Н У Х Т

Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики

15 листопада 2023

Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики

Викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка долучилися до Всеукраїнського освітнього нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців з галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики», організованого кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування.

Нетворкінг об’єднав стейкхолдерів освітніх програм галузі знань 24 «Сфера обслуговування» – представників академічної спільноти різних ЗВО, роботодавців-практиків і здобувачів освіти.

Гаранти освітньо-професійних програм спеціальності 242 «Готельно-ресторанна справа» НУБІП презентували власні освітні програми. Завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, професорка Світлана Мельниченко визначила сучасні умови ринку праці, які потребують нових кадрів і підходів до роботи, представила порівняльний аналіз програм із вітчизняними та закордонними ЗВО. Доцентка Лариса Гопкало акцентувала увагу на конкурентних перевагах навчання та унікальності освітніх програм НУБІП, спрямованих на підготовку фахівців гостинності для розвитку зеленого туризму.

Ключовими питаннями нетворкінгу стали питання щодо змісту і особливостей організації практичної підготовки здобувачів спеціальності 242 «Готельно-ресторанна справа» та компетенцій сучасного випускника. Гарантку магістерської освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» НУХТ, професорку Тетяну Сильчук зацікавило питання змісту практик і періодів її проходження. Гаранти спеціальності 242 «Туризм і рекреація» НУХТ професорка Ірина Антоненко та доцентка Ірина Мельник, в дискусії з представниками роботодавців, визначили, що ключовими для випускника є комунікативні навички та навички з SMM. Також роботодавці надали свою оцінку обов’язковим компонентам освітніх програм.

Наші викладачі вдячні організаторам за бажання поділитися власним досвідом з підготовки фахівців у сфері гостинності.

Опублікований: 15-11-2023
Читайте також:
На кафедрі фінансів розпочав роботу постійно діючий науковий гурток «Фінансовий аналітик»

У першому в 2025-2026 навчальному році засіданні гуртка взяли участь здобувачі першого курсу освітньої програми «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». З вітальним словом до учасників звернулася керівниця гуртка – завідувачка кафедри, професорка Лада Шірінян. Вона ознайомила здобувачів освіти з цілями діяльності наукового гурт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі фінансів розпочав роботу постійно діючий науковий гурток «Фінансовий аналітик» 30 жовтня 2025

Готуємося до Дня вступника в НУХТ

У рамках підготовки до проведення першого у 2024-2025 навчальному році Дня вступника викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування активно залучилися до профорієнтаційної роботи університету. Доцентка Ганна Бойко відвідала ліцей «Гелікон» № 245 Оболонського району м. Києва. Учні випускних класів дізналися про спеціальності, за якими зді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до Дня вступника в НУХТ 19 вересня 2024

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала

Нещодавно у здобувачів магістратури за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбулася зустріч із менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум») Крістіною Яцимірською. Тема зустрічі стосувалася дизайну презентації. Здобувачам важливо уміти правильно її створювати, оскільки презентація є невідʼє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала 09 грудня 2022

Академічна доброчесність – пріоритет освітньої діяльності кафедри готельно-ресторанної справи

Традиційно на початку нового навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справипроведено дружнюонлайн-зустрічзі здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня денної форми навчання. Тема зустрічі – академічна етика. Ми пам'ятаємо, що етичними принципами академічної доброчесності має керуватися академічна спільнота під час навчання, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність – пріоритет освітньої діяльності кафедри готельно-ресторанної справи 19 вересня 2023