Н У Х Т

Практикантів-біотехнологів зустрічає ФФ «Дарниця»…

26 січня 2018

Практикантів-біотехнологів зустрічає ФФ «Дарниця»…

Фармацевтична фірма «Дарниця» відкрила свої двері для проходження практики студентами IV-го курсу кафедри біотехнології і мікробіології факультету біотехнології та екологічного контролю. Вони отримали нагоду потрапити у справжнісіньке царство виробництва ліків.

Зустріла студентів працівник фірми Ольга Лаврик. Вона розповіла історію фірми «Дарниця», про її структуру та багато іншого. Практиканти дізналися, що історія фірми починається з 1930 року, а вже сьогодні завод входить до топ-лідерів з виробництва ліків в Україні. За рік на «Дарниці» було виготовлено 4,2 мільярди таблеток, 460 мільйонів ампул, 50 мільйонів туб м’яких лікарських форм, 30 мільйонів флаконів стерильних антибіотиків і 15 мільйонів флаконів інфузійних розчинів.

 Отож, студенти мали можливість ознайомитися з найсучаснішим обладнанням, нормативними документами, виробничими цехами та лабораторіями. Це надзвичайно важливо для отримання цілісної картини фармацевтичного виробництва, особливостей та новітніх тенденцій.

Цього року на підприємстві проходять практику сім студентів, яких одразу розділили на дві групи. Студентам, що увійшли до першої групи, випала чудова можливість ознайомитись із найсучаснішою технологією BFS (Blow-Feel-Seal), яка застосовується для виробництва «Дарницьких інфузій». Вона передбачає створення флакону методом видування, розплаву поліпропілену до охолодженої матриці, заповнення флакону інфузійним розчином і запаювання флакону за один цикл в асептичних умовах на одній виробничій машині. При цьому повний цикл створення флакону з його герметизацією виконується у короткий термін – не більше 12 секунд.

Фізико-хімічні властивості матеріалу флаконів для «Дарницьких інфузій» – поліпропілену – поєднують переваги пакетів (здатність колапсувати та легка вага) та флаконів (зручніше і безпечніше використання).

«Впровадження інноваційних технологій є наочним свідченням досягнення принципово нового рівня безпеки інфузійної терапії та результатом втілення нашої бізнес-філософії, направленої на створення сучасних якісних лікарських засобів», – зазначає директор з маркетингу Фармацевтичної фірми «Дарниця» Ігор Никифорчин.

 Ця практика – це надзвичайна можливість зібрати у голові студентів величезний пазл і задіяти всі отримані під час навчання знання. Важливо пам’ятати, що незабаром студенти-бакалаври знову будуть робити непростий вибір, крок у справжнє доросле життя, а саме працевлаштування.

Практика ж допомагає зрозуміти нюанси професії, ознайомитися з внутрішньою стороною такої праці, а, що найважливіше, це можливість заявити  про себе роботодавцю. Приємно було почути, що на базі ПрАТ «Дарниця» є стажування для студентів із подальшим працевлаштуванням. Привабливо, чи не так?

 «Це відчуття, коли сторінки підручників «оживають», не передати словами. Величезні реактори, виробничі лінії, регламенти, відділи якості… Ти просто поринаєш у нереальну атмосферу. І що цікаво, чим більше ти заглиблюєшся у деталі виробництва, тим більше захоплюєшся ним, тобі хочеться про все дізнатися більше, і більше, і більше…», – саме так розповідають про свою практику на фірмі «Дарниця» студентки Оксана Боднар та Олександра Шаповалова.

«Фармацевтична фірма – це неначе окрема країна. Зі своєю ієрархією, правилами, відділами, в яких працюють відповідальні та розумні працівники. Кожний відділ виконує свою функцію. Хтось займається рекламою, хтось здійснює впровадженням новітніх технологій та новинок в Україні, хтось забезпечує водою все виробництво, хтось керує складом. Все це дуже схоже на роботу годинника – злагоджено та розумно. І хоч ким би ти не був на виробництві, ти відчуваєш надзвичайну відповідальність, адже ти – частинка такої великої фірми. Тут важливий кожний працівник», – діляться враженнями студентки Анастасія Косів та Марія Ющенко.

Колектив кафедри і студенти щиро вдячні фармацевтичній фірмі «Дарниця» та всім працівникам, які прийняли студентів, хоч і ненадовго, у свою велику родину. Особливу подяку за допомогу, інформативні відповіді на всі питання студентів і плідну співпрацю вони висловлюють працівнику кадрового відділу Ользі Лаврик.

Свої враження наші практиканти висловили у віршованій формі:
На «Дарниці» проходити практику просто клас!
Ро́боти на складі, безліч нових знань,
У свою родину вони прийняли нас
«Дарниця» – найкраща, скажем без вагань!

Що тут додати?

Опублікований: 26-01-2018
Читайте також:
Підсумки й плани: відбулися збори трудового колективу університету

31 серпня, напередодні початку нового навчального року у актовій залі відбулися традиційні збори трудового колективу університету. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав усіх зі святами, що нещодавно відзначила Україна – Днем Державного прапора і Днем Незалежності, а також із початком нового навчаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки й плани: відбулися збори трудового колективу університету 31 серпня 2023

Майбутні експерти на шоколадному виробництві

Здобувачі групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва шоколаду. Шоколад є найулюбленішим кондитерським виробом серед споживачів, який покращує настрій. Саме тому здобувачам освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти на шоколадному виробництві 30 березня 2023

Усе про Технічний регламент на косметичну продукцію дізналася доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш взяла участь у онлайн-вебінарі, організованому Асоціацією «Парфумерія та Косметика України». Уже 3 серпня 2022 року Технічний регламент на косметичну продукцію (ТР) буде введений у дію, саме тому під час заходу розповідали про зміни, що ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про Технічний регламент на косметичну продукцію дізналася доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 07 липня 2021

Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін прочитала онлайн-лекцію для вихованців Малої академії наук

У рамках проєкту «Відкрита освітня лабораторія» Малої академії наук для учнів закладів загальної середньої освіти доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Людмила Приблуда прочитала онлай-лекцію «Як ми говоримо». Фахівчинею були окреслені сучасні тенденції функціонування української літературної мови, типові помилки в мовній практиці та способи їхн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін прочитала онлайн-лекцію для вихованців Малої академії наук 20 листопада 2020