Н У Х Т

Працювати на Перемогу і водночас виконати дипломний проєкт – все під силу нашим механікам-фармацевтам!

21 червня 2022

Працювати на Перемогу і водночас виконати дипломний проєкт – все під силу нашим механікам-фармацевтам!

Захистили дипломні проєкти наші студенти, що вивчали інжиніринг фармацевтичних і біотехнологічних виробництв (спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»).

На обличчях випускників помітно втому, не всі усміхнені, як зазвичай. Причина цьому поважна – багато студентів цієї групи роблять безпосередній внесок у наближення Перемоги. З часом ми дізнаємося про це детальніше, лише зазначимо – не словом, а ділом працювати на Перемогу і водночас виконати дипломний проєкт – це складно. Поряд зі втомою у очах віддзеркалюються найкращі людські якості – доброчесність, відповідальність, порядність, працелюбність, патріотизм і прагнення зробити Україну кращою.

Такі якості у сьогоднішніх випускників кафедри машині і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв сформувалися ще під час навчання у Бердичівському коледжі промисловості, економіки і права, після закінчення якого вони продовжили навчання у нашому університеті.

На захист завітали партнери кафедри з фармацевтичної компанії «Новофарм-Біосинтез» (місто Новоград-Волинський). Технічний директор Віктор Іщук та інженерка з якості Світлана Гопанчук представили своє молоде підприємство, яке нині модернізується, розбудується та чекає на наших випускників. Колеги позитивно відгукнулися про випускників минулих років, які працюють на підприємстві.

Розпочав захист староста групи механіків-фармацевтів Павло Яремчук, поділившись враженнями про свої альма-матер – Бердичівський коледж і наш університет. Згадав Павло про гідну шанування життєву позицію своїх однокурсників під час рашистської агресії, про підтримку і розуміння наукових керівників.

У своєму дипломному проєкті Павло Яремчук удосконалив конструкцію бісерного млина для надтонкого подрібнення компонентів фармацевтичних і косметичних засобів.

Денис Риштун презентував оригінальні технічні рішення для сушіння пивних дріжджів у псевдозрідженому стані на інертних носіях.

Валентин Галабурда удосконалив конструкцію механізму для формування комірок у блістерній упаковці для таблеток та ін’єкцій.

Владислав Пеньківський підвищив ефективність роботи промислового реактора для проведення складних хімічних реакцій.

Богдан Цаплюк вніс корисні зміни у конструкцію стрічкового апарату для сушіння продуктів мікробіологічного синтезу.

Олександр Годовний представив технічні рішення для дільниці пом’якшення води на фармацевтичних підприємствах.

Максим Грібанов на основі розробок вчених нашого університету запропонував зміни у конструкції ферментатора з метою якісного насичення живильного середовища киснем.

Олександр Санжар на основі рекомендацій наших партнерів із фармацевтичної фірми «Дарниця» удосконалив конструкцію змішувача-гомогенізатора для мазей і паст, що дає можливість в 2-3 рази знизити час на їх приготування.

Павло П’ятківський модернізував апарат гребкового типу для сушіння продукції мікробіологічного синтезу, забезпечивши виконання гігієнічних вимог і удосконаливши систему його експлуатації.

Олександр Трохимчук підвищив ефективність стерилізації живильних середовищ, на яких вирощуються грибкові культури, що виробляють лікарські речовини.

Студенти, а нині – фахівці-бакалаври з інжинірингу фармацевтичних і біотехнологічних виробництв розуміють, що це лише початок професійної кар’єри, і як багато теоретичного і практичного досвіду потрібно ще отримати. У цьому наші викладачі завжди готові допомогти і рекомендують продовжити навчання у магістратурі. Ділимося таємницею – навчання у магістратурі у поєднанні з роботою на фармацевтичному або машинобудівному підприємстві значно збільшує шанси реалізувати себе як інженера, дослідника і успішного керівника підприємства. Університет сприяє поєднанню навчання і роботи за фахом.

Нагадуємо цьогорічним випускникам коледжів – колектив кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв чекає на вас у нашому університеті для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» за освітніми програмами «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв»  і «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки» за скороченим терміном навчання. 

Опублікований: 21-06-2022
Читайте також:
Уряд продовжив дію пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок

12 липня 2022 року відповідно до Закону № 2031-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності» Кабінет Міністрів України прийняв постанову про продовження до кінця 2022 року дії пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок, а також с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд продовжив дію пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок 15 липня 2022

Феєричний випускний у Навчально-науковому інституті економіки і управління

6 березня родина Навчально-наукового інституту економіки і управління зібралася у актовій залі університету на свято прощання з цьогорічними випускниками-магістрами денної і заочної форми навчання та бакалаврами заочної форми навчання. Із теплого сімейного гнізда у самостійне професійне життя вилетіли 382 вихованці інституту – креативні, амбітні, с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Феєричний випускний у Навчально-науковому інституті економіки і управління 06 березня 2020

Завершилися захисти здобувачів магістерського рівня вищої освіти заочної форми на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилися захисти дипломних магістерських робіт і проєктів здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», заочної форми навчання. Під час 4 засідань Екзаменаційної комісії були заслухані 28 робіт і проєктів здобувачів другого рівня ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти здобувачів магістерського рівня вищої освіти заочної форми на кафедрі готельно-ресторанної справи 24 лютого 2020

Про гуманізацію і гуманітаризацію освіти подискутувала завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

22 березня завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко стала учасником VII Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми вищої професійної освіти» в рамках ІІ Міжнародного симпозіуму «Гуманітарний дискус мультикультурного світу: наука, освіта, комунікація». Поєднання гуманітарної підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про гуманізацію і гуманітаризацію освіти подискутувала завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 22 березня 2019