Н У Х Т

Вивчаємо мову ‒ вивчаємо традиції її народу

12 лютого 2021

Вивчаємо мову ‒ вивчаємо традиції її народу

Зима асоціюється у кожного не лише з холодом, снігом, морозами, а і з веселими зимовими святами, які у кожного народу супроводжуються своїми власними, часом неповторними традиціями і обрядами.

Студенти 4 курсу спеціальності «Туризм» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, які вивчають французьку мову як другу іноземну, разом зі своєю викладачкою, доценткою Світланою Мусійчук мали можливість ознайомитись, презентувати іншим і, навіть, взяти віртуальну участь у культурно-країнознавчому заході «Зимові свята у житті французів». А їх у цій країні чимало! Починаючи з Saint-Nicolas (улюбленого свята маленьких французів), яке святкується 6 грудня; Noёl (Різдво) ‒ 25 грудня; Saint-Sylvestre або Nouvel An (Новий рік) ‒ 1 січня; Épiphanie  або Fête des Rois (Богоявлення; свято Королів) ‒ 6 січня; Chandaleur (Стрітення, свято на честь пресвятої Богородиці) ‒ 2 лютого; Mardi Gras («Жирний вівторок», остання ніч перед початком великого поста, карнавальна ніч у всіх французьких містах).

Презентації студентів, французькі різдвяні пісні, презентація приготовленого власноруч основного десерту французького Різдва ‒ Bûche de Noёl,  а також віртуальна участь в одній із найцікавіших традицій свята Королів ‒ Galette des Rois (королівська галета) ‒ безсумнівно, залишиться в пам’яті усіх учасників дійства.

За традицією, на свято Épiphanie, яке має релігійне походження (6 січня – день приходу волхвів (Rois Mages) із дарами до новонародженого Ісуса) їдять так звану королівську галету (спеціальний смачний, ароматний пиріг із мигдалевого листкового тіста), у якій запечений fève ‒ біб (зараз його замінила маленька керамічна фігурка якогось відомого персонажа). Галета розрізається на скибки відповідно до кількості присутніх, і той, кому попадеться «fève» в його шматку, оголошується королем або королевою і отримує корону, з якою й продається королівська галета в магазинах.

Було цікаво, пізнавально, лише шкода, що не вдалося посмакувати разом усіма смаколиками!

Опублікований: 12-02-2021
Читайте також:
Приймальна комісія НУХТ радо допоможе вступникам пільгових категорій подати електронні заяви на вступ

Як повідомляють у МОН, цього року в ЄДЕБО реалізований новий модуль «Особи зі спеціальними умовами вступу», завдяки якому вступникам пільгових категорій надана можливість подання електронних заяв. Особи, які мають спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі під час вступу та мають хоча б один сертифікат ЗНО 2017-2020 років (2018-2020 у разі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приймальна комісія НУХТ радо допоможе вступникам пільгових категорій подати електронні заяви на вступ 10 серпня 2020

День вступника НУХТ – дружній діалог про майбутнє

Уже скоро розпочнеться реєстрація на національний мультипредметний тест (НМТ), а там залишиться зовсім обмаль часу до початку вступної кампанії 2025 року, тож майбутні вступники проявляють неабияку активність у пошуках закладу вищої освіти з якісною підготовкою фахівців. Наш університет не тільки пропонує надзвичайно широкий спектр спеціальностей,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вступника НУХТ – дружній діалог про майбутнє 25 січня 2025

Випускник аспірантури кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування за крок до здобуття освітнього ступеня «Доктор філософії»

На кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбувся науковий фаховий семінар випускника аспірантури, здобувача освітньо-наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», галузі знань 13 «Механічна інженерія» Валентина Туфекчі. Здобувач представив дисертаційну роботу «Оптимізація ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник аспірантури кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування за крок до здобуття освітнього ступеня «Доктор філософії» 26 вересня 2023

Вітаємо німецького партнера з відзнакою!

На святковій церемонії з нагоди Дня Берлінського університету прикладних наук нагороду отримав наш добрий друг і партнер, професор Стефан Юнге. Було відзначено його внесок у розвиток співпраці з нашим університетом, підготовку кваліфікованих фахівців та сприяння їх світовому визнанню. Співпраця між нашими університетами триває з 2019 року і має до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо німецького партнера з відзнакою! 22 листопада 2023