Н У Х Т

Славетну традицію перемог продовжують здобувачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

30 april 2025

Славетну традицію перемог продовжують здобувачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого знову підтвердила свій високий рівень і наукову активність, продовжуючи славетну традицію перемог. Цьогоріч здобувачі кафедри успішно виступили на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою престижного академічного об'єднання Black Sea Universities Network (до складу якого входять 110 університетів із 12 країн Чорноморського регіону) у партнерстві з Європейською асоціацією ISEKI-Food Association та за підтримки наукового журналу Central European Researchers Journal.

У номінації «Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка» кафедру мехатроніки та пакувальної техніки гідно представили здобувачі Софія Семенюк і Дмитро Ємельянов під науковим керівництвом завідувачки кафедри, професорки Людмили Кривопляс-Володіної. Їхня робота на тему «Synthesis of a mechatronic mechanical gripper device for processing fragile food products using 3D additive technologies» вразила журі своєю актуальністю, міждисциплінарністю та інженерною глибиною. У підсумку – II місце у фіналі міжнародного конкурсу.

Конкурс щороку збирає сотні студентів, науковців і фахівців, об’єднаних спільною метою – розвитком харчової інженерії, автоматизації, інформаційних технологій і прикладної науки. У 2025 році до складу міжнародного журі увійшли 142 експерти, з них 85 – представники 23 країн світу, серед яких Велика Британія, Німеччина, США, Китай, Туреччина, Греція, Литва, Польща, Молдова, Казахстан, Чехія та інші. На перший етап конкурсу було подано 353 наукові роботи з України та зарубіжжя – Індії, Іспанії, Австрії, Швеції, Алжиру, Болгарії та інших країн. Рецензування і онлайн-засідання членів журі дозволили відібрати найкращі 25% проєктів, які пройшли до фіналу.

Вітаємо команду переможців із надзвичайним досягненням! Це ще один доказ того, що наші молоді фахівці здатні на рівних конкурувати з найкращими науковцями Європи та світу. Пишаємося вами!

Published on: 30-04-2025
Read also:
Бінарне заняття магістрантів-крафтовиків у ресторані «Fabius»

Поєднання зусиль академічної спільноти і фахівців-практиків дозволяє вести навчальний процес, максимально наближено до реальних умов професійної діяльності. Бінарні заняття відіграють ключову роль у сучасній фаховій підготовці здобувачів освіти, забезпечуючи синергію між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням. Днями за ініціативи гар...

READ YOURSELF

Бінарне заняття магістрантів-крафтовиків у ресторані «Fabius» 18 november 2024

Завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилася до обговорення кращих практик розвитку туризму

13-14 вересня 2024 року завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи розвитку індустрії туризму і гостинності в Україні та світі» у Луцькому національному технічному університеті (Луцьк-Світязь). Провідні українські науковці, представники бізнесу, влади ...

READ YOURSELF

Завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилася до обговорення кращих практик розвитку туризму 17 september 2024

Захист докторської дисертаційної роботи доцентом кафедри експертизи харчових продуктів

15 травня відбувся захист докторської дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технології біодеградабельного їстівного покриття для кондитерських і хлібобулочних виробів» доцента кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Шульги. Крім членів спеціалізованої вченої ради на захисті були присутні Володимир Ковбаса, Віра Дробот, Ва...

READ YOURSELF

Захист докторської дисертаційної роботи доцентом кафедри експертизи харчових продуктів 20 may 2019

В університеті розпочалася вакцинація від COVID-19

За ініціативи Профкому співробітників та підтримки ректорату в університеті розпочалася вакцинація колективу від COVID-19. Нагадаємо, що відповідно до Дорожньої карти зі впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19 працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту, а керівництво нашого вишу дуже відповідально ставиться до зд...

READ YOURSELF

В університеті розпочалася вакцинація від COVID-19 09 june 2021