Н У Х Т

Славетну традицію перемог продовжують здобувачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

30 квітня 2025

Славетну традицію перемог продовжують здобувачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого знову підтвердила свій високий рівень і наукову активність, продовжуючи славетну традицію перемог. Цьогоріч здобувачі кафедри успішно виступили на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою престижного академічного об'єднання Black Sea Universities Network (до складу якого входять 110 університетів із 12 країн Чорноморського регіону) у партнерстві з Європейською асоціацією ISEKI-Food Association та за підтримки наукового журналу Central European Researchers Journal.

У номінації «Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка» кафедру мехатроніки та пакувальної техніки гідно представили здобувачі Софія Семенюк і Дмитро Ємельянов під науковим керівництвом завідувачки кафедри, професорки Людмили Кривопляс-Володіної. Їхня робота на тему «Synthesis of a mechatronic mechanical gripper device for processing fragile food products using 3D additive technologies» вразила журі своєю актуальністю, міждисциплінарністю та інженерною глибиною. У підсумку – II місце у фіналі міжнародного конкурсу.

Конкурс щороку збирає сотні студентів, науковців і фахівців, об’єднаних спільною метою – розвитком харчової інженерії, автоматизації, інформаційних технологій і прикладної науки. У 2025 році до складу міжнародного журі увійшли 142 експерти, з них 85 – представники 23 країн світу, серед яких Велика Британія, Німеччина, США, Китай, Туреччина, Греція, Литва, Польща, Молдова, Казахстан, Чехія та інші. На перший етап конкурсу було подано 353 наукові роботи з України та зарубіжжя – Індії, Іспанії, Австрії, Швеції, Алжиру, Болгарії та інших країн. Рецензування і онлайн-засідання членів журі дозволили відібрати найкращі 25% проєктів, які пройшли до фіналу.

Вітаємо команду переможців із надзвичайним досягненням! Це ще один доказ того, що наші молоді фахівці здатні на рівних конкурувати з найкращими науковцями Європи та світу. Пишаємося вами!

Опублікований: 30-04-2025
Читайте також:
Не втрачають нагоди підвищити свою кваліфікацію наші викладачі

У черговому вебінарі від компанії «Lesaffre» взяли участь викладачі наших кафедр. Цього разу вони дізнавалися про «Тостовий хліб: секрети успіху». Спікером виступила керівник пекарського центру «Лесаффр Україна», кандидат технічних наук і випускниця НУХТ Світлана Паливода. Вона коротко ознайомила слухачів із історією міжнародної компанії «Lesaffre...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не втрачають нагоди підвищити свою кваліфікацію наші викладачі 21 липня 2020

Важливі віхи вступу до магістратури для біотехнологів

19 березня 2024 року відбулися онлайн-збори студентів випускного, четвертого курсу бакалаврату спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», присвячені актуальним питанням вступу до магістратури. Зустріч ініціювала гарантка магістерської освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», доцентка Вікторія Красінько за с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі віхи вступу до магістратури для біотехнологів 20 березня 2024

Завершилося стажування аспірантки кафедри технології молока і молочних продуктів у Республіці Польща

З 1 по 31 липня 2022 р. аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Вікторія Сапіга, яка здобуває освітній ступінь «Доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (керівниця – професорка Галина Поліщук), пройшла наукове стажування в Університеті природничих наук в Любліні на запрошення члена комісії харчових наук Польсько...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилося стажування аспірантки кафедри технології молока і молочних продуктів у Республіці Польща 02 серпня 2022

Науковий захід, що об'єднує: відбулася конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі»

24 листопада в режимі онлайн відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», метою якої було обговорення питань розвитку ресурсів м'ясопереробної галузі, впровадження інноваційних технологій на м'ясопереробних підприємствах, обмін думками щодо тенденцій розвитку та перспект...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий захід, що об'єднує: відбулася конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі» 25 листопада 2020