11-2023
Читайте також:
Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини!

30 липня відбулася знакова подія – 12 здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів успішно перетнули кордон із Європейським Союзом і прибули на м’ясопереробні підприємства компанії ТОВ «Алльфайн Файнкост» для проходження довготривалого високооплачуваного стажування на виробничих потужностях компанії. ТОВ «Альфайн Файнкост» є лідером сер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини! 12 серпня 2021

З приводу економічного майбутнього України мали нагоду подискутувати студенти й викладачі кафедри міжнародної економіки

Викладачі та аспіранти кафедри міжнародної економіки, а також магістранти і студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» взяли участь у роботі конференції наукової молоді «Економічне майбутнє України», що проводилася Українською асоціацією Римського клубу спільно з Київським міжнародним економічним форумом (КМЕФ) 30 березня. Конференці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З приводу економічного майбутнього України мали нагоду подискутувати студенти й викладачі кафедри міжнародної економіки 03 квітня 2018

Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір»

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» (керівниця – д.е.н., професорка  Світлана Гуткевич) відбулося 26-е засідання круглого столу з міжнародною участю на тему «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір». Традиційно засідання відкрила вступним словом професорка Світлана ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір» 27 листопада 2023

Cтуденти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відкривають для себе палітру харчових виробництв

Цього разу група МО-4-2 відвідала пивоварний завод компанії Carlsberg Ukraine. Студенти були ознайомлені з його історією, структурними підрозділами та основними цехами виробництва. Неймовірні враження на бакалаврів справили передові світові інновації, як у технологічних аспектах, так і у оснащенні заводу – новітнє обладнання виробництва Бельгії, Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cтуденти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відкривають для себе палітру харчових виробництв 30 березня 2019