Н У Х Т

Практика на АТ «Київмедпрепарат»: шлях від студента до спеціаліста

02 липня 2025

Практика на АТ «Київмедпрепарат»: шлях від студента до спеціаліста

Здобувачі освіти, які вже поєднують роботу у фармацевтичній сфері з навчанням на кафедрі біотехнології і мікробіології, завершили проходження професійної практики безпосередньо на своїх робочих місцях. Серед них студенти групи ПФБ-1-1М, хімік-аналітик Єлизавета Дон і інженер-технолог Іван Косовець, що працюють на одному з найбільших підприємств фармацевтичного ринку України – АТ «Київмедпрепарат».

Магістранти зазначають, що проходження практики саме у тому місці, де вони вже працюють, дало їм глибше розуміння процесів, у яких вони вже беруть участь. Під час практики з’явився простір для ширшого бачення – як виконані аналізи впливають на якість кінцевого продукту, як працює система контролю якості, як знання теорії допомагає у реалізації практичних завдань. Також практика стала чудовою можливістю систематизувати знання, глибше зануритися у нормативні вимоги та зрозуміти їх прикладне значення.

Усе те, що здобувачі освіти проходили на парах – розрахунки, кожний етап виробництва, починаючи від принципів змішування сировини до отримання таблетки – усе «ожило» під час професійної практики. Навіть ті теми, які в теорії здавалися абстрактними, на практиці стали логічними та зрозумілими. Зокрема краще зрозуміти внутрішню логіку процесів на підприємстві допомогли знання з організації виробництва.

Цікавою для практикантів була презентація екологічної політики компанії. Виявилося, що АТ «Київмедпрепарат» має системний підхід до управління впливом на довкілля – утилізація відходів, фільтраційні системи, упровадження енергозберігаючих технологій тощо. Особливо вразило, що компанія сертифікована за міжнародним стандартом ISO 14001, який визначає вимоги до систем екологічного менеджменту, а також те, що на виробництві є внутрішні екологічні стандарти, які навіть жорсткіші за державні.

Практиканти вдячні колегам, які завжди готові поділитися досвідом, й керівникам, що підтримують і пояснюють усі складні моменти. Адже у компанії справді цінують молодих спеціалістів і заохочують розвиток зсередини – є програми наставництва, внутрішнє навчання, перспективи переходу на інші позиції.

Тож, для Єлизавети та Івана практика стала не просто черговим етапом навчання, а важливим досвідом, який зміцнив професійні орієнтири й надихнув на подальший розвиток. І хто знає, можливо, саме вони згодом особисто зустрічатимуть нових практикантів і передаватимуть знання вже у ролі наставників.

Опублікований: 02-07-2025
Читайте також:
Відбувся Ярмарок вакансій «НУХТ ОСІНЬ-2018»

13 листопада наші студенти знову отримали унікальний шанс безпосередньо в університеті зустрітися з представниками найкращих підприємств, дізнатися про кадрові потреби бізнесу, поспілкуватись із HR-менеджерами, познайомитись із критеріями відбору персоналу, подати своє резюме на відкриті вакансії в рамках традиційного Ярмарку вакансій «НУХТ ОСІНЬ-2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся Ярмарок вакансій «НУХТ ОСІНЬ-2018» 13 листопада 2018

Молоді фахівці  НУХТ презентували школярам переваги вищої інженерної освіти

14 березня на території  Київського бронетанкового заводу під патронажем Державної служби зайнятості з метою популяризації серед молоді інженерної освіти відбувся профорієнтаційний захід для молоді «Люби і розбудовуй Україну». Для ознайомлення майбутніх абітурієнтів із перспективами навчання в НУХТ була делегована команда молодих фахівців  Навчаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді фахівці НУХТ презентували школярам переваги вищої інженерної освіти 15 березня 2018

Еnglish speaking club зі спеціальним гостем зі США знову розпочав роботу

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної  комунікації провела засідання Еnglish speaking club, традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. У засіданні взяли участь близько 20 студентів Навчально-наукового інституту економіки і управління та факультету автоматизації і комп’ютерних систе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Еnglish speaking club зі спеціальним гостем зі США знову розпочав роботу 24 жовтня 2019

Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів»

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Експертиза харчових продуктів». За традицією відкриття засідання секції конференції розпочалося з привітальних слів в.о. завідувачки кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів» 12 квітня 2024