Н У Х Т

Доценти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки поглибили свої знання з біоенергетики

17 червня 2024

Доценти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки поглибили свої знання з біоенергетики

У зв’язку з глобальними енергетичними викликами, такими як енергетична безпека та енергетична незалежність, існує потреба у нових підходах до вирішення енергетичних проблем. У свою чергу, активне використання відновлюваних джерел енергії вимагає глибокого розуміння процесів новітньої енергетики. З цією метою Науково-технічний центр «Біомаса» за фінансової підтримки  Європейського банку реконструкції та розвитку підготував і провів тренінг-курс, мета якого полягала в наданні учасникам глибокого розуміння основних концепцій, принципів і методів, пов'язаних із біоенергетикою. Курс був підготовлений спеціально для викладачів/наукових співробітників закладів вищої освіти у межах проєкту ЄБРР/GEF «Програма управління знаннями для розвитку сталої біоенергетики» і передбачав 10 лекцій, що охоплюють широкий спектр питань, та проходження ґрунтовного фінального тесту.

Доценти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Володимир Бойко і Наталія Іващенко взяли участь у цьому тренінг-курсі та за результатами успішного складання фінального тесту отримали відповідні сертифікати.

Організатори навчання надали всі матеріали тренінгу для використання у навчальній роботі , а також відкрили вільний доступ до циклу з 10 лекцій з біоенергетики. Отримані знання і матеріали будуть використанні викладачами в навчальному процесі для викладання дисциплін «Енергетичні джерела» (спеціальності 144 «Теплоенергетика») та «Альтернативна енергетика» (спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування»).

Опублікований: 17-06-2024
Читайте також:
Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

26 лютого 2020 року – особливий день для факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, який по-родинному тепло прощався зі 152 випускниками магістерських освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Готельна і ресторанна справа», «Туризмознавство» денної та заочної форм навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 лютого 2020

Як забезпечити належну увагу до свого дослідження дізналися наші науковці

Викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорка Людмила Кривопляс-Володіна та доцента Анастасія Деренівська взяли участь у вебінарах від «BrightTALK», присвячених вивченню наукометричних баз.  Спікеркою заходів виступила офіційна тренерка компанії «Elsevier», головна бібліотекарка Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як забезпечити належну увагу до свого дослідження дізналися наші науковці 29 грудня 2020

Кураторська година хімтехнологів

Доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш під час кураторської години з групою ХТ-І-11 підвела підсумки літньої сесії та обговорила успішність здобувачів освіти й шляхи її покращення. Крім того, поговорили про поведінку студентів. Велику увагу приділили правилам безпеки під час л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кураторська година хімтехнологів 13 липня 2023

Молоді викладачі кафедри харчової хімії опановують викладацьку майстерність

Незважаючи на те, що загальна епідеміологічна ситуація диктує невтішні правила, навчальний процес нашого університету поступово набирає оберти. Хоч всі заняття перейшли в дистанційний формат, лабораторні роботи на кафедрі харчової хімії залишаються такими ж насиченими та інформативними. 1жовтня 2021 року асистентка кафедри Надія Квітковська провел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді викладачі кафедри харчової хімії опановують викладацьку майстерність 01 жовтня 2021