Н У Х Т

Осінь наукових стартів на кафедрі біотехнології і мікробіології

22 листопада 2018

Осінь наукових стартів на кафедрі біотехнології і мікробіології

Серед яскравих вражень осені цього року на кафедрі біотехнології і мікробіології – наукові старти МАНівських робіт учнів середніх і старших класів київських шкіл. Допитливість і цікавість до наукової роботи привели восьмикласників ліцею «Наукова зміна» Марію Погасій, Івана Соломатіна і Назара Лифенка та десятикласницю спеціалізованої школи №82 ім. Т. Г. Шевченка Ірину Кафанову до мікробіологічної лабораторії. Перші наукові кроки, перші власні досліди, перші враження від мандрівки у світ мікроорганізмів.

Школярам приємно і корисно було відчути себе дослідниками, а студентам-біотехнологам з наукового гуртка «Cella mirabilis» випала нагода спробувати себе у ролі наукових наставників. Пояснення гуртківців Валентина Подолянчука (2 курс), Аліни Кернер і Світлани Бондарук (3 курс) школярі слухали з великою увагою, намагалися всі дослідження зробити саме так, як показували студенти. І запитання: чи можна ще буде приходити до лабораторії, ясно дають зрозуміти, що світ наукових відкриттів захопив школярів і викликав інтерес до подальших досліджень.

А до перших кроків у науку учениці 9 класу Фастівської ЗОШ №2 Тетяни долучились завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог і асистент кафедри Тетяна Белемець. Будемо сподіватися, що наукова робота із дослідження особливостей мікробіоти кисломолочної продукції знайде своє продовження, адже три Тетяни – це не збіг, а гарний старт!

Бажаємо юним науковцям наступних перемог і чекаємо їх знову: для нових досліджень і, обов’язково, у лавах студентів!

Опублікований: 22-11-2018
Читайте також:
Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі

21 лютого 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка спільно з Навчально-науковим інститутом харчових технологій відбувся захист міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі 22 лютого 2022

Практика закріплює теорію

З 16 січня по 26 лютого здобувачі освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проходять виробничу практику, яка є обов’язковим елементом освітньо-професійної підготовки. Практичну підготовку здобувачів за освітньо-професійною програмою «Готельна і ресторанна справа» забезпечують кращі готельні та ресторанні підприєм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика закріплює теорію 20 лютого 2023

Над дослідженням та оптимізацією технології спиртової бражки працює аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Технологія висококонцентрованих бражок з крохмалевмісної сировини». Доповідач – аспірант кафедри Світлана Ковальчук (керівник – Тетяна Мудрак) доповіла про особливості перероблення різних видів зернової сировини, а також вплив ступеня дисперсності зерна на процес розріджува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над дослідженням та оптимізацією технології спиртової бражки працює аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 28 лютого 2019

Прапор єднає вільних!

Перший від початку нового навчального року патріотичний захід «Прапор єднає вільних!» провели активісти студентського самоврядування та учасники художньої самодіяльності Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ для студентів другого та третього курсів 23 серпня на великій перерві. Український прапор – наша гордість і найвідоміший символ У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прапор єднає вільних! 26 серпня 2024