Н У Х Т

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки поглибили свої знання з біоенергетики

17 june 2024

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки поглибили свої знання з біоенергетики

У зв’язку з глобальними енергетичними викликами, такими як енергетична безпека та енергетична незалежність, існує потреба у нових підходах до вирішення енергетичних проблем. У свою чергу, активне використання відновлюваних джерел енергії вимагає глибокого розуміння процесів новітньої енергетики. З цією метою Науково-технічний центр «Біомаса» за фінансової підтримки  Європейського банку реконструкції та розвитку підготував і провів тренінг-курс, мета якого полягала в наданні учасникам глибокого розуміння основних концепцій, принципів і методів, пов'язаних із біоенергетикою. Курс був підготовлений спеціально для викладачів/наукових співробітників закладів вищої освіти у межах проєкту ЄБРР/GEF «Програма управління знаннями для розвитку сталої біоенергетики» і передбачав 10 лекцій, що охоплюють широкий спектр питань, та проходження ґрунтовного фінального тесту.

Доценти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Володимир Бойко і Наталія Іващенко взяли участь у цьому тренінг-курсі та за результатами успішного складання фінального тесту отримали відповідні сертифікати.

Організатори навчання надали всі матеріали тренінгу для використання у навчальній роботі , а також відкрили вільний доступ до циклу з 10 лекцій з біоенергетики. Отримані знання і матеріали будуть використанні викладачами в навчальному процесі для викладання дисциплін «Енергетичні джерела» (спеціальності 144 «Теплоенергетика») та «Альтернативна енергетика» (спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування»).

Published on: 17-06-2024
Read also:
Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування

На кафедрі технології  консервування стартували захисти дипломних магістерських проектів студентів денної та заочної форм навчання освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» та «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Магістрантів із цією з...

READ YOURSELF

Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування 20 february 2019

Міжнародний досвід здобуває доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування

З 1 квітня по 1 червня 2022 року завдяки отриманому гранту на мобільність від організації СEEPUS, доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива стажується в Університеті Крайова (м. Крайова, Румунія). Крайова – місто, яке розташоване у наймальовничішому з південних регіонів Румунії – Олтенії, на березі річки Жіу, лівого прит...

READ YOURSELF

Міжнародний досвід здобуває доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування 27 april 2022

Учора – студент, сьогодні – ресторатор: мотиваційна зустріч із випускником

Новий навчальний березневий тиждень факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу почав із неймовірної зустрічі зі своїм випускником, учорашнім студентом освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві», а нині – засновником і співвласником мережі спеціалізованих закладів «Ronin sushi» у м. Луцьк і м. Рівне, а також завідувачем...

READ YOURSELF

Учора – студент, сьогодні – ресторатор: мотиваційна зустріч із випускником 10 march 2021

Інтерактивні технології та цифрові ресурси у викладанні англійської продовжують опановувати наші викладачі

Що досить часто об'єднує сьогодні різні вікові групи у вивченні англійської мови? Що є спільним для дітей, студентів і для дорослих? Звичайно, це гаджети, які наразі активно використовуються під час дистанційного навчання школярами, студентами та дорослими. Одним із ефективних і популярних підходів до вивчення іноземної мови є змішане навчання (з ...

READ YOURSELF

Інтерактивні технології та цифрові ресурси у викладанні англійської продовжують опановувати наші викладачі 14 april 2020