Н У Х Т

Практика з основами медичної біотехнології

05 жовтня 2018

Практика з основами медичної біотехнології

Освоєння професії неможливе без отримання первинних професійних навичок. Такі навички здобувають під час проходження навчальних і технологічних практик на попередніх курсах, а от переддипломна практика спрямована на перевірку готовності студента до самостійної трудової діяльності. Таку перевірку проходить в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України (ІЄПОР), освоюючи різноманітні аспекти медичної біотехнології, магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології другого року навчання Ірина Ничипоренко.

ІЄПОР ім. Р.Є. Кавецького – потужний академічний центр із значним матеріально-технічним ресурсом і кадровим потенціалом, що має 50-річний досвід роботи в галузі експериментальної і клінічної онкології. Інститут налічує декілька підрозділів: молекулярної та клітинної патобіології, онкогематології, біохімії пухлин, моніторингу пухлинного процесу і дизайну терапії та інші. Наша студентка практикується у відділі засобів та методів сорбційної терапії. Відділ спеціалізується на розробленні процесів сорбційної детоксикації, створенні нових медичних технологій вилучення токсичних речовин з організму, дослідженні нових підходів щодо клінічного застосування препаратів і виробів медичної техніки. На базі відділу працює виробництво вуглецевого ентеросорбенту IV покоління «Карболайн», призначеного для профілактики алергічних реакцій, реабілітації після отруєнь токсичними речовинами. Препарат стрімко «завойовує» ринок України завдяки якості, безпечності та зручності застосування. Процес виробництва готової продукції є багатостадійним і має велику кількість нюансів, що так захоплюють біотехнологів, які мають змогу побачити на власні очі, як вуглецеві волокна перетворюються на препарат у вигляді болюсів.

За час проходження практики Ірині пощастило брати участь у доклінічних дослідженнях вуглецевого ентеросорбенту та наночастинок церію, як потужних антиоксидантних комплексів. Крім того, вона познайомилась із процесом підготовки зразків, підбором умов приготування, опанувала методики антиоксидантного захисту організму, біохімічного аналізу крові та гістологічних досліджень органів експериментальних тварин. Також довелося попрацювати із спектрофотометром, багатофункціональним рідером, гематологічним аналізатором. Особливим місцем в інституті став для тендітної дівчини віварій. Тут їй випала нагода попрацювати з лабораторними щурами. Вона проставляла мітки, фіксувала вагу, аналізувала зовнішній вигляд та поведінку тварин, внутрішньочеревно вводила досліджувані препарати, проводила ентеросорбцію, здійснювала відбір цільної крові.

Щодня наша студентка мала змогу відчути всю відповідальність за виконану роботу та продемонструвати свої навички і знання, отриманні на кафедрі біотехнології і мікробіології. «Така практика дуже стимулює до роботи у галузі, і я щиро дякую працівникам відділу засобів та методів сорбційної терапії – талановитим людям, фахівцям своєї справи, які щодня борються за життя людей та рідній кафедрі за отриманий безцінний досвід», – каже Ірина.

Опублікований: 05-10-2018
Читайте також:
Коучинг для вступників

Відповідальний за профорієнтаційну роботу по Навчально-науковому інституту харчових технологій і кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, доцент Ігор Страшинський успішно продовжив профорієнтаційний марафон школами Боярської міської ради. 24 квітня викладач презентував наш університет в опорному закладі освіти «Боярський академічний ліцей ім....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коучинг для вступників 26 квітня 2024

Безпека – понад усе: в університеті відпрацювали алгоритми дій у разі надзвичайних ситуацій

Особиста безпека кожного учасника освітнього і наукового процесів в нашому університеті – перший пріоритет і для керівництва, і для всього колективу. Саме тому велика увага приділяється інформуванню викладачів, співробітників, здобувачів вищої освіти всіх ступенів щодо правил безпеки та відпрацюванню алгоритмів дій у разі виникнення небезпечних сит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Безпека – понад усе: в університеті відпрацювали алгоритми дій у разі надзвичайних ситуацій 03 жовтня 2024

У добру путь, випускники!

26 січня 2018 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася урочиста педрада з вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Більше сорока юнаків і дівчат, здобувши професійну освіту, поповнили ряди фахівців з технології приготування їжі. Привітати випускників прийшли батьки, викладачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У добру путь, випускники! 29 січня 2018

Практичне пізнання спеціальності на ТОВ «Люстдорф»

Чергова група студентів-фіналістів конкурсу на Кращу академічну групу НУХТ 2018 р. у якості винагороди за свої старання у навчанні та активну громадську діяльність, отримала можливість відвідати провідне молочне підприємство України – ТОВ «Люстдорф». Екскурсія розпочалася ще до приїзду на виробництво. Єльміра Джангірова, яка супроводжувала екскурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне пізнання спеціальності на ТОВ «Люстдорф» 01 червня 2018