Н У Х Т

Цікаве й насичене стажування наших здобувачок освіти у Фінляндії

08 вересня 2022

Цікаве й насичене стажування наших здобувачок освіти у Фінляндії

Стажування здобувачок освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Анни Матвеєвої, Настасії Параки, Ольги Степанової і Марії Аліпатової у Фінляндії проходить неймовірно цікаво і насичено.

Вони побували у компанії «Metsa Board», у чудовому конференц-залі якої під час презентації студенти познайомилися з історією виникнення та розвитку компанії, організацією виробництва, можливостями дослідницької лабораторії та дизайн-студії та отримали ще багато цікавої інформації. Наші здобувачки скористалися можливістю розповісти по наш університет і міжнародне співробітництво з партнерським Берлінським університетом прикладних наук. Присутні висловили свою підтримку Україні, зустрівши оплесками доповідь Ольги Степанової.

Далі група відвідала дизайн-студію, де студенти спілкувалися з кращими дизайнерами компанії, і Ольга Степанова отримала професійну оцінку своєї розробки картонної упаковки, що виборола перемогу в конкурсі у Німеччині, а також рекомендації щодо її удосконалення. Не дарма кажуть, що досконалості не має межі, тож ці рекомендації будуть враховані при виконанні магістерської роботи.

Нашим здобувачкам дуже сподобалася дослідницька лабораторія, оснащена надсучасним обладнанням для розроблення і контролю продукції. Група відвідала виробництво, де втілюються в життя розробки дизайнерів і дослідників, де студентів найбільше вразив інтерактивний демонстраційний центр компанії Pro Nemus.

А наступного дня студенти побачили заготівлю та оброблення деревини для виробництва компанії Metsa Board. Процес повністю автоматизований, а масштаб і рівень «розумності» обладнання просто неймовірний. Марії Аліпатовій навіть пощастило спробувати покерувати такою чудо-машиною, безумовно, під керівництвом професійного оператора. Подякувавши за гостинність компанії Metsa Board, втомлені, але щасливі студенти разом із професором Стефаном Юнге вирушили до Гельсінкі.

Стажування триває. Тож далі буде.

Опублікований: 08-09-2022
Читайте також:
Як відкрити кав’ярню дізналися слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Заняття для слухачів сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства – кав’ярні «Кава світу». Гостинно зустрічав наших студентів особисто власник, який поділився безцінними порадами щодо відкриття спеціалізованого закладу ресторанного господарства, розпові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відкрити кав’ярню дізналися слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 13 листопада 2019

Зорієнтуватися у вирі освітніх пропозицій допоможуть наші викладачі

Доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Силка відвідала спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №152 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району міста Києва, де поспілкувалася з учнями 11 А класу (керівниця – Тетяна Кузьменко). Під час зустрічі обговорили умови вступу 2024 року. Викладачка розповіла про о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зорієнтуватися у вирі освітніх пропозицій допоможуть наші викладачі 26 квітня 2024

100-річчю бою під Крутами присвячується…

29 січня відповідно до Указу Президента України від 15 січня 2007 року №15/07 українська спільнота відзначає День пам'яті Героїв Крут. На рубежі 1917-1918 рр. розгорнулася інтервенція російсько-більшовицьких військ в Україну. Керівництво УНР мусило вислати проти неї переважну частину своїх військ. Тоді ж був створений загін із числа добровольців (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

100-річчю бою під Крутами присвячується… 29 січня 2018

Практичний досвід у навчальний процес активно впроваджують у Навчально-науковому інституті харчових технологій

Директор Навчально-наукового інституту харчових технологій (ННІ ХТ) Оксана Кочубей-Литвиненко, заступники директора Георгій Гончаров та Анастасія Пухляк, а також доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, Тетяна Осьмак і Олена Красуля відвідали одне з найсучасніших та потужних молокопереробних підприємств України – ПрАТ «Вім...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід у навчальний процес активно впроваджують у Навчально-науковому інституті харчових технологій 27 квітня 2018