Н У Х Т

Осінь наукових стартів на кафедрі біотехнології і мікробіології

22 листопада 2018

Осінь наукових стартів на кафедрі біотехнології і мікробіології

Серед яскравих вражень осені цього року на кафедрі біотехнології і мікробіології – наукові старти МАНівських робіт учнів середніх і старших класів київських шкіл. Допитливість і цікавість до наукової роботи привели восьмикласників ліцею «Наукова зміна» Марію Погасій, Івана Соломатіна і Назара Лифенка та десятикласницю спеціалізованої школи №82 ім. Т. Г. Шевченка Ірину Кафанову до мікробіологічної лабораторії. Перші наукові кроки, перші власні досліди, перші враження від мандрівки у світ мікроорганізмів.

Школярам приємно і корисно було відчути себе дослідниками, а студентам-біотехнологам з наукового гуртка «Cella mirabilis» випала нагода спробувати себе у ролі наукових наставників. Пояснення гуртківців Валентина Подолянчука (2 курс), Аліни Кернер і Світлани Бондарук (3 курс) школярі слухали з великою увагою, намагалися всі дослідження зробити саме так, як показували студенти. І запитання: чи можна ще буде приходити до лабораторії, ясно дають зрозуміти, що світ наукових відкриттів захопив школярів і викликав інтерес до подальших досліджень.

А до перших кроків у науку учениці 9 класу Фастівської ЗОШ №2 Тетяни долучились завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог і асистент кафедри Тетяна Белемець. Будемо сподіватися, що наукова робота із дослідження особливостей мікробіоти кисломолочної продукції знайде своє продовження, адже три Тетяни – це не збіг, а гарний старт!

Бажаємо юним науковцям наступних перемог і чекаємо їх знову: для нових досліджень і, обов’язково, у лавах студентів!

Опублікований: 22-11-2018
Читайте також:
Міні-виробництва для закладів ресторанного господарства опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Доцент кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Коваль прочитала лекцію з навчальної дисципліни «Харчові міні-технології в закладах готельно-ресторанного господарства» для студентів 2 курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». На лекцію завітали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міні-виробництва для закладів ресторанного господарства опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 12 листопада 2018

У добру путь, випускники!

26 січня 2018 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася урочиста педрада з вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Більше сорока юнаків і дівчат, здобувши професійну освіту, поповнили ряди фахівців з технології приготування їжі. Привітати випускників прийшли батьки, викладачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У добру путь, випускники! 29 січня 2018

Колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого на «Наукових пікніках»

В останні вихідні вересня колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ узяв участь у «Наукових пікніках». Викладачі та активні студенти кафедр теплоенергетики та холодильної техніки і машин та апаратів харчових та фармацевтичних виробництв гідно представили наш заклад вищої освіти та надзвичайно зацікавили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого на «Наукових пікніках» 01 жовтня 2019

Здійснити омріяну мету бакалаврам допомагають на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Факультативний курс з англійської мови з підготовки студентів-бакалаврів до вступу в магістратуру нашого університету продовжує свою роботу на кафедрі іноземних мов професійного спрямування. Викладач Надія Шерстюк зазначила, що студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій, з якими вона працює, виявляють неабияку наснагу та наполеглив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здійснити омріяну мету бакалаврам допомагають на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 16 квітня 2019